(resepti suoraan Grillimestari - Suuresta grillauskirjasta) 300 g jalapenoja (tai Pimientos de padron -paprikoita) 5 siivua pekonia 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa 1 dl cheddaria raastettuna 1 kevätsipulin varsi Lämmitä grilli 200 asteeseen suoralle lämmölle. Taitteli grillipelti (leivinpaperi folionpalan sisään) ja aseta pekonisiivut sille grillaantumaan 20 minuutiksi niitä välillä kääntäen. Jäähdytä pekonit ja leikkaa murusiksi. Halkaise jalapenot (tai paprikat) pituussuunnassaan ja poista siemenet. Sekoita juustot, pekoni ja pieneksi silputtu sipulinvarsi keskenään ja täytä jalapenon puolikkaat massalla. Aseta grillille ja grillaa 5-7 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan.Ainesosat:
Ohje:
Näin kirjoittaa grillauskisoissa ansioitunut grillimaisteri ja tuore ruokakirjailija Viivi Laube-Pohto kirjansa Grillimestari johdannossa. Yhdyn täysin noihin ajatuksiin. Tämä kirja, ja kun kirjoittaja on vielä nainen, rohkaisee ihan varmasti myös meitä naisia enemmän grillin ääreen. Siksi onkin aika hienoa saada arpoa yksi Grillimestari – Suuri grillauskirja teidän lukijoiden kesken!
Kerro kommenttikentässä mikä on se oma grilliruokasuosikkisi tai -bravuurisi tiistai-iltaan 9.5.2017 klo 20.00 mennessä. Yhdelle onnelliselle lähtee heti keskiviikkona tämä Viivin signeeraama, uskomattoman herkullisia reseptejä ja kauniita ruokakuvia (kuvat Hellapoliisi) sisältävä kirja. Voittaja saa valita haluaako kirjan postitettavan suoraan vaikkapa omalle äidille äitienpäivälahjaksi!
Grillimaisteri- kilpailun vuonna 2014 voittanut Viivi Laube-Pohto on tehnyt grillaamisesta ja ruoasta itsellensä ammatin. Hän järjestää ruokakursseja, tarjoaa catering-palveluja ja kirjoittaa ruokasisältöjä sosiaaliseen mediaan. Nyt hän on ruokakirjailija – onnea esikoisteoksen johdosta!
Grillimestari- kirjan alussa on kivasti kirjoitettu tietopaketti, josta aukeavat grillauksen salat aloittelijalle ja löytyypä sieltä niksejä myös enemmän grillin ääressä viihtyneelle. Vaikka kannessa onkin aika lihaisa kuvitus, niin itse kirja sisältää runsaasti kasvisruokia. Viivi haluaakin kannustaa myös kasvisruokailijoita löytämään grillaamisen yhtenä ruokien valmistusmenetelmänä.
Testasin kirjasta heti pekonilla ja cheddarilla täytettyjä jalapenoja. Jalapenojen sijaan käytin juuri nyt vihannesosastoilta löytyviä Pimientos de Padrón– paprikoita, jotka ovat mietoja maultaan ja sopivat myös lapsille. Ihan tajun meinasivat viedä – NIIN hillittömän herkullisia! Ja kuulkaas kesävieraat, näitä tulette saamaan niin alkupaloina kuin muiden ruokien lisukkeina pitkin kesää!

Ainesosat:
(resepti suoraan Grillimestari - Suuresta grillauskirjasta)
300 g jalapenoja (tai Pimientos de padron -paprikoita)
5 siivua pekonia
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl cheddaria raastettuna
1 kevätsipulin varsi
Ohje:
Lämmitä grilli 200 asteeseen suoralle lämmölle. Taitteli grillipelti (leivinpaperi folionpalan sisään) ja aseta pekonisiivut sille grillaantumaan 20 minuutiksi niitä välillä kääntäen. Jäähdytä pekonit ja leikkaa murusiksi. Halkaise jalapenot (tai paprikat) pituussuunnassaan ja poista siemenet. Sekoita juustot, pekoni ja pieneksi silputtu sipulinvarsi keskenään ja täytä jalapenon puolikkaat massalla. Aseta grillille ja grillaa 5-7 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan.
