Yhteistyössä Brevillen kanssa
Kesti hetken löytää uusi kahvikone yllättäen hajonneen kapseliespressokeittimeni tilalle. Lukuisia espressomaisteluita alan messuilla ja kaupoissa. Ei kolahtanut mikään, kahvi kun ei saa maistua kitkerältä. Sillä välin juotiin tummaa suodatinkahvia ja nautittiin erikoiskahvit kahviloissa. Kalliiksihan sekin tuli, oma suosikki icelatte tekee lompakkoon viisikin kertaa viikossa ulkona nautittuna yli 20 euron loven!
Yksi kahvikoneen tärkeimmistä hankintakriteereistä tietysti laadukkaan ja miellyttävän makuisen kahvin ohella on helppokäyttöisyys. Kahvin tulisi valmistua melkeinpä yhdellä napinpainalluksella ja osien pesu tulisi hoitua ilman isompia pesu-urakoita.
Brevillen Primalatte oli löytö. Erittäin tyylikäs ja kompakti kahvikone valmistaa hetkessä niin espresson, cappuccinon kuin latenkin! Ei hävikkiä, saan juuri sellaisen kahvin kuin itse haluan. Kapselikahviin verrattuna laatueron huomaa mielestäni kahvin maussa. Kun sen espressojauheen itse mittaa ja laittaa suodattimeen sekä käyttää sitä omaa suosikkiespressoaan, niin lopputulema on kuin parhaassa italialaisessa kahvilassa. Primalatte -koneessa voi toki tehdä kapselikahvia, mutta itse suosin kahvijauhetta.
Maitosäiliön täyttäminen ja käyttäminen on verrattoman helppoa. Cappuccinoon tulee yksi kolmasosa kutakin: espressoa, höyrytettyä maitoa sekä maitovaahtoa, kun taas latteen tulee noin yksi neljäsosa espressoa ja 3/4 höyrytettyä maitoa. Koneella on myös helppo tehdä pelkkää maitovaahtoa mittatilauskahvijuomiin. Kahvia saa aina kahta eri kokoa, pienen tai ison!
Brevillen laadukkaisiin tuotteisiin pääsee tutustumaan CDON.COM -verkkokaupassa. Näissä tuotteissa yhdistyvät niin ulkonäkö, helppokäyttöisyys kuin laatukin. Kodinkoneita pullistelevaan keittiöön punainen pieni kaunotar sopii kuin nakutettu. Jokapäiväisistä kahvihetkistä on nyt tullut sitä arjen luksusta, napin painalluksella huumaava kahvin tuoksu valtaa kodin ja kotitoimiston – ei taida olla enää elämää ilman Primalattea.
Kun nyt saa erinomaista kahvia, niin sitä herkistyy ja makumuistoista tulikin mieleen lapsuuden perjantaileivonnainen, eli tiikerikakku. Sellainenhan oli pyöräytettävä kahvin kaveriksi. Suklainen raita sai kosteutta ja makua PrimaLattella tehdystä espressosta. Tiikerin vaalea raita sai pehmeyttä banaanista. Kakkuun ei tullut vehnäjauhoja, joten se on myös gluteeniton! Jos teet kakun normikokoisessa vuoassa, tuplaa aineiden määrä. Oma tiikerinkakku valmistui vajaan litran kokoisessa minivuoassa.
130 g laktoositonta margariinia 1 1/2 dl sokeria 2 munaa 1 dl perunajauhoa 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Fin Mix) 1 tl leivinjauhetta 1 pieni banaani 1 tl sitruunamehua 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 1 espresso tai 1/2 dl vahvaa kahviaAinesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Pitääkin tehdä pitkästä aikaa tiikerikakkua. Ihana ohje. Haikeudella katselen punaista kaunokaistasi. Tämänkin pitäisi pikkuhiljaa päästää vanha espressokeitin jo kärsimyksistään ja hankkia uusi.
Olen niin tyytyyväinen tähän Primalatteen : ) Näyttää hyvältä ja tekee hitsin hyvää kaffea!
Nyt on ihan mun näköinen laite! Ensinnäkin se on punaine ja se taikoo latteja ja vielä jauhetuista pavuista. Nyt kyllä tämä laite on kahvikuppitiian ja sumppihullun ykköslistalla. Tuo kakku, oijoi <3 Aurinkoista maanantaita Heli <3
Omasta keittiöstä löytyy paljon punaista ja aina kun mahdollista, keittiökoneet kiiltävän punaisia : ) On kyllä paras koskaan espressolaite, niin hyvää kahvia vaativaan makuun…
Tiikerikakku kuului meilläkin lapsuuteen – samoin kuin korvapuustit, lusikkaleivät ja kääretorttu 🙂
Mahtavan näköinen kahvikone tuo. Minä olen palannut pressopannun yksinkertaisuuteen. Isäntä vielä leikkii kapseleilla. Saa nähdä saadaanko missään vaiheessa tapoja enää yhdistettyä 😉
Ja mokkapalat : ) Jännä miten sitä herkistyy oman lapsen kautta, alkaa muistelemaan lapsuuden ajan asioita, herkkuja ja ruokia. Kohta meillä paistuu iltaisin lämpimiä voileipiä!