Köyhät ritarit omenahillokkeella ja seljankukkavaahdolla

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Huomenna starttaavan hävikkiviikon alkajaisiksi todella maistuvaa herkkua pullista, eli ihania köyhiä ritareita kauden omenoista tehdyllä hillokkeella. Jääkaapista löytyi pullon jämät seljankukkamehua, ja se jos mikä maustoi mukavasti tavallisen vispikerman. Sekoita seljankukkamehua valmiin kermavaahdon sekaan 2-3 rkl ja anna maustua vähän aikaa jääkaapissa. Itselleni ihan uusi makupari tämä omena ja seljankukka, jopa hienostunut parivaljakko. Ja eipä tarvinnut viskata roskiin viikonlopun juhlista jäljelle jääneitä kahvipöydän voisilmäpullia. Näillä fiiliksin tulevaan hävikkiviikkoon!

OMENAHILLOKE

1/2 kg omenia

1 dl vettä

1 dl luomu ruokosokeria

2 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunan mehua

Kuutioi omenat pieniksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuutin ajan kypsiksi. Lisää mausteet jo alkuvaiheessa mukaan. Jäähdytä hieman ja nauti. Hyvää myös juustojen kanssa.

Paista muna-maitoseoksessa kauttaaltaan kastetut, halkaistut pullasiivut voissa kauniin ruskeiksi. Laita päälle omenahilloketta ja seljankukkakermaa. Koristele annos tomusokerilla ja mintun lehdillä. Just enjoy!

Valms_2 Valmis_nelikkö

 

Lue nämäkin

Kommentoi