Bloggaajien pikkujoulubrunssilla tarjoilin arancinien lisäksi kahviliköörillä maustettuja suklaatryffeleitä. Itse tehdyt tryffelit tai jääsuklaat, kuten me niitä kutsuimme lapsena, kuuluivat jouluihin. Nyt perinne on elvytettävä ja tehdäänpä tryffeleistä tällä kertaa pelkästään aikuisten herkkua k-18!
Tryffelit säilyvät jääkaapissa viikon verran, elleivät tule syödyiksi jo aiemmin ja ne voi myös pakastaa. Tryffeleihin saa maku- ja ulkonäkölisää marjajauheilla, puolukka antaa meille kirpeydestä pitäville aika kivan uuden lisän!

Ainesosat:
Tryffelimassa (30-40 kpl)
180-200 g tummaa suklaata (käytin Tony's Chocolonely 70%)
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
3/4 dl Kahlua - kahvilikööriä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Pyörittelyyn tummaa kaakaojauhetta ja marjajauheita (esim. puolukka, vadelma)
Ohje:
- Kaada kerma kattilaan, lisää paloiteltu suklaa ja voi.
- Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan seosta, jottei pala pohjaan.
- Lisää mausteet ja kun seos on tasaista, jäähdytä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Ota lusikalla haluamasi kokoisia suklaapalloja ja pyörittele tryffeleiksi.
- Laita lautaselle kaakaojauhetta ja/tai marjajauhetta, pyörittele suklaat niissä ja viimeistele tryffeleihin kaunis pinta.
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Tryffelit on hyvin, vaikka likööriversioista en niin ole koskaan välittänyt. K-18 tryffelit, aika cool!
Ihanaa lauantaita sinulle Heli <3
Kiitos <3 Kahvilikööri ei niin voimakkaasti maistu näissä, antaa sellaisen hienostuneen makulisän!
Yes please, niin nam ja niin kauniita. <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3
Kiitos & makeata viikonloppua sinnekin <3