ROUVA GRILLIMESTARI JA ÄITIENPÄIVÄLAHJA-ARVONTA

by Beachhousekitchen
75 Kommenttia

grillimestari

Täytetyt jalapenot

“En osaa oikein edes sanoa, mikä grillauksessa viehättää. Sen primitiivisyys, elävä liekki vai ne mahtavat tuoksut, jotka heräävät eloon sekunneissa grillin sytyttämisen jälkeen?”… Grilliruoat ROUVA GRILLIMESTARI JA ÄITIENPÄIVÄLAHJA-ARVONTA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

(resepti suoraan Grillimestari - Suuresta grillauskirjasta)

300 g jalapenoja (tai Pimientos de padron -paprikoita)

5 siivua pekonia

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

1 dl cheddaria raastettuna

1 kevätsipulin varsi

Ohje:

Lämmitä grilli 200 asteeseen suoralle lämmölle. Taitteli grillipelti (leivinpaperi folionpalan sisään) ja aseta pekonisiivut sille grillaantumaan 20 minuutiksi niitä välillä kääntäen. Jäähdytä pekonit ja leikkaa murusiksi. Halkaise jalapenot (tai paprikat) pituussuunnassaan ja poista siemenet. Sekoita juustot, pekoni ja pieneksi silputtu sipulinvarsi keskenään ja täytä jalapenon puolikkaat massalla. Aseta grillille ja grillaa 5-7 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan.

“En osaa oikein edes sanoa, mikä grillauksessa viehättää. Sen primitiivisyys, elävä liekki vai ne mahtavat tuoksut, jotka heräävät eloon sekunneissa grillin sytyttämisen jälkeen?”

Näin kirjoittaa grillauskisoissa ansioitunut grillimaisteri ja tuore ruokakirjailija Viivi Laube-Pohto kirjansa Grillimestari johdannossa. Yhdyn täysin noihin ajatuksiin. Tämä kirja, ja kun kirjoittaja on vielä nainen, rohkaisee ihan varmasti myös meitä naisia enemmän grillin ääreen. Siksi onkin aika hienoa saada arpoa yksi Grillimestari – Suuri grillauskirja teidän lukijoiden kesken!

Kerro kommenttikentässä mikä on se oma grilliruokasuosikkisi tai -bravuurisi tiistai-iltaan 9.5.2017 klo 20.00 mennessä. Yhdelle onnelliselle lähtee heti keskiviikkona tämä Viivin signeeraama, uskomattoman herkullisia reseptejä ja kauniita ruokakuvia (kuvat Hellapoliisi) sisältävä kirja. Voittaja saa valita haluaako kirjan postitettavan suoraan vaikkapa omalle äidille äitienpäivälahjaksi!

grillimestari

Grillimaisteri- kilpailun vuonna 2014 voittanut Viivi Laube-Pohto on tehnyt grillaamisesta ja ruoasta itsellensä ammatin. Hän järjestää ruokakursseja, tarjoaa catering-palveluja ja kirjoittaa ruokasisältöjä sosiaaliseen mediaan. Nyt hän on ruokakirjailija – onnea esikoisteoksen johdosta!

Grillimestari- kirjan alussa on kivasti kirjoitettu tietopaketti, josta aukeavat grillauksen salat aloittelijalle ja löytyypä sieltä niksejä myös enemmän grillin ääressä viihtyneelle. Vaikka kannessa onkin aika lihaisa kuvitus, niin itse kirja sisältää runsaasti kasvisruokia. Viivi haluaakin kannustaa myös kasvisruokailijoita löytämään grillaamisen yhtenä ruokien valmistusmenetelmänä.

Testasin kirjasta heti pekonilla ja cheddarilla täytettyjä jalapenoja. Jalapenojen sijaan käytin juuri nyt vihannesosastoilta löytyviä Pimientos de Padrón– paprikoita, jotka ovat mietoja maultaan ja sopivat myös lapsille. Ihan tajun meinasivat viedä – NIIN hillittömän herkullisia! Ja kuulkaas kesävieraat, näitä tulette saamaan niin alkupaloina kuin muiden ruokien lisukkeina pitkin kesää!

grillimestari

 

grillimestari

Täytetyt jalapenot

“En osaa oikein edes sanoa, mikä grillauksessa viehättää. Sen primitiivisyys, elävä liekki vai ne mahtavat tuoksut, jotka heräävät eloon sekunneissa grillin sytyttämisen jälkeen?”… Grilliruoat ROUVA GRILLIMESTARI JA ÄITIENPÄIVÄLAHJA-ARVONTA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

(resepti suoraan Grillimestari - Suuresta grillauskirjasta)

300 g jalapenoja (tai Pimientos de padron -paprikoita)

5 siivua pekonia

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

1 dl cheddaria raastettuna

1 kevätsipulin varsi

Ohje:

Lämmitä grilli 200 asteeseen suoralle lämmölle. Taitteli grillipelti (leivinpaperi folionpalan sisään) ja aseta pekonisiivut sille grillaantumaan 20 minuutiksi niitä välillä kääntäen. Jäähdytä pekonit ja leikkaa murusiksi. Halkaise jalapenot (tai paprikat) pituussuunnassaan ja poista siemenet. Sekoita juustot, pekoni ja pieneksi silputtu sipulinvarsi keskenään ja täytä jalapenon puolikkaat massalla. Aseta grillille ja grillaa 5-7 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan.

grillimestari

grillimestari

Jos onni ei arvonnassa suosi, niin kirjan voi kätevästi tilata täältä.

Oma kirja ja arvontakappale saatu kustantajalta.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

75 Kommenttia

hilkka 11/05/2017 - 14:29

Maissi- ja grillijuurekset 🙂

Vastaa
Margareta Blundin 09/05/2017 - 17:32

Vartaat ja aurajuustolla ja pekonilla täytetyt sienet

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:40

Miten tuo aurajuuston ja pekonin yhdistelmä voikaan maistua niin taivaalliselta…

Vastaa
Minna lappalainen 09/05/2017 - 13:27

Vartaat ja aurajuustolla ja pekonilla täytetyt sienet😊

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:41

NAM!

Vastaa
anna s. 09/05/2017 - 13:25

Täytetyt herkkusienet 😛

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:41

Klassikko joka toimii : )

Vastaa
Kristiina 09/05/2017 - 12:09

Tykkään grillata vihanneksia ja juustoa! Yleensäkin grilliruoka saa veden kielelle!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:42

Lempiruokaa todellakin : )

Vastaa
Maire 09/05/2017 - 11:09

Ihan vain maukkaat pihvit suosikkejani! Ja monet muut…
👍👍👍

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:42

Itse grillistä saa jo niin maukkaan maun, ettei tarvitse paljoa mausteita…

Vastaa
pimassou 09/05/2017 - 08:00

Kanavartaat 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:43

Niitäkin tulee tehtyä aika monta kertaa kesän aikana : )

Vastaa
Hannnna 08/05/2017 - 22:07

Mukana! Pekoniparsat on bravuurini. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:43

Oi ihanaa, juuri nyt sesongissa!

Vastaa
Hanna 08/05/2017 - 20:40

Näin keväällä grillatut parsat! 😋

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:44

Ja broccoliinit, yksinkertaisen hyvää!

Vastaa
Miia 08/05/2017 - 20:09

Homemade burgerit parhaita omasta grillistä! 🙂 hyvä pihvi kasviksilla heti kakkosena!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:44

Burgereihinkaan ei kyllästy, NAM!

Vastaa
Emilia 08/05/2017 - 17:37

Grillattu kana yhdessä hörtyjen eli paprikan, ananaksen, sipulin ja juuston kera. Hyvää on!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:45

Ihana kombo ; )

Vastaa
vintagentti 08/05/2017 - 17:08

Nuo täytetyt jalapenot pitää ehdottomasti testata. Grilliruokasuosikkini on parilalla paistettu lisuke, johon tulee tuoreen nektariinin lohkoja, sipulia ja barbeque-kastiketta, nam..

