Gluteenittomat muhkupullat merkkipäivän kunniaksi!

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Tänään 4.10 vietetään kansallista pullapäivää ja maailman eläinten päivää! Hellitään siis lemmikkejämme, annetaan seteli  tai kaksi eläinten hyväksi järjestettäviin keräyksiin ja huolehditaan myös siitä, että jälkipolvi on mukana välittämässä eläinten  hyvinvoinnista – me aikuiset toimimme esimerkkeinä. Jos pidät eläimistä ja erityisesti kissoista, niin pääset seuraamaan kolmen katin elämää instagramissa @beachhousekitchen.

Läheisiä ja niitä gluteenia sietämättömiä voi ilahduttaa tässä reseptillä. Takuuvarma ohje, kokeile ihmeessä.

Valmiit pullat_kullankeltaiset

Valmiit muhkupullat

Tätä reseptiä olen tehnyt monta kertaa ja aina se onnistuu.  Taikina kannattaa tehdä yleiskoneella ja kohottaa kaksi kertaa. Jos nämä pullaset sattuisivat vanhenemaan (en oikein usko siihen), niin tee niistä suussa sulavia köyhiä ritareita kastamalla puolitetut pullaviipaleet maitoon ja paistamalla voissa kullanruskeiksi!

GLUTEENITTOMAT VOIPULLAT 12 kpl (L, G, M)

2 1/2 dl nestettä

(vettä, riisimaitoa tai laktoositonta maitojuomaa)

25 g hiivaa

1 tl hunajaa

1 tl Fiber husk – psylliumjauhetta

1/2 dl intiaanisokeria tai tavallista sokeria

1 tl kardemummaa

1 kananmuna

6 dl Semperin Fin Mix -gluteenitonta jauhoseosta

1/2 dl sulatettua rasvaa (voi, margariini)

1 tl suolaa

voiteluun 1 kananmuna

päälle voita ja sokeria (intiaanisokeria tai raesokeria)

Sulata rasva, anna jäähtyä. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää hunaja ja murustele hiiva nesteeseen. Ala lisäämään jauhoja desi kerrallaan, kananmuna, sokeri, psyllium-kuitujauhe, kardemumma, rasva ja lopuksi suola.

Anna kohota liinan alla ainakin tunnin ajan. Kupsauta taikina pöydälle ja jaa se kahtia, taas kahtia ja sitten kolmeen osaan. Jos taikina tarttuu leivinalustaan, lisää jauhoja.

Leivo pulliksi, nosta pellille ja anna taas kohota 45-60 minuttia. Voitele kananmunalla ja ja napsaise saksilla kohonneeseen pullaan rako. Täytä se voisiivulla ja raesokerilla.

Muhkupullat uuniin menossa_2

Paista 200 asteessa n. 12-18 minuuttia.

 Valmiit muhkut

Eivät ihan pullien missiainesta, mutta sisäinen kauneus, eli maku, on näissä se tärkein!

With ♥  from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi