Perjantaina jäätelödrinkeille ja laitetaan samalla ravintolalahjakortti jakoon!

by Beachhousekitchen

ice cream

Tänään ei mennäkään töiden jälkeen skumpalle, vaan maistellaan herkullisia drinkkijäätelöitä! Mitäs jos kesän kunniaksi arvottaisiin tulevana sunnuntaina 28.6 klo 21.00 (voittaja julkaistaan blogin facebook-sivulla) 50 euron arvoinen HOK-Elannon ravintolalahjakortti blogin lukijoiden kesken? Lahjakortti käy pääkaupunkiseudun liki sadassa HOK-Elannon ravintolassa, tarkista paikat täältä. Kerro blogin kommenttikentässä oma suosikkijäätelömakusi, onko sellainen jo kenties olemassa vai olisiko siinä ideaa tulla kehitetyksi ja lanseeratuksi markkinoille? Onnea arvontaan 😆

Food Lab on ihan oikea ravintola ja innovatiivinen uusien ideoiden ja reseptien kehittelykeskus. Puolen vuoden välein ravintolan liikeidea vaihtuu ja asiakkaat saavat olla vaikuttamassa siihen minkälaisia tuotteita, makuja ja eri variaatioita tulee tuon puolen vuoden aikana myyntiin.

Pääsin kehittelemään Food Labiin* omat suosikkijäätelömakuni ja kun alkoholittomat drinksut ovat nyt niin muodikkaita, lähdimme kokeilemaan Foodlabin kehityspäällikkö Anne-Maria Mikkosen kanssa miten perinteiset ravintoladrinkit taipuvat jäätelömauiksi!

Jos satut saamaan typpeä jostakin, niin silloin voit kokeilla jäätelön tekoa typellä perinteisen jäätelökoneen sijaan. Muutama muistisääntö typen käsittelyyn, se on todella kylmää, joten suojakäsineet ja -lasit ovat ehdoton pakko. Jos typpeä roiskuu iholle, niin jälki on palovammojen luokkaa! Jos nestemäärä on kilo, niin typpeä tulee saman verran. Typpi lisätään nesteeseen rivakkaan tahtiin, se alkaa kiehumaan ja samalla jäädyttämään jäätelöä. Seosta sekoitetaan muutaman minuutin ajan, kunnes se on jäätelöä.

typpi

Reseptit aikuiseen makuun sopiviin jäätelöihin tulevat tässä: Pina Colada, Omenasiiderisorbetti ja Cosmopolitan! Jäätelömassaa voi jatkaa esim. soodalla, jolloin niistä tulee drinkkipirtelöitä. Toki niihin voi lurauttaa kesän kunniaksi hieman terävämpää ainesta, jos ei ole alaikäisiä samoista herkuista nauttimassa. Suolaa todellakin kannattaa pikkuhimppu laittaa makeaankin, se nostaa kummasti makuja esille!

Ensiksi mustapippurilla terävöitetty Pina Colada!pina colada

PINA COLADA

(vegaani, maidoton, laktoositon)

400 g kookoskermaa

400 g tuoretta ananasta

200 g banaania

3 g mustapippuria

5 g minttua

200 g glukoosisiirappia

1 g suolaa

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Valmista jäätelöksi joko typen avulla tai jäätelökoneessa. Mustapippurirouhe sopii mainiosti tähän ja jos siitä tykkää intohimoisesti (niin kuin minä), niin annostus oman maun mukaan!

Omenasiiderisorbettiin tarvittavat ainesosat tässä alla kuvassa.

ainekset omenasorbettiin

OMENASIIDERISORBETTI

(maidoton)

600 g omenapyreetä (esim. Ravifruit 90% aitoa hedelmää)

100 g omenamehua

10 g limen mehua

2 g limen kuorta

150 g glukoosisiirappia

1 g suolaa

20 g kuivattua omenaa

50 g omenasiirappia (raitoihin)

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi. Lisää vasta lopuksi kuivatut omenat ja tee raidat omenasiirapilla. Valmista jäätelöksi joko typen avulla tai jäätelökoneessa.

