Päivän paras kahvihetki ja jotakin uutta kahvipöytään!

by Beachhousekitchen

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Suomalaiset ovat todellista kahvinjuojakansaa, kulutus on maailman suurinta – yli 10 kiloa vuodessa per janoinen! Kun muualla ryystetään tummapaahtoista sumppia, täällä suurin osa vielä peukuttaa vaaleapaahtoiselle kahville. Kahvipöytään katetaan yleensä kahvileipää, niin kuin minäkin teen…tuonnempana jotakin uutta ja herkullista päivän kahvihetkiin!

Olin aiemmin ollut hieman huono juomaan suodatinkahvia, mutta kun tummapaahtoisia ja lempeän voimakkaita kahveja alkoi tulla markkinoille, niin opettelin minäkin juomaan sitä perinteistä suodatinkahvia.

Trendinenät muuten ennustavat tummapaahtoiselle kahville yhä enemmän seuraajia myös Suomessa ja laatu kahveissakin nousee määrää hallitsevammaksi. Omaksi suosikiksi on tullut paahteikas Pirkka-sarjan tummapaahtoinen Reilun Kaupan kahvi, joka toimii myös vatsaystävällisenä ja lempeänä aamuun herättäjänä!

kahvihetki

Oma ehdoton kahvihetkeni on virkistävä jäälatte, jonka pohjalle tulee espressoa, 2 dl laktoositonta maitojuomaa sekä tilkka makusiirappia. Jäälaten seuraksi sopivat täydellisesti muhkeat tonnikalabagelit. Tämän turvin mennäänkin sitten pidempi vaunulenkki, ei ihan heti nälkä kouristele.

kahvihetki

Tuntuu, että kahvi elää nyt todellista nousuaikaa, ulkomaisia kahvilaketjuja on rantautunut Suomeen toden teolla ja kahvilla tavataan useammin kavereita kuin viinilasillisella! Laadukas tummapaahto maitotilkan kanssa on niitä iltapäivän huippuhetkiä.

Silloin kun ei kahvilaan pääse tapaamaan kaveria, niin kutsutaan hänet kylään. Pirkka-sarjasta löytyy muuten Nutellan vastine, noin euron edullisempi hasselpähkinäkaakaolevite, jolla maustoin jääkahvin ja voi miten täyteläistä siitä tuli!

SAKSANPÄHKINÄINEN JÄÄLATTE

1 dl espressoa

2 dl mantelimaitoa

1 tl hasselpähkinäkaakaolevitettä

(aikuisten versioon 2 cl kahvilikööriä)

jäitä

Pirkka-sarjan Mud cake –mutakakku on lohjennut nyt myös käteviksi annospiiraiksi. Täyteläinen herkku sai hyppysissäni suolaisuutta muodikkaista popcorneista ja päälle valutettiin Pirkka – kinuskikastiketta. Popcornin suolaisuus taittaa mukavasti mutakakun makeutta, eikö kuulostakin kokeilemisen arvoiselta?

kahvihetki

kahvihetki

Laktoosittomat Mud Cake –mutakakut löytyvät muuten pakastealtaasta ja ne sulavat syötäviksi puolessa tunnissa huoneenlämmössä. Jos ei jaksa odottaa, vain 30 sekuntia mikrossa ja täydellinen nautinto on valmis.

Joinakin päivinä kahvin kanssa on saatava pullaa, silloin pelastuksen tuovat Pirkka –sarjan valmiit korvapuustit, jotka vaativat vain pikaisen sulatuksen mikrossa. Aina ei ehdi itse leipoa ja arjen pelastajina valmis tuote toimii oikein hyvin!

Strösselit popcornin ohella taitavat olla vuoden 2016 leivontatrendeistä niitä kuumimpia! Strösselit ehtivät pullan sulatuksen aikana hieman sulaa pullan pinnalle ja korvapuusti on näin tuunattu tähän päivään!

kahvihetki

Minkälainen on sinun paras kahvihetkesi? Maistuuko perinteinen vai erikoiskahvi, makealla vai suolaisella kahvileivällä?

kahvihetki

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Jael 21/05/2016 - 23:10

Ihanan herkullisen näköinen tuo mutakakku:) Itse en erityisesti pidä suodatinkahvista,mutta kyllä sitä Suomessa käydessä tulee juotua. Oma suosikkini on soijalatte tai hyvä espresso

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2016 - 23:31

Mud cake, pure love….Hyvä espresso dinnerin jälkeen maistuu niin hyvältä!

Suodatinkahvit maistuvat, kun löysin nuo tummapaahdot : )

Vastaa
Lady of The Mess 21/05/2016 - 00:23

Oi mitä herkkuja kahvin kanssa! Ja kyllä – kahvi maistuu aina – ja kyllä täällä ollaan siirrytty siihen tummapaahtoon jo ajat sitten;) Arkena juon kahvini pelkän maidon kanssa mutta kun lähden oikein kahville, otan cappuccinon tai latten – ja silloin ei sokeria säästellä. Matkoilla aina cappuccinoa.
Tämä viikko on mennyt kyllä herkutellessa – töissä on ollut vieraita melkein joka päivä – ja kakkuja joka päivä. Eikä se kerran päivässä ole riittänyt – niitä on vedelty sekä aamu- että iltapäiväkahvilla. Sitä en tunnusta, että lounaallakin olisin sortunut;)

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2016 - 23:33

Hih…Vähän sama juttu täällä, arkena rasvattomalla tai kevytmaidolla, viikonloppuisin sitten kaikilla herkuilla!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 20/05/2016 - 11:47

Oi, mitä ihania kahvituokioita.
Nuo mutakakkupiiraat popcorneineen ja kinuskikastikkeineen nappaan mukaan. Joko seuraaviin kahvikesteihin tai jälkiruuaksi.
Ja, mitä kahvia? Nyt mökkirempan aikana on juotu enimmäkseen pikakahvia. Tällaista kahvikulttuuria täällä :)
Ihania kahvihetkiä viikonloppuun!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2016 - 23:34

Kiitos <3 Pikakahvi on minulta täysin jäänyt unholaan! Tosin olen vasta aloittelija kahvin suhteen : )
Mutakakku rocks, popcorneilla tai ilman!

Vastaa
Outi 20/05/2016 - 10:04

Jäälatte ja pullat kuulostaisi hyvältä juuri nyt.
Ihanaa perjantaita!

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2016 - 23:35

Kiitti! Jäälatte on mun se iso juttu, aina maistuu!

Vastaa
Tiia K 20/05/2016 - 09:34

Pakahduttaa, kuin mulle tehty juttu, mutta ei ole tarvikkeita joilla tehdä näitä herkkuja. En ikinä ole tehnyt jäälattea, vaikka kesällä haluaisin päivällä juoda, olen tuuminut etten osaa! Kiitos siis herkullisesta reseptistä ja nuo kaikki palanpainikkeetkin maistuisi kyllä!. Aurinkoa viikonloppuun. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 21/05/2016 - 23:38

Thanks. : ) Jäälaten valmistan espressokoneella kapseleista, Mun Martello espressomasiina on jo poistunut Suomen markkinoilta kaksi vuotta sitten, niitä tabletteja saa vielä parista paikkaa. Mutta sen jälkeen pitää hankkia uusi!

Vastaa

Kommentoi