Porkkanakuppikakut: testissä Lidlin kuppikakkurauta

by Beachhousekitchen

Kodissamme keittiön kaapit pullistelevat toinen toistaan käyttämättömämpiä kodinkoneita ja keittiövempaimia. Viime keväänä ostin Lidlistä pinkin muffinssi- ja kuppikakkuraudan hintaan 14,90€. Hyvä tarjous ja mikä rahansäästö, kun jouten kaapissa makoilee…; ) Olihan se niin södekin. No nyt eräänä sateisena sunnuntaina laitoin raudan testiin. Samalla paistoin vertailun vuoksi koe-erän kuppikakkuja uunissa minipaperivuoissa. Ohjeen tein gluteenittomana, joten pieni jännityselementti tuli testiin siinä suhteessa, että taikinasta ei kenties tulisi rakenteeltaan niin kupsakka kuin normijauhoista leivottuna. Pelko oli turha, sillä ‘yleisö’ ei pystynyt tekemään eroa sen suhteen, että mikä taikina oli kyseessä. Gluteeniton kuppikakku tällä ohjeella tehtynä oli yhtä hyvä kuin vehnäjauhoista tehty, YES! Mutta eroa rakenteessa sen sijaan oli siinä, oliko kuppikakku paistettu siihen tarkoitetussa kojeessa vai pellillä paperisissa muoteissa. Lue lisää alla!

GLUTEENITTOMAT MINIKUPPIKAKUT (20-22 kpl)

100 g voita sulatettuna

2 munaa

1 dl intiaanisokeria

1 dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa

1 dl riisijauhoa

1 iso porkkana raastettuna

1 dl maustamatonta jugurttia

1 tl kanelia

1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Raasta porkkana. Sekoita keskenään kaurajauho, riisijauho, kaneli ja leivinjauhe. Vaahdota sokeri ja munat, lisää vuorotellen sulatettu rasva ja siivilän läpi jauhot. Lopuksi nostele taikinaan porkkanaraaste ja jugurtti.

Kuppikakkukone sai sisäänsä ensimmäisen satsin taikinaa ja pöhisi 15 minuuttia ohjeiden mukaan. Ei käryä ja valmiit kakut irtosivat aika helposti teflon-pinnoitteisista koloista. Toinen erä muffineita paistui heti perään.

Lidlin kuppikakkukone testissä

Tässä alla vierekkäin kuppikakkuraudasta valmistuneet tuotokset ja uunissa paistuneet kaverit. Paperivuoissa paistuneet ikään kuin lässähtivät keskeltä ja ne jäivät aika ohuiksi, kun taas raudalla paistuneet olivat tasaisen kypsiä ja ne kohosivat paremmin. Ainoa negatiivinen seikka oli, että raudalle mahtuu kerrallaan vain seitsemän muffinia paistumaan, eli tämän ohjeen taikinan paistamiseen menee kolme kierrosta ja aikaa tunti.

Kuppikakkuraudassa paistuneet tuotokset jäävät myös hieman kalpeammiksi kuin uunissa paistetut, tosin palamisen vaaraa ei ole ja tuleehan näihin kuorrute, joten pieni kalpeus ei haittaa.

Kuppikakkukone tulee meillä käyttöön kyllä useamminkin, on sen verran vaivatonta ja lopputulos todella maukas! Sopii erityisesti gluteenittomien muffineiden ja kuppikakkujen leivontaan.

Kuppikakkuvertailu

KINUSKIKUORRUTE

1 purkki kinuskikastiketta

2 dl kermaa

1 dl tuorejuustoa

Vaahdota kerma, sekoita mukaan kinuskikastike ja tuorejuusto. Pursota täyte jäähtyneelle kuppikakulle ja koristele esim. mintunlehdin ja tomusokerilla.

Valmiit kuppikakut gluteenittomat

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi