KOLME UPEAA VUOTTA BLOGGAAJANA & ARVONTA

by Beachhousekitchen
67 Kommenttia

(Lisätty 12.7. Arvonta on päättynyt ja voittajalle ilmoitettu sähköpostitse)

Tasan kolme vuotta sitten 7.7.2014 uskalsin painaa sitä ratkaisevaa julkaise-nappia ja ensimmäinen blogini postaus lähti julkiseksi. Liian kauan olin mielestäni pohtinut, aloittaako vai ei. Ruokainnostus oli vuosien saatossa kasvanut siihen mittakaavaan, että tuo ilosanoma ja reseptien tehtailu oli pakko päästää myös muiden tietoisuuteen ja testattaviksi. Enkä ole päivääkään katunut, sillä tämä on ollut antoisa matka täynnä palkitsevia kokemuksia, oppeja, hienoja yhteistöitä sekä paljon uusia tuttavuuksia ja ystäviä.

MISTÄ KAIKKI ALKOI?

Blogi sai sen lopullisen sysäyksensä Glorian Ruoka & Viini- lehden risottokilpailun voitosta keväällä 2014. Tuo sitruunainen parsarisotto sen aikaisista kuvatehosteista huolimatta maistuu vieläkin ja sitä haetaan blogista varsinkin keväisin. Onneksi uskalsin aloittaa bloggaamisen, vaikka jo silloisten kanssabloggaajien huikea osaamistaso ja vuosien aiempi kokemus hieman hirvitti. Nykyään melkein mikä tahansa markkinoille tuleva uusi blogi on jo priimaa syntyessään, kun taas omaa blogiarkistoa selaillessa näkyy jos monenmoista kehitysaskelta ja sivujuonta. Kiitos siis koko blogimaailma, että otitte niin hyvin vastaan uuden tulokkaan ♥

Ruokareseptien lisäksi on viimeisten parin vuoden aikana tullut kirjoitettua myöskin matkaraportteja sekä vierailuista eri ravintoloissa ja ruokatapahtumissa. Koska elämäntilanteet muuttuvat ja mullistavat maailmaa, on täällä myös hieman sivuttu taaperon ruokailuakin.

Vallitseva kasvisruokatrendi näkyy vahvasti blogissa ja paluu yksinkertaisempiin resepteihin, joissa niissäkin se maku on tärkein. Taisin jossakin vaiheessa mainita ikävistä kouluruokakokemuksistani, joiden vuoksi omassa ruokafilosofiassani tärkeintä on laatu yli määrän sekä se, että elämä on liian lyhyt tyytyäkseen huonoon tai edes keskinkertaiseen ruokaan. Syökäämme siis laadukkaasti, omaa kehoa kuunnellen, aina maku edellä sekä eläimet ja ympäristö huomioiden!

KETKÄ SITTEN LUKEVAT BLOGIANI?

Tämän blogin tarina olisi ollut lyhyt ilman teitä lukijoita, jotka hakevat inspiraatiota ja ruokareseptejä omaan keittiöön ♥

Mielenkiintoiset tilastot näiltä kolmelta vuodelta paljastavat, että vaikka blogin suosituin resepti on täydellisten hampurilaisten ohje, niin peräti 81,5 % lukijoista on naisia! Ikärakennekäyrät viestivät, että blogia lukevat eniten 25-34 vuotiaat, seuraavaksi eniten lukijoita löytyy ikäryhmästä 35-44. Iloinen olen siitä, että on aika laaja skaala kaikenikäisiä lukijoita, jotka ovat blogiini löytäneet ja sieltä reseptejä hakeneet. Etelän kaupungit jylläävät paikkakuntatilastoissa, mutta erityisen tyytyväinen olen siihen, että lukijoita löytyy jopa Oulusta saakka.

beach house kitchenKolmesta vuodesta iso kiitos kuuluu siis lukijoille, enhän olisi olemassa ilman teidän lukukertoja, kommentteja, palautetta sekä tykkäyksiä! Kolmevuotissyntymäpäivä (sekä samalla taaperoni puolitoistavuotisjuhla) ansaitsee jotakin suloisen hyvää ja suklaista.

