Pihaprojektin kuulumisia & kesän hittihamppis

by Beachhousekitchen

Kesäpihan merkitys varsinkin aurinkoisena ja lämpimänä kesänä korostuu ja pihalle melkeinpä muutetaan tai ainakin keittiö siirtyy taivasalle. Heti toukokuun alussa kun ilmat vaan sallivat, pihakalusteet haetaan varastosta ja pihan sisustus pääsee käyntiin. Kauniisti laitetulla ja suojaisella pihalla maistuu aamukahvi ja ruoka tulee grillistä suoraan pöytään. Olen jo vuosia haaveillut kesäkeittiöstä, sellaisesta hienommasta kuin aiemmat ‘grilli ja jakkara nurmikolla’ mallit. Nyt Tammer-Tukun pitkäaikaisen yhteistyöprojektin kohokohtana sain haaveilemani Mustangin Pomona grillikatoksen (koko 224 x 154), joka suojaa mukavasti sateelta ja sen alle mahtuvat mm. työ/tarjoilutaso, sähkösavustin sekä grilli.

Kesäpihaprojekti elää koko ajan, seuraavaksi pitäisi öljykäsitellä kolme vuotta vanha patio ja maalata lavasohvan lavat, kuvissa myöhemmin näkyy sohvien naturelli lookki, mutta raikkaan valkoiset niistä on tulossa. Samalla taloa kiertävä ruskea aita tulee saamaan ihan uutta ilmettä, se projekti alkaa ensi viikolla. Tehtävää riittää, olisikohan pihamme valmis ennen syyskuuta? Kesäpihan välivaiheista kerron aina sopivan hetken tullen, seuraa siis kesälläkin blogin päivityksiä!
kesäpihaprojekti
Mustang grillikatoksen katto on palonestokäsiteltyä pc-levyä, joten kaasukäyttöisellä grillillä sen alla voi hyvin grillata. Hiilikäyttöinen grilli muutenkin turvallisuussyistä kuljetetaan kauemmas talon seinästä, kun siihen sytytetään tuli. Mustangin sähkösavustin on katon alla suojassa ja katoksen kätevät sivupöydät helpottavat tarjoilua. Grillikatoksen alla suojassa viihtyvät myös kasvit ja erityisesti tomaatit, iltapäivän ja illan aurinko lämmittää ja tulossa on ennätyskesä tomaattien suhteen!

kesäpiha
kesäpihaprojekti
Nyt jo toinen kesä peräjälkeen kun vieraille tarjoillaan aiemman grillipizzan sijaan hampurilaisia. Olemme ihan koukussa ja tätä himoa ovat tulleet helpottamaan ehkäpä markkinoiden parhaimmat valmiit hampurilaissämpyt, eli Akseli Herlevin gourmet-sämpylät, joita saa kuuden kappaleen pusseissa, saman sarjan hodarisämpylätkin on tullut testattua toimiviksi. Kun on enemmän aikaa leipoa, niin tämä kuohkeiden briossisämpylöiden ohje on kyllä ihan ykkönen! Ja se hittitäyte, tänä vuonna se on mehukkaaksi grillattu kananpojan filee ja halloumi, samassa purilaisessa! Miten siellä, mikä on sinun suosikkitäytteesi hampurilaisessa? Vietätkö sinä aikaa pihalla vai onko parveke sinun paratiisisi?

pihaprojekti
hittihampurilainen
pihaprojekti

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

Lady of The Mess 02/07/2018 - 22:11

Tuo katos on tosi kätevä – tuollainen olisi kiva sekä Sauvon farmilla että Pohjois-Karjalan mökillä! Meillä ei Sauvossa ole terassia ja grillaukset tehdään aurinkovarjojen vieressä. Pohjois-Karjalan mökillä taas on terassi, jossa grillauspaikka on – mutta se vie siitä pienestä terassista ihan liian ison tilan. Täällä Kaarinan kodissa emme tänä kesänä ole edes päässeet kunnolla grillailemaan tuon kylppäri- ja saunaremontin takia, sillä työmiehet käyttävät meidän takapihaamme työmaavarastonaan ja sinne rojujen sekaan ei juurikaan huvita ängetä;)
Ihania ja herkullisia grillausthetkiä!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/07/2018 - 09:46

