ENSIMMÄINEN ÄITIENPÄIVÄ

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö/Almondy

Tasan vuosi sitten oli tärkeä päivä. Kerroin silloin vauvauutisen omalle äidilleni juuri äitienpäivän kynnyksellä. Tunnerikas ja kaunis sana äiti oli vuosikymmenten ajan ollut pyhitettynä omalle äidille, mutta nyt minusta oli tulossa sellainen. En koskaan suunnitellut tai edes unelmoinut tulevani äidiksi, ura ekonomina oli tärkeä, matkailu vei mukanaan maailman ääriin ja kolme kissaa oli riittävä osoitus siitä, että olin vastuullinen ihminen. Olin kuitenkin onnekas, että sain mahdollisuuden tulla äidiksi vuoden vaihtuessa.

Tuleva sunnuntai on siis ensimmäinen äitienpäivä, kun minua juhlitaan! Samalla mietin niitä useita, jotka eivät voi lapsettomuuden tai oman äidin poismenon vuoksi kuulla tai sanoa hyvää äitienpäivää. Olen erittäin etuoikeutettu, että juuri minä saan elää tässä hetkessä elämää, jossa sekä maailman paras äiti että anoppi vielä elävät ja auttavat tässä arjessa pienokaisemme kanssa. ISO kiitos.

Toki oma äitini saa onnittelut ja hemmottelut samaan malliin kuin aiemmin, mutta nyt tuleva sunnuntai on varattu omalle perheelleni. Sille ainutlaatuiselle päivälle on jo suunnitteilla monenlaista mukavaa aktiviteettia. Kun arki pienen vauvan kanssa on kuitenkin aika arvaamatonta ja kaikkeen saa laskea tupla-ajan, niin ne tunnit, jotka vaikka mieheni keittiössä kakkuja ähertäisi, ovat nyt pyhitetty perheelle ja kakku saa olla ihan luvan kanssa valmistuote.

Kun maistoin eräässä lehdistötilaisuudessa ruotsalaisen Almondyn uutta gluteenitonta ja laktoositonta Creamy Chocolate– suklaakakkua, olin kirjaimellisesti myyty. Niin kovasti tykkäsin, että kakku on nyt äitienpäiväkseni pakastimessa odottamassa ja siitä ihan blogiinkin halusin lähteä tekemään juttua.

Yli 30 vuotta ainutlaatuisen herkullisia pakastekakkuja valmistaneen Almondyn valikoimista löytyy viisitoista eri pakastekakkua (Suomessa myynnissä 9) ja sen visio on olla tulevaisuudessakin maailman paras mantelikakkujen valmistaja. Kaikki Almondyn kakut ovat gluteenittomia, eivätkä ne sisällä keinotekoisia lisäaineita. Näitä kakkuja löytyy niin lähikauppojen pakastealtaista kuin kahviloista, huoltoasemilta kuin lounasravintoloista. Täydellinen piknikille kesäaikaan, sulaa juuri sopivasti, eikä hetkessä pilaannu vaikka auringossa hieman levähtäisi.

äitienpäivä

Tässä unelmaisen rapsakassa ja joka makuhermoon iskevässä kakussa on parasta juuri se, että se sopii niin monelle erikoisruokavalioiselle. Oma vatsakin kiittää, kun ei tarvitse napata laktoosin pilkkojia, sillä tämä tuote on täysin laktoositon! Almondyn kakkuja pystyisin myös tarjoamaan keliaakikkokavereilleni, joille tarjonta on vieläkin aika suppeata oikeasti ja aidosti maukkaiden kakkujen osalta.

äitienpäivä

Kakkua voi koristella kauden marjoin ja hedelmin sekä sen kanssa voi tarjota kuohkeaa vaniljavaahtoa. Kakku sulaa n. 40 minuutissa tarjoiltavaksi ja siitä riittää n. 4-8 annospalaan (paino 380 g). Epämääräinen mitta sen vuoksi, sillä miten tahansa meillä on kakkua maisteltu, joko neljään tai kahdeksaan osaan leikattuina, niin kaikki menee aina. Suosittelisin kuitenkin hankkimaan muutaman kakun : ) eivät nimittäin jää syömättä.

äitienpäivä

Piparkakkumuotilla kakusta voi leikata söpöjä annospaloja! Sydänleivoksia juuri niille rakkaimmille.

äitienpäivä

Rakkauden täyteistä äitienpäivää kaikille äideille & mummeille & isoäideille & isoisoäideille & sijaisäideille & äitipuolille sekä myös eläinvauvojen äideille!

äitienpäivä

äitienpäivä

#almondy #welovecake

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

23 Kommenttia

ÄIDEISTÄ PARHAIMMAT | Beach house kitchen 13/05/2017 - 13:38

[…] viettämään elämäni toista äitienpäivää 1 v 4 kk taaperon vanhempana. Viime vuonna se ensimmäinen äitienpäivä meni herkistellessä ja miettiessä tulevaa vanhemmuutta. Nyt vuoden viisaampana päällimmäisenä […]

Vastaa
Minka 08/05/2016 - 21:34

Oikein ihanaa äitienpäivää! 🙂 Jotenkin tämä äitienpäivä tuntui vielä entistäkin erityisemmältä, kun tietää että pian sitä on itsekin äiti. Voi että! <3 Tuo kakku muuten kuulostaa todella herkulta ja kuvatkin ovat ihania. En ole tätä makua vielä maistanut mutta varmasti pakko testata jossakin vaiheessa. Ainakin kaikki muut maistamani ovat olleet todella hyviä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 08:54

Kiitos, meillä oli fantastisen mukava päivä. Tästä Creamy cake -kakusta tuli lempparini ja sitä löytynee aina vierasvarana pakastimesta, toisin olen popsinut jo ne muutamat sinne hommatut…; ) Ihanaa raskauden aikaa ja odotusta sinulle!