Näin kesällä unohdin kerrankin rakastamani tumman suklaan ja kakku onkin valkosuklainen. Innoituksen manteliseen pohjaan sain herkullisesta Annin uunissa- blogista, oman pohjani tein täysin gluteenittomaksi.

beach house kitchen

arvonta

Valkosuklaa- tryffelikakku (gluteeniton)

(Lisätty 12.7. Arvonta on päättynyt ja voittajalle ilmoitettu sähköpostitse) Tasan kolme vuotta sitten 7.7.2014 uskalsin painaa sitä ratkaisevaa julkaise-nappia ja ensimmäinen blogini postaus lähti… Jälkiruoat KOLME UPEAA VUOTTA BLOGGAAJANA & ARVONTA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl mantelijauhoa

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

150 g voita

50 g valkosuklaata

 

TÄYTE

2,5 dl kuohukermaa

250 g valkosuklaata

250 g mascarponejuustoa

1 tl vaniljasokeria

3/4 osaan täytteestä haluamiasi marjoja (esim. 1 desi mansikoita)

LISÄKSI PÄÄLLE valkosuklaata (esim. Kultasuklaan makusuklaita), mansikoita, mustikoita, vadelmia, minttua

Ohje:

  1. Ota pohjan ainekset lämpimään hyvissä ajoin.
  2. Sekoita kulhossa mantelijauho, perunajauho ja leivinjauhe.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  4. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen.
  5. Lisää jauhot ja valkosuklaa varovasti taikinaan käännellen.
  6. Kaada taikina voideltuun/vuorattuun vuokaan ja paista 180-asteessa n. 25-30 minuuttia.
  7. Valmista täyte: laita kerma ja valkosuklaa kasariin ja hämmennä miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa. Siirrä jäähtymään jääkaappiin.
  8. Vatkaa kylmä kerma-valkosuklaaseos sähkövatkaimella vaahdoksi, lisää mascarponejuusto (lusikalla) ja vaniljasokeri.
  9. Ota täytteestä 3/4 osaa sivuun ja lisää siihen esim. 1 dl kuutioituja mansikoita tai vadelmia.
  10. Halkaise hieman jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja nostele täyte (3/4) pohjalle.
  11. Laita toinen puolisko päälle ja sivele täytteestä jäänyt 1/4 osaa kakun päälle. Tällä suhteella kakusta tulee ns. naked-kakun näköinen, kun 3/4 osaa täytteestä on piilotettu kakun sisään.
  12. Puhdista marjat ja paloittele/rouhi suklaa. Koristele oman maun mukaan!

beach house kitchen

Tämä gluteeniton kakku valkoisesta tryffelisuklaasta ja ulkonäöstä huolimatta ei ole yltiömakea, sillä raikkaat marjat, mascarponejuusto sekä mantelinen kakun maku antavat sille perinteisestä kermakakusta poikkeavaa syvyyttä ja mausteisuutta. Kesäinen, mutta hieman erilainen kakku, jolla aiotaan hurmata muutama kesävierailulle saapuva vieraskin!

Tässä blogissa on kolmen vuoden aikana kokkailtu enemmän suolaista kuin makeaa, vaikka makeanperso muuten olen. TOP10 reseptejä näiden kolmen vuoden aikana ovat olleet nyhtökana-pitaleivät, gluteeniton ja maidoton voileipäkakku, proteiinipitoinen kasvispasta, gluteenittomat pinaattiletut sekä intialaiset kofta kasvispullat.

MIKÄ ON SINUN LEMPIRESEPTISI?

Onko sinulla joku tietty mieliresepti blogini arkistoista ja minkätyyppisiä ruokareseptejä toivoisit lukevasi jatkossa? Jätä oma vastauksesi kommenttikenttään alla ja osallistut arvontaan, jossa palkintona on lempimakeisiani. Voittaja saa tämän alla näkyvän itse valitsemani Lakrids By Johan Bülow- setin (sis. kesän 2017 kausimaku persikka, vadelma-chili sekä kahvi-tummasuklaa). Palkinnon arvo on 38€ ja voittaja arvotaan tiistai-iltana 11.7.2017 klo 20. Voittajaan olen yhteydessä sähköpostilla ja ellen tavoita häntä kolmen päivän sisällä, arvotaan uusi voittaja. Lämmin kiitos kommentistasi jo etukäteen ja onnea arvontaan!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

67 Kommenttia

KESÄPIKNIKIN MAKEIMMAT YLLÄTYKSET | Beach house kitchen 24/07/2017 - 09:46

[…] ottaa vastaan haasteen ja hieman erilaisemman yhteistyöprojektin, olinhan juuri blogin syntymäpäiväpostauksessa paljastanut, kuinka blogini lukijoista yli 80 % on naisia! Kun reseptien ja blogin kirjoittaja on […]

Vastaa
Helene Nikula-Örmälä 11/07/2017 - 23:13

Paljon onnea ihanalle lahjakkaalle Bloggaajalle mahtavista resepteistä jotka aina kerrot miellyttävästi tarinan ja upeiden kuvien kera. Sinulla on tosiaan sana hallussasi. Helppoja nopeita jälkkäreitä kaipaisin, viimeksi tänään kun oli vieraita.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/07/2017 - 21:10

Tuhat kiitosta kaikista kommenteista – täällä iloinen ja onnellinen blogin pitäjä kyynel silmäkulmassa ja ilahtunut kaikista onnen toivotuksista sekä mielipiteistänne. Arpageneraattori antoi luvun, jolla voittajaksi tuli Ruutin kommentti. Huimasti onnea – sinulle on juuri lähtenyt sähköpostia ja kohta niitä herkkulakritseja : ) Kaunista kesää kaikille ja huomenna blogiin tulossa taas uusi herkkuresepti!

Vastaa
Niina Nevanperä 11/07/2017 - 20:19

Gluteenittomia ohjeita kaipailen. Myös pienellä budjetilla olevia 🙂

Vastaa
Taru 11/07/2017 - 17:16

Kommentin jo postasin mutta jonnekin se hävisi…

Onnea tuhannesti ihanalle bloggaajalle ja mainiolle blogille.
Tuo herkullinen hamppariohje oli tälle epäkokkaajalle the juttu, näitä teen pian kylään saapuville vieraille. <3 Suloista loppuviikkoa <3

Vastaa
Taru 11/07/2017 - 17:13

Onnea mahtavalle blogille ja sen ihanalle emännälle!
Minä (epäkokkaaja) bongasin tuon herkullisen hamppariohjeen- hamppareita olisi kivaa tehdä pian kylään saapuville vieraille. <3 Suloista loppuviikkoa <3

Vastaa
Hanna 11/07/2017 - 11:02

Koko blogisi on niin kaunis, että katselen, ihailen ja syön silmilläni kaikkea ja välillä matkustelen kotisohvalla. Viimeksi tein Lanttukukkoa ohjeellasi, jonka söimme sienikeiton kera. Aikaa vievänä, nyt kesälomalla ollessani sitä tulee uudestaankin vieraiden iloksi.
Avocadoa tahtoisin käyttää enemmän ja siihen toivoisinkin reseptejä ja vinkkejä.

Vastaa
Erja 11/07/2017 - 09:36

Nutella Mud Cake! 🙂 Jatka vain samaan malliin.

Vastaa
Mari 11/07/2017 - 09:13

Bataattisamosat ja minttudippi

Vastaa
Myy 11/07/2017 - 08:57

Punajuuripiirakka ja joulun ajalta oleva galette tulevat mieleen! Mums 🙂 onnea 3v-päivänä!

Vastaa
Claudia Valido-Alanen 11/07/2017 - 08:48

Gluutenittomat pinaattiletut ovat ehdoton suosikkini. Kaikenlaiset suolaiset reseptit miellyttävät. Miten tehdä nopeasti ja helposti lounas.

Vastaa
Mika/Voita ja Suolaa 11/07/2017 - 08:17

No siis ehdottomasti ne tahmaiset broiskun koipipalat minkä lainasin myös mun blogiin 🙂

Vastaa
Jutta 11/07/2017 - 08:07

Onnittelut upeasta blogista 🙂 Mahtavia reseptejä ja hienoja kuvia.
Västerbottensost -juustolla täytetyt tuulihatut ovat olleet jättimenestys synttärijuhlien alkupalana kera shampanjan.

Vastaa
Hannu Räty 11/07/2017 - 07:50

Kaikkiruokaisena ihan laidasta laitaan, voileipäkakku nousi ekana mieleen 🙂

Vastaa
ansu88 10/07/2017 - 20:55

Onnea! Toivon kuhunkin vuodenaikaan tai juhliin liittyviä reseptejä. Kauden kasviksien hyödyntämistä ja vanhojen tuttujen ruokien tai leivonnaisten tekemistä jollain uudella twistillä. Toki myös hyvät perinteiset reseptit kiinnostavat.

Vastaa
tiiu 10/07/2017 - 18:47

Tuo voileipäkakun resepti on suosikkini.

Vastaa
Nannaliini 10/07/2017 - 15:51

Onnea! 🙂 Tykkään kaikista makeista resepteistä!

Vastaa
anna 10/07/2017 - 15:34

banaani-tiikerikakku on kuuluu lemppareihin 🙂

Vastaa
Ruut 10/07/2017 - 15:12

Voileipäkakku on maistunut kaksissa juhlissa ja viimeisinpänä tein festavaahtoa, joka on muuten tosi kätevä dippi vihanneksille ja ruislastuille!

Vastaa
piitu 10/07/2017 - 11:04

Kasvisruokareseptit ja kaikenlaiset herkut kiinnostavat eniten!

Vastaa
Kokkaja 10/07/2017 - 08:29

Hienoa kun blogisi on ollut jo 3 vuotta, onnea. Toivoisin paljon sieniohjeita, tykkään niin sienistä ja sipulista, mutta koetan tehdä kevyitä ruokia.

Vastaa
Jenny 09/07/2017 - 21:25

Kaikki kasvispainotteiset ruokapostaukset kiinnostavat 🙂 ravintola-arvostelut ovat myös mukavia, koska niistä saa tietoa paikoista, joissa voisi vierailla.
Herkullinen blogi! 🙂

Vastaa
Ninni 09/07/2017 - 19:25

Onnea ja kiitos hyvistä resepteistä! Olisiko sulla gluteenittomien reseptien lisäksi maidottomia reseptejä? Sellasia ois kiva saada lisää 🙂

Vastaa
Ilopilleri 09/07/2017 - 12:30

ONNEA! <3 Banaani-tiikerikakku on ollut mun suosikkiresepti. Ideoille synttärien tarjottaviin on myös aina tarvetta. 🙂

Vastaa
Kotikokki 09/07/2017 - 09:37

Paljon onnea blogillesi. Voisin sanoa, että tämä kakku on nyt uusin suosikkini. Kaikki jotka sitä maistoivat halusivat resptin..eli niin hyvää oli.

Vastaa
Marja-Liisa 09/07/2017 - 09:29

Nutella mudcake on ollut iso menestys monilla kekkereillä, se suorastaan sulaa suussa. Nyt olen hakenut inspiraatiota kasvissafkaa -osastosta, vaihtelua nykyiseen aika peruslinjaan, millä on menty.

Vastaa
klaara 09/07/2017 - 08:37

Paljon onnea! Kyllä tuo sinun parsarisottosi on viedä kielen mennessään ja siitä on tullut meidän perheen lempiruoka.

Vastaa
SannaMi 09/07/2017 - 01:19

Onnea blogillesi! 🙂 Toivoisin ohjeita jo syksyä ajatellen. Sieniä varsinkin! Nam 🙂

Vastaa
Elise H. 09/07/2017 - 00:26

Onnea 3-vuotiaalle! Toivoisin reseptejä, joissa voi hyödyntää tulevaa marjasatoa, ja muutenkin pidän paljon jälkiruoka- ja leivontaresepteistä:)

Vastaa
Kaura 08/07/2017 - 23:10

Kasvisruoat kiinnostavat, sekä raikkaat lisukesalaatit.

Vastaa
Sarkku 08/07/2017 - 22:47

Nyhtökanaresepti ja thaireseptit on lemppareitani <3

Vastaa
JennaO 08/07/2017 - 17:00

Kaikenlaiset vegereseptit ovat mieleeni 🙂

Vastaa
AnniinaV 08/07/2017 - 12:51

Resepteistäsi olen vasta kokeillut hampurilaisia. Pidän melko helpoista ja yksinkertaisista resepteistä, jotka eivät epäonnistu liian haasteellisuuden vuoksi 🙂

Vastaa
Viikonloppukokki 08/07/2017 - 12:01

Usein katselen thai-tyylisiä ruokia täältä blogistasi.