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:47

Oih mikä lisuke, tykkään kovasti barbeque-kastikkeesta!

Vastaa
Piia Marjana Pihlajaviita 08/05/2017 - 16:20

Jalopenot 😊😊😊

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:47

NAM nam : )

Vastaa
Jaana R. 08/05/2017 - 15:46

Kokonaisena grillattu kassler omalla rubilla on suosikkini, kokonainen kana heti kakkosena.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:49

Kokonaisena ei ole tullutkaan grillattua kassleria, jo revitty nyhtöliha saa grillissä kivan maun ja pinnan!

Vastaa
hannuraty 08/05/2017 - 15:26

Polttaa polttaa on kesä kohta kuuma, mutta niin on kohta grillikin tämän kirjan myötä! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:49

Siksi täällä grillataankin melkein koko vuoden ympäri, että ehtii kokeilemaan kaikki mahdolliset reseptit : )

Vastaa
Manta0 08/05/2017 - 15:17

Tosi hyvännäköisiä grilliherkkuja! Rapeahkot tilli-pariisinperunat grillattuna on huippuja 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:50

Totta, perunat saavat kyllä melkoisesti makua grillistä : )

Vastaa
Souliina 08/05/2017 - 14:31

Oi kuinka ihanan näköinen kirja 😁Miehen grillaamat pihvit on ihan huippu hyviä 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:51

Miehet osaa, pitää itsekin ottaa tuo grillaus paremmin haltuun!

Vastaa
klaara 08/05/2017 - 12:31

Ihan nälkä tuli näitä ihania kuvia katsellessa. Mukana upeassa arvonnassa.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:52

Onnea arvontaan!

Vastaa
Tanja 08/05/2017 - 10:14

Itsetehdyt hampurilaiset! Nam!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:52

Ihan must-juttu useamman kerran kesässä : )

Vastaa
JennaO 08/05/2017 - 09:34

Rakastan mitä tahansa grillattua! Mutta yksi suuri suosikkini on tällä hetkellä burgerit, etenkin grillattu ananas ja halloum siellä välissä maistuvat minulle!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:53

Täälläkin ananaksen ja halloumin suurkuluttaja!

Vastaa
Tiia K 08/05/2017 - 07:59

Oijoi mitä grilliruokaa. Harmi etten päässyt tilaisuuteen, mutta osallistutaan arvontaan. 🙂

Aurinkoa uuteen viikkoon<3

Vastaa
Tiia K 08/05/2017 - 08:00

Niin ja itse en grillaa, mutta miehen grillillä tekemä paella tai hiiligrillillä olutmarinoitu kanasaslik.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:53

Vau, paellaa ei olekaan tullut grillissä tehtyä…; )

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:54

Onnea arvontaan : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 08/05/2017 - 06:39

Onpa kiva arvonta! Grillattu lohi maustettuna sitruunapippurilla. Helppoa ja hyvää.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:55

Oih niin herkkua, yksinkertaista ja juuri silleen sopivasti roseena…; )

Vastaa
SannaMi 08/05/2017 - 00:18

Täytetyt paprikat ne taitavat olla 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:56

Meillä menossa tänään kuskusilla ja fetalla täytetyt suippopaprikat grilliin!

Vastaa
Sara 07/05/2017 - 23:11

Perheemme oma resepti kanarianperunat 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:57

Tuttuja noilta aurinkoisilta saarilta : )

Vastaa
Sini Viinanen 07/05/2017 - 22:13

Couscousilla täytetyt paprikat, erilaiset pihvit ja punajuuri-sinihomejuustonyytit ovat minun suosikkigrilliruokia.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:58

Tykkään ylikaiken punajuuren ja sinihomejuuston yhdistelmästä, enpä ole osannut niitä grillinyyttiin laittaa, kiitos vinkistä!