Vastaa
Kati 08/05/2016 - 20:49

Voi ihanuutta mikä postaus ja kakku on hyvää, kokeiltu on 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 08:56

Kiitos. Ihana päivä, viikonloppu & eipä hassumpi koko alkuvuosikaan uuden tulokkaan kanssa!

Vastaa
Maiju 08/05/2016 - 13:06

Ihanan postaus. Heli oikein ihanaa ensimmäistä äitienpäivää. Amos on etuoikeutettu kun sai juuri sinut äidikseen. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 08:58

Lämmin kiitos, olen niin iloinen, onnellinen & etuoikeutettu monessa mielessä. Me olemme vauvan kansa niin samiksia monessa mielessä ja vahva sielunyhteys, yritän olla niin hyvä äiti kuin mahdollista erikoisihanalle lapselle.

Vastaa
Tiia K 07/05/2016 - 22:48

Almondyn kakkuset on parhaita valmiskakkuja mitä tiedän, voisin ahmia niitä vaikka kuinka. Sydämellistä äitienpäivää huomiselle. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:00

Meillä oli niin hieno ja ainutlaatuinen eka äitienpäivä. Ja arvaas kuka kävi kymmeneltä vielä illalla kaiken mässäilyjen jälkeen pakastimesta lohkaisemassa kakkupalan. Tuo Creamy cake nimittäin maistuu jäisenäkin taivaallisen hyvältä : )

Vastaa
Lumo 07/05/2016 - 21:46

Aurinkoista äitienpäivää!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:01

Kiitos, ihanan aurinkoinen päivä tulikin. Ja pisamat poskiin kaupan päälle : )

Vastaa
Marjo 07/05/2016 - 20:43

Hyvää ensimmäistä äitienpäivää 🙂 Nuo kakut olivat kuulemma hyviä. Itse en valitettavasti allergiani vuoksi niihin voinut kajota.

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:02

Kiitos, oli maailman paras päivä <3 Ihanaa uutta viikkoa!

Vastaa
Satu N. 07/05/2016 - 17:52

Meillä ei nuo kakut mene kaupaksi, joten minä ostin kaupasta valmiita mutakakkujen paloja. Päälle vähän kermavaahtoa ja mansikka, niin siinä on leivos valmiina. Kelpaa minulle oikein hyvin.
Oman lapsen myötä äitienpäivä on saanut uuden merkityksen…ja päivittäin olen yhä kiitollinen tästä elämän ihmeestä, sillä hän on tehnyt minusta äidin…<3
Oikein hyvää ensimmäistä äitienpäivää!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:03

Voi kiitos <3 On tämä ihmeellistä aikaa, ettei vieläkään oikein tajua, että sitä on saanut aikaan jotakin noin ainutlaatuista!

Vastaa
Outi 07/05/2016 - 17:15

Tuo kakku oli kyllä taivaallisen hyvää, nam!
Ihanaa äitienpäivää sinulle, tämä ensimmäinen on aina se sykähdyttävin <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:05

Kiitos ihanainen. Oli niin upea viikonloppu ja kaiken kaikkiaan elämä hymyilee, vaikka mikään ei ole helppoa mutta sitä näkee vaan (onneksi) ne positiiviset puolet!

Vastaa
Jael 07/05/2016 - 15:20

Sinulla on ollut niin tapahtumarikas vuosi,ja oikein ihanaa ensimmäistä äitienpäivää:) Nuo Almondyn kakut ovat tosi hyviä kun ei itse ehdi leipoa;olen maistanut. Täällä ei enään vietetä äitienpäivää ,vaan jossain vaiheessa yhdistettiin äitien/isien päivät perhepäiväksi (helmikuussa) joka on lähes ei-kaupallinen,ja menee ohi melkein huomaamatta…

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:06

Vaikka oli kuinka kaupallinen päivä tahansa, niin minusta on silti kiva että on erilliset äitien ja isien päivät. Nautin joka hetkestä eilen että sain olla passattavana…: )

Vastaa
52weeksofdeliciousness 07/05/2016 - 15:19

Ihanaa ensimmäistä äitienpäivää sinnekin! <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:07

Kiitos, samoin sinne <3 Aika uskomaton juttu tämä äitiys!

Vastaa
Sari 07/05/2016 - 14:10

voi miten ihana ja herkkä kirjoitus ja todellakin jos tarjolla on arkea helpottavia herkkuja, miksi emme niitä käyttäisi kun siihen on mahdollisuus ja omat voimavarat tai aika ei riitä. Toivotan sinulle ja perheellesi mitä kauneinta ja ihaninta Äitienpäivää <3 <3 <3

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2016 - 09:10

Lämmin kiitos & olen niin samaa mieltä. Joskus on parempi ostaa valmista kuin tuskailla ja käyttää rajalliset minuutit muuhun puuhailuun kuin perheen kanssa olemiseen. Aivan ihanaa viikkoa sinne & kesän odotusta : )

Vastaa

Kommentoi