Vastaa
Sari P 08/07/2017 - 11:29

Se täydellinen hamppari on ollut paras, mutta viime aikoina voileipäkakut ja muut juhlatarjottavat ovat olleet reseptilistalla 🙂 Tällä kertaa etsinnän kohteena oli grillattavat herkut.

Vastaa
Essi 08/07/2017 - 11:10

Suosikkiresepteihi kuuluu ehdottomasti intialaineset kasvispullat, kaikki intialainen on niin nam nam! Jatkossa tykkäisin lukea intialaista ja erilaisia juustoa sisältäviä reseptejä lisää 🙂

Vastaa
Matsalikka 08/07/2017 - 01:45

Paljon onnea! 🙂 Sesonkireseptit kiinnostavat eniten.

Vastaa
Maisa 08/07/2017 - 00:32

Paljon onnea blogillesi! Toiveeni on, että jatkat tyylilläsi. Aivan ihania reseptejä! <3 Tätä blogia ei uskalla nälkäisenä avata. Keliaakikkona arvostan gluteenittomia ohjeita. Ihanaa kesää Sinulle! 🙂

Vastaa
Sanni L 08/07/2017 - 00:27

Onnea blogillesi! Kasvisruoat on mun lemppareita, ja niihin kaipailen uusia reseptejä.

Vastaa
Emilia 07/07/2017 - 23:37

Mustikkapannari on ihanaa!

Vastaa
sikkuralla 07/07/2017 - 21:39

Mustikkapannukakut ovat herkkua 🙂

Vastaa
Tanja 07/07/2017 - 20:58

Onnea!
Meille jäi pysyvästi arkiruuaksi mustapapu-kasvispyörykät. Maistuvat lapsillekkin.

Vastaa
Henna 07/07/2017 - 18:13

Mustikkapannarit ovat suurinta herkkuani!

Vastaa
Päivi 07/07/2017 - 17:45

Varsinaista suosikkireseptiä ei ole jäänyt mieleen, mutta säännöllisesti kokeilen uusia reseptejä blogistasi. Kasvisruoat ovat nyt hitti meidänkin keittiössä 😊

Vastaa
Meri 07/07/2017 - 17:43

Nuudelisalaatti oli herkkua!

Vastaa
Lena 07/07/2017 - 17:41

Onnea blogillesi! Kasvisruoat ovat mieleeni ja niitä onkin tullut kokeiltua. Punajuuripiirakka on jäänyt vakkariksi, sitä leivon usein kekkereille.

Vastaa
SAMP 07/07/2017 - 17:40

Punajuuripiirakka 😋

Vastaa
Mini 07/07/2017 - 17:38

Sitruunainen parsarisotto on herkkuani ja se on jäänyt vakkariksi keittiööni 🙂

Vastaa
Sanja 07/07/2017 - 16:42

Onnea sinulle ja biologillesi. Ihana kun painoit “julkaise”-nappia aikoina, joten iloisesti pääsin toiseen lukijasi ryhmään (35-44) ja vielä tarkemmin 40+ jengiin ja ystävä-piiriin ❤.

Vastaa
Sanna P 07/07/2017 - 16:16

Hei. Onnittelu 3-vuotiaalle! Tykkään yleensä rsepteistä, missä joku sinällään tuttu ruoka on vähän uudella twistillä tehty, myös kasvisruokaohjeet uppoavat hyvin ja sellaiset, missä hyödynnetty jotain suht uutta elintarviketta.

Vastaa
Sari 07/07/2017 - 14:39

Ei ole mitään suosikki reseptiä..kaikki on ollut hyviä 🙂

Vastaa
Blogmii 07/07/2017 - 14:04

Ajankohtaiset ja sesonkireseptit kiinnostavat ja innostavat kokeilemaan!