Vastaa
MarjaKoo 07/05/2017 - 21:55

Onpa inspiroiva kirja! Eniten olen tykännyt täytetyistä paprikoista, samoin kasvisvartaisiin saa aina uutta ilmettä vaihtelulla, että jonkinmoista bravuuria se kai sitten on.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:59

Tämä kirja on IHANA! Löytyy kivasti uusia ohjeita kesäkeittiöön : )

Vastaa
Annika.J 07/05/2017 - 21:47

Täytetyt paprikat 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:00

Nam, erinomaisia grillistä tulleina!

Vastaa
Tuija 07/05/2017 - 21:36

Meillä on parina kesänä grillattu oaljon kanafileitä, jonka päälle tulee bbq-kdtuketta, pekonisilppua ja mozarellas. Tähän herkkuun tutuistumme englantilaisessa pubissa.

Haluaisin kevyempiä grillausvinkkejä, ja koska tulevana kesänö grillausvastuu siirtynee minulle miehen ollessa raksahommissa, kaikki vinkit tulisivat tarpeeseen 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:01

Tässä kirjassa myös uusia raikkaita kasvisohjeita : )

Vastaa
Outi 07/05/2017 - 21:15

Oma grillailu bravuurini on broilerin fileet ja grillimaustettu maissi. Kirjan lähettäisin suoraan äidilleni.
Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:01

Maissi on vaan niin ylivoimaisen hyvää grillattuna onnea arvontaan!

Vastaa
Jael 07/05/2017 - 21:13

Jalopeñot näyttävät kyllä tosi hyviltä:) Grillattu ruoka on kyllä hyvää (minulle ei lihaa kiitos) mutta olen välillä inhonnutkin sitä ihan sen takia että asun puiston laidalla,ja ihmiset tulevat grillailemaan lähes ikkunani alle,vaikka grillailu puistossa on kiellettyä. No sille ei voi mitään kun täällä niin rakastetaan grillailua…
Ihanaa viikon alkua Heli.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:03

Kiitos, ikävä jos kieltoja ei kunnioiteta, vaikka itse grilliruoka ja varsinkin kasvissellainen onkin hyvää!

Vastaa
Teija 07/05/2017 - 20:13

Aika usein grilliin päätyy täytettyjä herkkusieniä ja kanaa.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:03

Nam, maistuisivat nuokin juuri nyt : )

Vastaa
Mummo ja koira 07/05/2017 - 20:10

Parasta on kasvisvartaat.
Mukaan arvontaan. [email protected]

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:04

Maistuvat aina, onnea arvontaan : )

Vastaa
Raili Tidenberg 07/05/2017 - 19:36

Hei!
Grillattu lohifile, pekoni-herkkusieni-aurajuusto..grillatut kasvikset-porkkana, kesäkurpitsa, ….valkoviiniä…jäätelöä mansikoista ja kermavaahdolla mintunlehdillä…kahvilla, tai skumpalla.😋😄

Terveisin Raili Tidenberg

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:04

No voi mikä setti, kyllä kiitos nämä kaikki!

Vastaa
Suvi 07/05/2017 - 19:32

Grillisuosikkina on ehdottomasti grillattu marinoitu kana. Lempimarinadiini tulee sitruunaa, valkosipulia, oliiviöljyä, hunajaa ja yrttejä. Yksinkertaista ja maukasta.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:05

Ihan lempparimarinadi, nam!

Vastaa
Hanna Katajamäki 07/05/2017 - 19:24

Meillä odotetaan kovasti jo raparperia, että saadaan sen ympärille kääriä pekonia, maustaa ja grillata 🥓🌽

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:06

Raparperikausi on muuten myöhässä, niitä saakin odotella vielä tovin!

Vastaa
Marja 07/05/2017 - 18:41

Täytetyt herkkusienet pekonilla

Vastaa
Salli 08/05/2017 - 05:15

Grillattu kana on lempi griliherkkua . Mukaan kirjan arvontaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 19:56

Kana on klassikko, maistuu aina!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:06

Tuo yhdistelmä on kyllä sellainen joka maistuu vaikka joka viikko grillattuna : )

Vastaa

Kommentoi