Aikuisten Halloween-herkku

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia

Nyt on se aika, jolloin joka kanavalta tulvii veikeitä halloween-aiheisia nakkisormia, verisiä boolivirityksiä ja naurattavia kurpitsamuffineita. Ei voi kuin ihailla luovia toteutuksia ja näiden ihmeleipureiden taitoja.  Jos liika väkertäminen ei nappaa, niin kokoapa suklaamarengista, sitruunavaahdosta ja vadelmista pyhäinpäivän tai halloween-bileiden herkkumalja. Pieni varoituksen sana lienee paikallaan: suklaamarenki voi nopeasti huveta sieltä keittiön pöydältä, jos unohtuu sinne jäähtyessään.

SUKLAAMARENKIA SITRUUNAISELLA VAAHDOLLA

(4-6 annosta)

Marenkipohja:

3 munanvalkuaista

1 ½ dl sokeria

1 tl maissitärkkelystä

1 tl sitruunamehua

50 g raastettua tummaa suklaata (esim. Fazerin vadelma-tummasuklaa)

1 tl leivinjauhetta

Sitruunavaahto:

4 dl kuohukermaa

1 dl Lemon curd-sitruunatahnaa

Koristeluun:

vadelmia

75-100 g suklaata rouhittuna

tomusokeria

Ota kananmunat lämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni päälle 120 asteeseen. Raasta suklaa. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeriin maissitärkkelys ja lisää seos valkuaisvaahtoon. Nostele raastettu suklaa varovasti mukaan. Älä vatkaa enää. Levitä levyksi pellille ja paista 120 asteessa n. 1 ½ tuntia. Anna kuivahtaa leivinpaperin päällä.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita Lemon curd-tahna vaahdon sekaan.

Murra marenkilevy palasiksi ja lisää tarjoilulaseihin tai –kulhoon kerroksittain yhdessä sitruunavaahdon kanssa. Pilko veitsellä suklaa karkeaksi rouheeksi. Koristele annokset suklaarouheella, vadelmilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

beachhousekitchen 08/12/2014 - 11:26

On superhyvää, raikas sitruunan ja suklaan kombinaatio. Suosittelen kokeilemaan!

Vastaa
Siiri 06/12/2014 - 18:17

Aika herkullinen pommi, plussaa gluteenittomuudesta! Enenkin lemon curd miellyttää. 😉

Vastaa

Kommentoi