Raakaa peliä ja rohkeita hyppyjä!

by Beachhousekitchen

Kun katsoo maailmaa oikein avarin silmin, katsein ja sydämin, voi löytää itsensä tilanteista, joissa ei olisi ikinä maailmassa kuvitellut olevansa vielä vuosi sitten. Rohkeita päätöksiä on tullut tehtyä ja haastavia hyppyjä omien mukavuusalueiden ulkopuolelle. Sen verran antoisa retki tämä on ollut, että vaikka työtunteja saa tehdä tuplasti, niin eipä harmita nousta vaikka klo 5 valmistelemaan ruokia kuvaukseen ja vielä klo 23 selata päivän kuvamateriaalia! Niin kuin eilen.

raakaa peliä

Onnistuneiden reseptien ja kuvien lisäksi parasta bloggaamisen antia ovat myös ne uudet ihmiset, kohtaamiset ja suhteet, joita soljuvasti elämään putkahtaa. Kun uskaltaa ottaa haasteen vastaan, suunnitella jotakin uutta ja vielä lähteä ihan tuiki tuntemattoman ihmisen luo päiväksi, niin mikä voisi mennä pieleen? No KAIKKI. Mitä jos kemiat eivät toimisi? Mitä jos kummankin visiot ja näkemykset tulevasta projektista olisivat ihan erilaiset? Mitä jos vauva parkuisi niin, että kokkaamisesta, stailauksesta ja kuvauksesta ei tulisi mitään? Silti sanoin kyllä. Kun luvassa olisi vielä piiiiittkä aamiaisbrunssi, niin miksipä ei!

rohkeita hyppyjä

Aamiainen on kyllä päivän tärkeimpiä juttuja. Ainakin yhtä tärkeä kuin lounas tai illallinen näin ruokabloggaajan silmissä, sillä noista yksikään ei jää nauttimatta, kun ruoalla nautiskelijasta on kyse. Elämä on aivan liian lyhyt, jos nälässä kärvistelisi.

Siksi tässä kaksi helppoa ja päivän terveellisesti aloittavaa reseptiä, joita suosittelen kokeilemaan edes kerran, jos raaka ruoka ei ole aiemmin kiinnostanut. Yön yli jääkaapissa muhiutuva puuro on ollut jo kauemman aikaa iso juttu niin Suomessa kuin maailmalla. Kylmä (ja kypsentämätön) puuro todella voi maistua taivaalliselta! Uskoisin, että näin terveellisesti toteutettuna se myös kaunistaa ja sai ainakin ihastuneen hymyn tämän naisen huulille.

bloggaaja

blogi

Lempeä raakapuuro ja raakasuklaa brownie

Kun katsoo maailmaa oikein avarin silmin, katsein ja sydämin, voi löytää itsensä tilanteista, joissa ei olisi ikinä maailmassa kuvitellut olevansa vielä vuosi sitten.… Brunssiruokia Raakaa peliä ja rohkeita hyppyjä! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

RAAKAPUURO

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl mantelimaitoa
  • 2 banaania
  • ripaus kanelia

Laita ainesosat blenderiin ja aja tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin yön yli. Nauti marjojen, pähkinöiden ja siementen kanssa.   RAAKASUKLAABROWNIE

  • 2 dl kaakaovoita
  • 2 dl kookosöljyä
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1/2 dl carob-jauhetta
  • 1 rkl lucumaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä esim. rusinoita, karpaloita, ananasta.
  • 2 dl luomumysliä tai erilaisia siemeniä ja pähkinöitä.

