KAHLUATRYFFELIT K-18

by Beachhousekitchen

Bloggaajien pikkujoulubrunssilla tarjoilin arancinien lisäksi kahviliköörillä maustettuja suklaatryffeleitä. Itse tehdyt tryffelit tai jääsuklaat, kuten me niitä kutsuimme lapsena, kuuluivat jouluihin. Nyt perinne on elvytettävä ja tehdäänpä tryffeleistä tällä kertaa pelkästään aikuisten herkkua k-18!

Tryffelit säilyvät jääkaapissa viikon verran, elleivät tule syödyiksi jo aiemmin ja ne voi myös pakastaa. Tryffeleihin saa maku- ja ulkonäkölisää marjajauheilla, puolukka antaa meille kirpeydestä pitäville aika kivan uuden lisän!

suklaatryffeli

kahluatryffelt suklaa

Kahluatryffelit

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Tryffelimassa (30-40 kpl)

180-200 g tummaa suklaata (käytin Tony's Chocolonely 70%)

2 dl kuohukermaa

2 rkl voita

3/4 dl Kahlua - kahvilikööriä

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

Pyörittelyyn tummaa kaakaojauhetta ja marjajauheita (esim. puolukka, vadelma)

Ohje:

  1. Kaada kerma kattilaan, lisää paloiteltu suklaa ja voi.
  2. Sulata miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan seosta, jottei pala pohjaan.
  3. Lisää mausteet ja kun seos on tasaista, jäähdytä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  4. Ota lusikalla haluamasi kokoisia suklaapalloja ja pyörittele tryffeleiksi.
  5. Laita lautaselle kaakaojauhetta ja/tai marjajauhetta, pyörittele suklaat niissä ja viimeistele tryffeleihin kaunis pinta.

kahluatryffeli

suklaatryffeliWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Outi 15/12/2018 - 20:55

Tryffelit on hyvin, vaikka likööriversioista en niin ole koskaan välittänyt. K-18 tryffelit, aika cool!
Ihanaa lauantaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/12/2018 - 15:05

Kiitos <3 Kahvilikööri ei niin voimakkaasti maistu näissä, antaa sellaisen hienostuneen makulisän!

Vastaa
Tiia 14/12/2018 - 21:18

Yes please, niin nam ja niin kauniita. <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/12/2018 - 15:06

Kiitos & makeata viikonloppua sinnekin <3

Vastaa

Kommentoi