Vastaa
Sari 07/07/2017 - 13:08

Paljon onnea 3-vuotiaalle! En osaa sanoa lempireseptiä, mutta silloin ( onkohan siitä jo pian se kolme vuotta ), kun ensimmäisen kerran löysin tänne Beach house kitcheniin, ajattelin, että wow mikä blogi. Ihan alusta alkaen on täällä houkutellut upeat ja innostavat reseptit ja saman henkisyys. Tunsin heti, että olen tullut käymään poikein hyvällä ystävällä. Ihanaa kesän jatkoa, Heli ja onnea ja innostusta tulevaan <3

Vastaa
Leila Partanen 07/07/2017 - 12:28

Arabialaiset minipizzat

Vastaa
Tiia K 07/07/2017 - 11:31

Onnea niin paljon Heli ja olen kyllä ensihetkestä ollut blogisi lukija. Ehkäpä se lemppari on ne thaityyliset kanalihapullat, kun kerran kamuni inspiroitui niitä blogistasi tekemään, mutta aidosti varmaan ihan miltei kaikki. Blogissasi on juuri sellaista ruokaa, jota rakastan. <3 Paljon vuosia lisää ja onneksi olen saanut tutustua sinuun <3

Vastaa
Outi 07/07/2017 - 11:29

Tykkään blogissasi siitä, että reseptejä on kaikille meille. Kiva nähdä liharuokien, kasvisruokien ja myös makeiden herkkujen reseptejä. Oma suosikkini taitaa kyllä olla JAMIE OLIVERIN 30 MINUUTIN SATAY-KANAA JA NUUDELISALAATTI.
Onnea kolme vuotiaalle blogillesi!
[email protected]

Vastaa
Jael 07/07/2017 - 11:24

Paljon onnea sinulle Heli ja 3-vuotiaalle blogillesi,ja ihanaa että sinä j blogisi olette olemassa💙💜❤🌺🌸🌹🍰🍰

Vastaa
Marja 07/07/2017 - 11:02

Monipuolisesti ruokia ja leivonnaisia

Vastaa
pimassou 07/07/2017 - 10:52

Onnittelut hienosta blogitaipaleesta! 🙂 Reseptisi ja ennen kaikkea kuvasi ovat inspiroivia. Gluteeniton punajuuripiirakka tulee nyt kielen päälle. Kasvis- ja gluteenittomia reseptejä toivoisin jatkossakin.

Vastaa
Tarjahelena 07/07/2017 - 09:37

Sitruunainen parsarisotto on sinun signature ruoka. Paljon muutakin hyvää mutta tähän palaan aina uudelleen ja uudelleen.

Vastaa
vuocho 07/07/2017 - 09:37

Onnea!
Monta kertaa olen saanut inspiraatiota blogistasi ja varsinkin sen ihanista kuvista. Tuokin kakku on niin houkuttelevan näköinen, että pakko varmaan tehdä jotain vastaavaa.

Nuo lakut ovat muuten ihan sikahyviä. Tuli ostettua Köpiksestä opettajalahjoiksi tuossa kevään työmatkalla ja tietty maisteltiin sitten kotonakin 🙂

Vastaa
Teija 07/07/2017 - 09:26

Kasvispizzaa olen monet kerrat tehnyt ohjeellasi ja toivoisinkin enemmän kasvispainotteisia ohjeita.

Vastaa
Pee 07/07/2017 - 09:26

Oikein kovasti onnea. Kaikki kala reseptit ovat suosikkeja, söisin kalaa vaikka joka päivä eri muodossa.

Vastaa
Airiina 07/07/2017 - 09:23

Onnittelut minulta oikein kauniin kesäpäivän kera. Mustikkapannukakku on yksi suosikkiresepteistä, teen sitä aina hernekeiton jälkiruuaksi.

Vastaa
Henna Holappa 07/07/2017 - 09:20

Onnea 3 vuotiaalle blogillesi, hampurilaisia opin tekemään sinun reseptilläsi ja perhe aina sanookin, että pidetään nyt äidin grillipäivä.

Vastaa
Raili Tidenberg 07/07/2017 - 08:28

Kaikkiruokaisena vaikea valita lempparia, mutta näin kesällä täydellinen hamppari uppoaa täydellisesti makuhermoihin. 😀 kahviherkut kiinnostaa..jäätelöt, pikkumakeat, nopeat maukkaat herkut. 😉

Vastaa
Salli 14/07/2017 - 12:21

Onnea blogille ja punajuuri piirakka suosikkini.

Vastaa

Kommentoi