Ohje: Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa n. 40 asteisessa lämmössä hitaasti hämmentäen. Lisää maapähkinävoi, raakakaakaojauhe, mausteet ja loput ainesosat. Sekoita tasaiseksi ja kaada sopivan malliseen vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Leikkaa annospaloiksi.  

raakapuuro

Taivaallinen ja sokeriton raakasuklaabrownie sopii kohtuullisin annospaloin nautittuna myös terveelliseen elämäntyyliin. Tyhjennä pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja siementen pussien jämät tähän herkulliseen suklaaunelmaan!

brownie

Miten sitten meni kahden, toisillensa tuntemattoman ihmisen tapaaminen ja työprojekti, siitä lisää pian blogissa. Samoin siitä mihin uuteen juttuun nämä reseptit liittyvät!

Sitä ennen kannattaa käydä tutustumassa työparini ja aika ihastuttavan ihmisen blogiin ja elämään osoitteessa riikanblogi.fi. Kolmen lapsen superäiti, bloggari ja lasten PR-toimiston perustaja, joka ei mielestään osaa kirjoittaa. Päätelkää itse ihan jotain muuta.

Ja se vauva. No hän pysyi tyytyväisenä kun ruokarytmi oli säännöllinen ja näköyhteys keittiöön toimi, vaikkakin lattialta käsin! Lungi tapaus.

vauva

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

26 Kommenttia

Äänestä paras lasten hotelliaamiainen! | Beach house kitchen 20/02/2016 - 08:09

[…] Pääsin ideoimaan Sokos Hotellien uudistuvaan lasten buffetiin päätyviä aamupalavaihtoehtoja yhdessä kolmen lapsen superäidin ja lasten PR-toimistoa pyörittävän Riikan blogin kanssa. Aamiaissettejä ideoitiin ja valmisteltiin parisen viikkoa sitten ja niistä – te ihanat lukijat – saitte ensimakua raakaherkkuja käsittelevässä postauksessa. […]

Vastaa
Maiju 10/02/2016 - 22:15

Ihanan näköisiä ja kuuloisia reseptejä. Kyllähän se ruoka kaunistaa. Voi siellä se nuori herra nukkuu tietämättä vielä mitään maailmaan menoista 😉

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 11/02/2016 - 11:14

Ruoan merkitys on valtava niin sisäiselle kuin ulkoiselle hyvinvoinnille! Pikku Herran eka sana voi olla bloggaukseen viittaavaa..bogi kenties?
Hyvin hän on messissä mukana : )

Vastaa
Tiia K 07/02/2016 - 15:41

Aah miten ihana postaus ja osaat kirjoittaa niin hyvin ja koukuttavasti, että voisit pitää vaikka minkälaista blogia. <3 Heittäytyminen, sitä on tässä joutunut tekemään, minä hieman ujohkokin tyyppi joka tuumin ettei elämään mahdu enää uusia ystävyyksiä. Kyllä on mahtunut ja paljon ihania tyyppejä, kuten Sinä. <3 Heittäytyminen on se juttu, sillä jos jotain elämä ei ole tarkoitettu heitettäväksi hukkaan. Taas uutta kokemusta rikkaana sinä siellä suloisen vauvasi kanssa ja todella kauniissa kodissa. Innolla syöksyn tästä kohta jahka vielä luen uusimman postauksesi lukemaan Riikan blogia. <3

Jään jännityksellä odottelemaan minkälaisesta projektista on kyse. 😉

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 08/02/2016 - 21:01

No kiitos, niin kauniita sanoja että sydän halkeaa ja näillä jaksaa kuule mennä useamman kuukauden eteenpäin!
Bloggaus on tuonut huipputyyppejä elämääni, ihan mahtava oli tavata sinut! Pian tuosta mielenkiintoisesta projektista lisää : )

Vastaa
Marjo 06/02/2016 - 21:39

Upeaa, että jaksat tehdä pitkiä päiviä bloggauksen tiimoilta ja hoitaa vielä samalla tuota suloista pikkuista. Ihania kuvia jälleen kerran. Tuorepuuroissa minua mietityttää vain se, että ne eivät ole lämpimiä. Itse haluaisin aina aamulla lämmintä puuroa. Täytyy varmaan totuttaa itsensä näihin kylmiin versioihin ajan kanssa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 07/02/2016 - 10:33

Heh..kyllä tässä meinaa loppua tunnit kesken vuorokaudesta, hyvin organisoituna vielä toimii. Vauva tulee kuitenkin ensin, joten siksikin postaustahti nyt hiljaisempi.