Kiitos, nyt on aika ihanaa chillailla omalla pihalla. Tsemppiä sinne myös remontin keskelle, nyt toivotaan kauniita ja sadettomia kesäpäiviä!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 02/07/2018 - 16:52

Niin ihana kesäkeidas!!!!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/07/2018 - 09:47

Olen niin kesäihminen ja pihalla tulee vietettyä niin paljon aikaa. Nyt toivotaan niitä lämpimämpiä säitä!

Vastaa
Outi 01/07/2018 - 21:52

Suosikkiburgerini sisältää tylsästi jauhelihapihvin (pitää olla pullea pihvi), cheddar-juustoa, tomaattia, salaattia, kurkkupikkelsiä, ketsuppia ja chilimajoneesia 🙂
Tosi kivan näköinen ja käytännöllinen katos teillä on nyt pihalla <3
Ihanaa heinäkuuta sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:20

Kiitos Outi <3 Katos on niin ihana, ja ei haittaa vaikka sataa - suojaa hyvin ja kokkailu onnistuu. Kyllä minullekin kunnon naudanlihapiffi hamppiksen välissä uppoaa, pääasia että laadukkaat raaka-aineet!

Vastaa
Tiia Koivusalo 01/07/2018 - 21:35

Miltei kaikki käy hampparin sisällä ja juurikin tuo briossisämpylä maistuu niin paljon paremmalta, kuin perushampparisämpylä. Aijai jättikatkiksia voisin toivoa seuraavaksi hamppareihin ja mukaan jotain ihanaa soosia, jossa olisi chilinen twist, nam.

Kivaa iltaa Heli ja hei teillä on ihana piha ja ihanan iso terde.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:22

Kiitos Tiia <3 Terde rakennettiin 70 neliöiseksi, että siihen voi toteuttaa kaikenlaista toimivaa & se olisi kuin olohuoneen ja keittiön jatke.
Pakastimessa on jättikatkiksia, niistä voisi kehitellä jonkin prawn burgerin!

Vastaa
Marjo 01/07/2018 - 20:25

Kaunis piha 🙂 ja erittäin toimivan näköinen tuo Mustang Pomona grillikatos.
Kyllä tuossa kelpaa grillata ja laittaa ruokaa kesäkeittiössä vaikka vähän huonommallakin säällä. Itse en pihaa omista mutta parveke toimii hyvänä kesähuoneena ja siellä myös viihdytään ahkerasti näin kesällä.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:24

Kiitos Marjo <3 Juuri suojaa olen kaivannut pihalle, sillä jos vähänkin sataa, ei ole mieltä laittaa ruokaa ulkona. Yläkerran lasitettu parveke meilläkin käytössä ja sinne aina sisustetaan kesähuone. On myös haluttu yöpymispaikka kesävierailla, kuulemma uni maistuu paremmalta : )

Vastaa
Peggy 01/07/2018 - 20:24

Ihana kesäkeittiö ja terassi teillä. Upeita hetkiä ja unohtumatonta kesää teidän perheelle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:25

Kiitos Peggy <3 Projekti vaan jatkuu ja nyt jo terassi saanut uuden hohtavan väripinnan. Sopivan rennolla otteella rakennetaan unelmien kesäpihaa : )

Vastaa
Jael 01/07/2018 - 20:06

Aivan ihana kesäkeittiö, ja tuo katos näyttää tosi hyvältä:) Teillä on tosi kiva piha:)
Ja hampurilaiset niin herkullisen näköiset.
Mukavaa heinäkuuta Heli:)

Vastaa
Beachhousekitchen 02/07/2018 - 10:29

Kiitos Jael <3 Oma piha ja suoja on kyllä tärkeää, tulee oltua niin paljon enemmän ulkona, kun on toimivia juttuja ja piha viihtyisä!

Vastaa

Kommentoi