Gluteeniton, laktoositon
Tämä britakakun ja kääretortun yhdistävä herkku leivottiin mökkiolosuhteissa ja se onnistui täydellisesti! Ei ollut valkoviinietikkaa marenkiin, mutta muuten sähköllisen mökin ja uunin tämä torttu vaatii, sillä marenki ei ilman sähkövatkainta onnistuisi. Eli hieman oiottu resepti, mutta lopputulos palkitsee ihan varmasti. Olin keittänyt kotona valmiiksi hillon oman maan raparpereista ja kaupan mansikoista, kombosta tuli ihanan raikasta alkukesän hilloa.
Laktoositontakin mascarponea löytyy jo hyvin kauppojen juustokaapeista, kerman kanssa siitä tulee täyteläinen sisus ja kun täytteenä on lisäksi raparperi-mansikkahilloa, niin voisiko enää olla paremmin Suomen juhannukseen ja suveen sopiva herkkurulla tässä. Jos pidät mantelin, marengin ja kerman yhdistelmästä, niin testaa tätä vaikka heti. Tekstuureja, makuja ja aika muheva kokonaisuus muutenkin ♥



Ainesosat:
POHJA
100 g laktoositonta voita
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
lisäksi
4 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
TÄYTE
2 dl mansikka-raparperihilloa
1 prk (250 g) laktoositonta mascarponea
2 dl laktoositonta vispikermaa
mantelilastuja
PÄ'ÄLLE
2 dl laktoositonta vispikermaa vaahdotettuna
paahdettuja mantelilastuja
mansikoita
MANSIKKA-RAPARPERIHILLO
500 g mansikoita
500 g raparperia
1 prk (250 g) minihillosokeria
vaniljatanko, vaniljasokeria tai vailjacurdia
----------------------------------------
Pilko raparperit pieniksi (1 cm x 1 cm) paloiksi, puolita mansikat.
Laita raparperit ja mansikat kattilaan, lisää hieman vettä sekä hillosokeri.
Anna kiehua ja miedolla lämmöllä sekoitellen porista n. 8-10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmentyneet.
Lisää kattilaan myös vaniljatanko, vaniljasokeria tai -curdia halutessasi hilloon vaniljaisen maun.
Laita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä hillopurkit jääkaapissa.
Ohje:
- Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää keltuaiset, perunajauho ja leivinjauhe.
- Vaahdota 4 valkuaista ja sokeri keskenään kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Levitä taikina ohuelti leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 3/4 osa mittaansa) ja kumoa marenki päälle.
- Ripottele päälle mantelilastuja ennen uuniin laittoa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Marenki leviää helposti yli torttupohjan, mutta älä huoli, sen voi silti rullata kääretortuksi.
- Vaahdota täytteeseen tuleva kerma ja lisää mascarpone, halutessasi mausta sokerilla.
- Levitä mansikka-raparperihillo hieman jäähtyneelle levylle ja sitten kerma-mascarponeseos hillon päälle tasaisesti.
- Kääri leivinpaperin avulla rullalle.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja levitä rullatun tortun päälle.
- Koristele mansikoilla ja ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja.


4 Kommenttia
Hillosta tuli kyllä keittoa tuolla ohjeella…
Rakastan Britaa ja vielä, että olet laittanut lempparia rapsua mukaan. Näyttää niin hyvältä. Ihanaa tulevaa uutta viikkoa Heli. <3
” Onko ihanampaa kääretorttua olemassakaan”.
-Hyvä ja oivallinen kääretortun ohje,eikä liian monimutkainen. Jätin tällä kertaa päällysteen tekemättä.
Nyt on niin ihana ohje, että alan kuumeisesti miettimään josko pitäisikin tehdä tämä juhannusvieraille munkkirinkilöiden sijaan. Raparperi-mansikka on niin maukas yhdistelmä ja raikastaa perinteistä britaa. Katsotaan!
Aurinkoista ja ihanaa juhannusta Heli <3