Jos onni ei arvonnassa suosi, niin kirjan voi kätevästi tilata täältä.
Oma kirja ja arvontakappale saatu kustantajalta.
With ♥ from beach house kitchen
75 Kommenttia
Maissi- ja grillijuurekset 🙂
Vartaat ja aurajuustolla ja pekonilla täytetyt sienet
Miten tuo aurajuuston ja pekonin yhdistelmä voikaan maistua niin taivaalliselta…
Vartaat ja aurajuustolla ja pekonilla täytetyt sienet😊
NAM!
Täytetyt herkkusienet 😛
Klassikko joka toimii : )
Tykkään grillata vihanneksia ja juustoa! Yleensäkin grilliruoka saa veden kielelle!
Lempiruokaa todellakin : )
Ihan vain maukkaat pihvit suosikkejani! Ja monet muut…
👍👍👍
Itse grillistä saa jo niin maukkaan maun, ettei tarvitse paljoa mausteita…
Kanavartaat 🙂
Niitäkin tulee tehtyä aika monta kertaa kesän aikana : )
Mukana! Pekoniparsat on bravuurini. 🙂
Oi ihanaa, juuri nyt sesongissa!
Näin keväällä grillatut parsat! 😋
Ja broccoliinit, yksinkertaisen hyvää!
Homemade burgerit parhaita omasta grillistä! 🙂 hyvä pihvi kasviksilla heti kakkosena!
Burgereihinkaan ei kyllästy, NAM!
Grillattu kana yhdessä hörtyjen eli paprikan, ananaksen, sipulin ja juuston kera. Hyvää on!
Ihana kombo ; )
Nuo täytetyt jalapenot pitää ehdottomasti testata. Grilliruokasuosikkini on parilalla paistettu lisuke, johon tulee tuoreen nektariinin lohkoja, sipulia ja barbeque-kastiketta, nam..
Oih mikä lisuke, tykkään kovasti barbeque-kastikkeesta!
Jalopenot 😊😊😊
NAM nam : )
Kokonaisena grillattu kassler omalla rubilla on suosikkini, kokonainen kana heti kakkosena.
Kokonaisena ei ole tullutkaan grillattua kassleria, jo revitty nyhtöliha saa grillissä kivan maun ja pinnan!
Polttaa polttaa on kesä kohta kuuma, mutta niin on kohta grillikin tämän kirjan myötä! 🙂
Siksi täällä grillataankin melkein koko vuoden ympäri, että ehtii kokeilemaan kaikki mahdolliset reseptit : )
Tosi hyvännäköisiä grilliherkkuja! Rapeahkot tilli-pariisinperunat grillattuna on huippuja 🙂
Totta, perunat saavat kyllä melkoisesti makua grillistä : )
Oi kuinka ihanan näköinen kirja 😁Miehen grillaamat pihvit on ihan huippu hyviä 😊
Miehet osaa, pitää itsekin ottaa tuo grillaus paremmin haltuun!
Ihan nälkä tuli näitä ihania kuvia katsellessa. Mukana upeassa arvonnassa.
Onnea arvontaan!
Itsetehdyt hampurilaiset! Nam!
Ihan must-juttu useamman kerran kesässä : )
Rakastan mitä tahansa grillattua! Mutta yksi suuri suosikkini on tällä hetkellä burgerit, etenkin grillattu ananas ja halloum siellä välissä maistuvat minulle!
Täälläkin ananaksen ja halloumin suurkuluttaja!
Oijoi mitä grilliruokaa. Harmi etten päässyt tilaisuuteen, mutta osallistutaan arvontaan. 🙂
Aurinkoa uuteen viikkoon<3
Niin ja itse en grillaa, mutta miehen grillillä tekemä paella tai hiiligrillillä olutmarinoitu kanasaslik.
Vau, paellaa ei olekaan tullut grillissä tehtyä…; )
Onnea arvontaan : )
Onpa kiva arvonta! Grillattu lohi maustettuna sitruunapippurilla. Helppoa ja hyvää.