omena

COSMOPOLITAN

(laktoositon, gluteeniton)

300 g karpalomehua

300g karpaloita

1 limen raastettu kuori

400 g kermaa

200 g glukoosia

100 g muscovadosiirappia

1 g suolaa

Aja kokonaiset karpalot ja karpalomehu tehosekoittimessa pyreeksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valmista jäätelöksi joko typen avulla tai jäätelökoneessa.

karpalo ice cream valmistus

Alla kuvassa kaikki kolme aikuisten drinkkijäätelöä yhdistettynä samaan annokseen, lisukkeena köyhä ritari, praliineja, marjoja ja cookie-rouhetta. Maistuisi varmaan sinullekin?

Food lab

Food lab

Foodlabin pisteisiin Helsingissä (City Center, Keskuskatu 6 ja Kannelmäen kauppakeskus Kaari) kannattaa käydä tutustumassa ja maistelemassa uutuusmakuja. Jos sinulla on loistoideoita uusiksi jäätelömauiksi, niin hae VIP-testaajaksi, parhaimmat palkitaan exclusive-pinssillä, jolla saa yhden ilmaisen jäätelöannoksen PER PÄIVÄ  koko Tötterö-testikonseptin ajan Food Lab-ravintolassa. Hae lisää Food labista ja hae VIP-kehittäjäksi tästä.

Muista myös osallistua blogin 50 euron ravintolalahjakortin arvontaan kertomalla mikä on juuri Sinun lempijäätelömakusi! Makeaa viikonloppua <3

* yhteistyössä Food Labin kanssa

Food lab

 With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Tuplaespresso 28/06/2015 - 15:41

Lempparimaku on tietysti itse kehitetty uuniomena-vuohenjuustojäätelö
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/09/uuniomenahillolla-ja-vuohenjuustolla.html

Vastaa
Pinja 28/06/2015 - 11:58

Ehdottomasti jugurttijädet on mun suosikkeja. Siihen manssuja vähän kylkeen, niin kesäherkku valmis. 🙂

Vastaa
52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 27/06/2015 - 14:25

Pistaasi ja suklaa ovat omat suosikkini, mutta myös rommirusina ja kaikki ihanat sorbetit maistuvat 🙂

Vastaa
sikkuralla 27/06/2015 - 12:35

Minttujäätelö ja salmiakki ovat lemppareitani 🙂

Vastaa
suolaajahunajaa 26/06/2015 - 22:08

Olen aika lailla plain vanilla -tyyppi, joskin rakastan myös pistaasia ja kesän aloittaa aina supertiikeri. Aina.

Vastaa
Jenny 26/06/2015 - 19:40

Kunnon aito vanhjan ajan vaniljajäätelö! Parempaa ei ole 🙂

Vastaa
Nelliina 26/06/2015 - 19:06

Hunaja-saksanpähkinäjäätelö vois olla hyvää 🙂

Vastaa
Anne Ponkkonen 26/06/2015 - 18:49

Kaupan jäätelöaltaalla käteeni osuu useimmiten perinteinen suklaatuutti, murueskimo tai Kolmen kaverin puteli. Sen sijaan drinkeissä tykkään enemmän hedelmäisistä mauista. http://foodiliciousbyanne.blogspot.fi/2015/06/pinata-colada-mehujaat.html

Vastaa
Outi 26/06/2015 - 16:49

Mulla ois oikeastaan kaksi lempimakua ja yllättävää kyllä, kummatkin on vihreitä 😀 minttu ja päärynä.
Arvontaan mukaan myös 😀

Vastaa
Hannu Räty 26/06/2015 - 16:47

Minttujätski + paahdetut pistaasipähkinät

Vastaa
Helene Nikula-Örmälä 26/06/2015 - 14:02

Mango-Chili -jäätelö aivan mahtava maku mutta mistä sitä saisi?
t. Helene

Vastaa
Anu 26/06/2015 - 13:18

Kyllä kookos ja kirsikka ovat ihan huippumakuja, mutta niin harvinaista herkkua täällä Suomassa.
Mukana arvonnassa! : )

Vastaa

Kommentoi