Blogin puolivuotissynttäreillä!

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia


Viime heinäkuussa uskaltauduin tekemään ensimmäisen blogipostaukseni. Monta vuotta olin suunnitellut aloittavani ruokablogin, kun reseptejä koneelle ja kaappeihin oli kertynyt useita satoja ja kannustusjoukot muistuttivat asiasta aina dinnereiden jälkimainingeissa.

Täydellisyyden tavoittelu oli se pahin mentaalieste, jolla uskottelin itselleni, ettei minusta bloggaajaksi olisi. Suomen ruokablogikenttä on erittäin korkeatasoinen ja vaikka se innosti niin samalla lannisti: onhan monella ruokabloggarilla ammattikokkitausta ja jopa 8-9 vuoden kokemus bloggaamisesta. Ja ne toistaan upeammat blogialustat, designit, ruokakuvat, kekseliäät reseptit ja taitavat kynänkäyttäjät – huh, kyllä sitä on pitänyt aika nöyränä ja hattu kädessä tälle estradille astua.  Ruokabloggaajaksi, -bloggariksi – tai -blogistiksi en vielä itseäni lue, lähinnä sanon olevani tällainen kotikokki, joka harjoittelee bloggausta.

Vielä ei ole paljon meriittejä neuvoa bloggareiksi haluavia, mutta omasta viivyttelystä viisastuneena sanoisin, että älä emmi tai tavoittele liian täydellistä lopputulosta, vaan aloita heti. Ei tarvitse olla 100% valmis tai ammattilainen, näytä intohimosi, kirjoita, tuota sisältöä, testaa reseptejä ja räpsi kuvia. Ja muista: älä koskaan kuvaa nälkäisenä. Pidä pikkupurtavaa näkösällä, sillä ruoan valmistuksesta reseptin kirjoittamiseen, annoksen stailaukseen ja valokuvaukseen ja siitä sitten valmiiseen pöytään voi viedä useamman tunnin. Kärttyisenä ja vatsa nälästä ulvoen ei tule kaunista jälkeä, eikä kenelläkään ole hauskaa, voin kokemuksesta lohkaista 😉

Jottei menisi ihan hyssyttelyksi tämä juhlapostaukseni, niin sen verran pitää kuitenkin iloita siitä, että opettavaiset kuusi kuukautta on harjoittelua takana: yli 80 julkaistua ruokareseptiä, 450 facebook-tykkääjää ja instagramissa jo liki 400 seuraajaa! Puhumattakaan siitä, että rakkaasta aiheesta kirjoittaminen on ihan huisin hauskaa, paljon uusia upeita ihmisiä ja kokemuksia tämä alan vaihto hajuvesistä lihapulliin on tuonut elämääni!

Julkaistuista resepteistä on pakko nostaa esille muutama huippusuosittu ohje:  syntisen hyvä suolakaramellisuklaa (liki 300 tykkääjää) ja nyhtökanalla täytetyt pitaleivät! Pari pidempää ravintola-arvostelua tuli tehtyä ja niistä kirkkonummelaisen Bistro O’Matin esittely on saanut runsaasti jakoja ja blogin sivuilla on yli 600 FB-tykkäysnapin klikkausta. Hurraa! Vaikka tämä kirjoittaminen, kokkaus ja valokuvaus tuntuvat joskus yksinäiseltä puuhalta, niin onpa mukava tietää että joku näitä lukee, tykkää ja kommentoi! Kiitos siis jokaisesta pienestäkin jäljestä, jonka olet jättänyt blogiini <3

Osallistuin syksyn aikana ahkerasti erilaisiin reseptikilpailuihin ja varmasti syksyn kohokohta oli päästä Kariniemen suikalekokkikisan finaaliin. Yli 160 osallistujaa ja perheestämme kaksi finalistia! Beach house kitchenin tekninen neuvonantaja, kalastaja ja grillimestari Antti oli myös kisaamassa kitaristin kanacurryllansa. Pitihän se voitto saada kotiin ja se tuli lähi-idän hunajaisella appelsiinikanalla. Kuvassa huippukokki Risto Mikkola ja yksi wannabe-kokki 😆

Kariniemen suikalekokkikisan voitto

Kuvalainaus: www.kariniemen.fi

Tammikuussa on vähän laihdutettu ja kevennetty. Joululta jääneet suklaarasiat on kiikutettu ulkovarastoon lukkojen taakse ja ne tuodaan pöytään ehkä kesäkuussa lämpöä tuomaan, jos juhannuksena taas sataa rakeita. Liika askeettisuus ja itsensä piiskaus on ankeaa, joten synttäreiden kunniaksi teimme terveellisiä raakasuklaakonvehteja. Nyt löytyi suosikkimaku, aprikoosi-cashewpähkinä! Jos et ole vielä uskaltautunut kokeilemaan raakasuklaata, tässä helpoista helpoin ohje ja sillä aukeaa tie makutaivaisiin!

 LUMOAVAT RAAKASUKLAAKONVEHDIT (n. 25-30 kpl)

1 dl kaakaovoita

0,5 dl kookosöljyä

0,5 dl raakakaakaojauhetta

1 rkl Carob-eli johanneksenleipäpuujauhetta

1 tl intiaanisokeria

0,5 dl murskattuja cashewpähkinöitä

3-4 pieneksi silputtua kuivattua aprikoosia

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy miedolla lämmöllä vesihauteessa. Lisää sitten kaakaojauhe, johanneksenleipäpuujauhe ja intiaanisokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita massaan pähkinät ja aprikoosisilppu. Lusikoi suklaa silikonisiin tai paperisiin konvehtimuottivuokiin. Anna jähmettyä kylmässä. Säilytä konvehteja pakastimessa.

Rakkaus raakasuklaaseen

No mitenkäs niitä synttäreitä vietettiin? Tietysti hyvän ruoan seurassa ja ruokarukouksena tai lähinnä -satuna oli Helen Mirrenin tähdittämä Herkullinen elämä (The Hundred-Foot Journey  2014), jonka epäuskottava rakkaustarina kyllä jäi fantastisen upeiden keittiö-, annos ja miljöökuvausten varjoon. Silmä lepäsi ja piti pausella aina stopata että ehti ihailla ja analysoida pöytiin meneviä annoksia. Nälkäisenä en suosittele tätä leffaa ahmimaan, vaan parasta tälle voisi olla intialainen take away ja jälkiruoaksi ranskalainen juustolajitelma.

Herkullinen_elämä

Ensi heinäkuussa juhlitaan sitten kunnolla blogin 1-vuotista taivalta, siihen saakka nautitaan elämästä,  herkutellaan ja syödään terveellisesti! Kaunista kevään odotusta!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Sanja/Sokerivaltakunta 27/01/2015 - 20:24

Onnea!
Minä juhlin huomenna 2v 🙂
Ihana elokuva valinta!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 28/01/2015 - 08:12

Kiitos Sanja ja hurraa blogillesi tänään…Onnea 2-vuotias ja hatun nosto täältä beach housesta!

Vastaa

Kommentoi