Oih niin herkkua, yksinkertaista ja juuri silleen sopivasti roseena…; )
Täytetyt paprikat ne taitavat olla 🙂
Meillä menossa tänään kuskusilla ja fetalla täytetyt suippopaprikat grilliin!
Perheemme oma resepti kanarianperunat 🙂
Tuttuja noilta aurinkoisilta saarilta : )
Couscousilla täytetyt paprikat, erilaiset pihvit ja punajuuri-sinihomejuustonyytit ovat minun suosikkigrilliruokia.
Tykkään ylikaiken punajuuren ja sinihomejuuston yhdistelmästä, enpä ole osannut niitä grillinyyttiin laittaa, kiitos vinkistä!
Onpa inspiroiva kirja! Eniten olen tykännyt täytetyistä paprikoista, samoin kasvisvartaisiin saa aina uutta ilmettä vaihtelulla, että jonkinmoista bravuuria se kai sitten on.
Tämä kirja on IHANA! Löytyy kivasti uusia ohjeita kesäkeittiöön : )
Täytetyt paprikat 🙂
Nam, erinomaisia grillistä tulleina!
Meillä on parina kesänä grillattu oaljon kanafileitä, jonka päälle tulee bbq-kdtuketta, pekonisilppua ja mozarellas. Tähän herkkuun tutuistumme englantilaisessa pubissa.
Haluaisin kevyempiä grillausvinkkejä, ja koska tulevana kesänö grillausvastuu siirtynee minulle miehen ollessa raksahommissa, kaikki vinkit tulisivat tarpeeseen 😊
Tässä kirjassa myös uusia raikkaita kasvisohjeita : )
Oma grillailu bravuurini on broilerin fileet ja grillimaustettu maissi. Kirjan lähettäisin suoraan äidilleni.
Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!
Maissi on vaan niin ylivoimaisen hyvää grillattuna onnea arvontaan!
Jalopeñot näyttävät kyllä tosi hyviltä:) Grillattu ruoka on kyllä hyvää (minulle ei lihaa kiitos) mutta olen välillä inhonnutkin sitä ihan sen takia että asun puiston laidalla,ja ihmiset tulevat grillailemaan lähes ikkunani alle,vaikka grillailu puistossa on kiellettyä. No sille ei voi mitään kun täällä niin rakastetaan grillailua…
Ihanaa viikon alkua Heli.
Kiitos, ikävä jos kieltoja ei kunnioiteta, vaikka itse grilliruoka ja varsinkin kasvissellainen onkin hyvää!
Aika usein grilliin päätyy täytettyjä herkkusieniä ja kanaa.
Nam, maistuisivat nuokin juuri nyt : )
Parasta on kasvisvartaat.
Mukaan arvontaan. mummolta@gmail.com
Maistuvat aina, onnea arvontaan : )
Hei!
Grillattu lohifile, pekoni-herkkusieni-aurajuusto..grillatut kasvikset-porkkana, kesäkurpitsa, ….valkoviiniä…jäätelöä mansikoista ja kermavaahdolla mintunlehdillä…kahvilla, tai skumpalla.😋😄
Terveisin Raili Tidenberg
No voi mikä setti, kyllä kiitos nämä kaikki!
Grillisuosikkina on ehdottomasti grillattu marinoitu kana. Lempimarinadiini tulee sitruunaa, valkosipulia, oliiviöljyä, hunajaa ja yrttejä. Yksinkertaista ja maukasta.
Ihan lempparimarinadi, nam!
Meillä odotetaan kovasti jo raparperia, että saadaan sen ympärille kääriä pekonia, maustaa ja grillata 🥓🌽
Raparperikausi on muuten myöhässä, niitä saakin odotella vielä tovin!
Täytetyt herkkusienet pekonilla
Grillattu kana on lempi griliherkkua . Mukaan kirjan arvontaan.
Kana on klassikko, maistuu aina!
Tuo yhdistelmä on kyllä sellainen joka maistuu vaikka joka viikko grillattuna : )