Maailman helpoin – kielen mennessään vievä – jälkiruoka

by Beachhousekitchen

Näillä helteillä ja varsinkaan raskaan grilliaterian päätteeksi ei heti tee mieli tuhtia vehnäjauhojen kyllästämää tai jopa liian suklaistakaan herkkua makean nälän tyydyttämiseksi. Näillä heavy desserteillä on toki paikkansa kun ilmat viilenevät ja takkatulet kutsuvat.

Tänä kesänä olen tarjoillut vieraillemme erittäin yksinkertaista, vain muutamasta aineksesta muodostuvaa unelmajälkkäriä.

 

UNELMAJÄLKKÄRI

(pieni tujaus 8 hengelle, tai isompaan makean nälkään 4 hengelle)

1 purkki (2,5 dl) vanilla vispiä vaahdoksi vispattuna

100 g marenkeja murskattuna

n. 1/2 LU Bastogne kekseistä (260 gr) murskattuna morttelissa

2 dl mansikoita kuutioituna

2 dl vadelmia

IMG_8541

IMG_8542

Laita siis kerroksittain vuorotellen keksi- ja marenkimuruja, vanilla vispiä ja marjoja. Tee annokset valmiiksi vasta juuri ennen tarjoilua (jääkaapissa valmiiksi vispattu vaahto ja peratut marjat säilyvät hyvin parisenkin tuntia). Niin simppeleistä aineksista syntyi – ainakin meillä- kesän hittijälkiruoka. Nimettyä tätä en vielä keksinyt muuksi kuin ‘unelmajälkkäri’. Ehdotuksia?

With ♥ from beach house kitchen.

Lue nämäkin

Kommentoi