‘POTATO SKINS’ GRILLATUT PERUNANKUORET

by Beachhousekitchen

JIHAA – olen löytänyt perunan uudestaan! Varhaispottuja olen ahminut kesäisin voin kanssa, mutta muuten ovat jääneet perunat aivan olemattomaan sivuosaan omassa keittiössä. Mieluummin olen syönyt pastaa, riisiä, kvinoaa tai bataattia. Keltaisista keitinpotuista en edelleenkään välitä, mutta tuunattuna peruna menee ja se oma ykkösresepti taitaa olla homejuustolla ja tilli-pestolla maustettu kesäinen perunasalaatti. Kun tein taannoin taaperolleni perunasosetta, niin itse perunoista jäi sopivasti kuoriosa tähän reseptiin.

Silmissäni olivat tosiaan kutsuvasti kummitelleet useammallakin somekanavalla nähdyt rapsakat perunankuoret. Niitä sitten piti kokeilla ja tässä muuten mitä mainioin alkupalaidea. Itse käytin täytteenä härkistä, mutta loistavasti tähän sopisi myös maustettu jauheliha. Ja tuo sisusosa menee vaikkapa perunarieskoihin, muusiin tai sille pienokaiselle. Valkosipulinen tomaattisalsa ja raikas smetana viimeistelevät tämän suupalan!

P.S. Uusimmasta HerkkuLeivonta- lehdestä löydät lisää perunaisia reseptejäni mm. perunapizzaa ja härkisvatruskoita!

perunan kuoret

perunankuoret

Täytetyt perunankuoret

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

10 isohkoa perunaa

1 pkt BBQ-mausteista Härkistä (250 g) tai 250 g jauhelihaa

200-250 g cheddarjuustoa

2 tomaattia

1 valkosipulinkynsi

yrttejä (esim. korianteria, basilikaa jne.)

1 rkl öljyä

suolaa ja mustapippuria

1 prk smetanaa

1 lime lohkoina

Ohje:

  1. Pese ja kuivaa kokonaiset perunat. Laita ne 220-asteiseen uuniin 45-50 minuutiksi.
  2. Anna jäähtyä hieman ja halkaise. Koverra perunan sisus ja jätä noin 1/2 cm perunainen kuoriosa.
  3. Käytä kuoria sisus ylöspäin 250-asteisessa uunissa 5 minuutin ajan.
  4. Jaa härkis tai jauheliha kuorikuppeihin ja raasta cheddar tai jos käytät siivuja, jaa ne täytteen päälle.
  5. Käytä 220-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa.
  6. Pilko tomaatti pieniksi lohkoiksi ja sekoita kulhossa murskatun valkosipulin, yrttien ja mausteiden kanssa.
  7. Tarjoa perunankuoret tomaattisalsan, smetanan, limen ja yrttien kanssa. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.

potato skins

perunankuoret

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Jael 16/07/2017 - 16:52

Minä syön perunaa tosi harvoin myös,mutta omasta mielestäni rapeat perunankuoret ovat jopa parempia kuin itse perunan sisältö:) Nam:)

Vastaa
Beachhousekitchen 17/07/2017 - 09:46

Sama täällä : ) Nyt tosin odotan oman sadon perunoita, niitä riittänee muutamaksi viikoksi kahdesta viljelylaatikosta. Voin kanssa parasta!

Vastaa
Outi 15/07/2017 - 00:23

Voi mitä herkkua. Aloin ihan miettiä, että missä olenkaan vastaavia maistanut. Muistin, että kuule Marokossa söin näitä. Oli näitä ja naudanlihaa täytteenä. NAM!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/07/2017 - 09:49

Oih, naudanlihalla varmasti oikein hyviä myöskin ja marokkolaisin maustein maustettuna : )

Vastaa
Tiia K 14/07/2017 - 19:02

Apua niin hyvää ja voih miksi olen potaattilakossa. Rakastan perunaa <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/07/2017 - 09:50

Näissä onkin ‘vain’ vähän hiilareita, kun suurin osa potusta poistetaan..Herkkuisaa ja vähähiilarista uutta viikkoa!

Vastaa
Viikonloppukokki 14/07/2017 - 15:43

Olen vasta päässyt uusien perunoiden makuun, mutta täytyy laittaa tämä vinkki ylös ja odottaa, että perunoissa on paksummat kuoret.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/07/2017 - 09:51

Minä taidan syödä sen perunakiintiöni aina kesäisin, odotan kyllä että saan oman maan uusia pottuja!

Vastaa

Kommentoi