Kesällä tällainen tuoreversio voisi olla raikkaampi kuin kuuma puuro, silloin kannattaa kokeilla tuleeko näihin himo : )

Vastaa
Rouva Sana 03/02/2016 - 13:07

Bloggaamisen ja oman työn parhaita puolia (itse kirjoittamisen lisäksi) ovat eeeeehhdottomasti uudet, vieraat ihmiset. He ovat tämän homman sokeri, jota ilman en itse tulisi ainakaan toimeen. Aivan kuten kuvaat, aina ei voi olla varma, miten kemiat kohtaavat ja tuleeko kaikesta lopulta yhtään mitään, mutta jokainen kohtaaminen antaa aina – ainakin jotain. Niin se vain on <3.

Mikä bloggaajakonkari vauvelista hieman varttuessaan vielä tulee. Hommat ovat pian hänelle peruskauraa :). Ihana pikkuinen!

Ihanaa helmikuuta Heli <3.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 04/02/2016 - 17:30

Kiitos rouva Sana! Näistä kohtaamisista saa niin paljon voimaa, inspiraatiota ja aina oppii jotakin uutta – pääosin positiivisessa mielessä : )
Mehän taas tavataan tulevissa tapahtumissa, kivasti kalenteri on alkanut täyttymään kevättä kohden!

Vastaa
52weeksofdeliciousness 02/02/2016 - 19:43

Bloggaaminen on kyllä huikeaa, mitä kaikkea sen siivellä onkaan tapahtunut ja miten ihania ihmisiä tavannut, kuten sinut! mielettömän suloinen vauva myös ja ihanan mukautuvainen <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 19:45

Aivan ihana uusi elämä todellakin! Saman henkisiä ja niin ispiroivia ihmisiä, paljon naurua ja iloa noissa tapahtumissa! Onnea kovasti muutosta uuteen blogikotiin, olet kyllä hyvässä seurassa : )

Vastaa
52weeksofdeliciousness 02/02/2016 - 19:59

Kiitos, on kyllä jännittävää taas palata omilleen vanhaan osoitteeseen 🙂

Vastaa
Minna Vuo-Cho 02/02/2016 - 18:24

Ihana pikkumuru – toivottavasti hommat onnistuvat sittenkin, kun lähtee liikkeelle 😉
Tuorepuuro on namia, minä tuosta tykkäsin jo lapsena. Tosin silloin ei laitettu jääkaappiin yöksi vaan vedettiin lautaselta maito ja kauraryynit ihan “raakoina”

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 19:48

Kun ruokkii vauvan tarpeeksi usein, niin varsin ok menee, tosin kaikkeen menee vaan melkein tupla-aika…eikä itse enää kerkiä edes toilettiin : )
Minä olen vasta äsken herännyt tähän tuorepuurovillitykseen, ei ollenkaan huonompi juttu!

Vastaa
Jael 02/02/2016 - 17:42

Bloggaaminen on kyllä niin antoisaa,itsekin olen tavannut ihania ihmisiä:) sen ansiosta.Blogin alkuaikoina tuli tehtyä useinkin raakajuttuja,olinhan ollut ennen blogin perustamista kokonaiset puoli vuotta ihan kokonaan raakalinjalla(se oli kyllä maksimi;D). Kerran jopa järjestin raakaruoka-illankin monelle ihmisille.
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/03/raw-ilta.html

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 19:51

Siis mikä upea menu! Sä olet tosiaan ollut trendeissä kiinni jo 5 vuotta sitten!
Ja kyllä – eipä tarvitse yksinään puurtaa, kun on seuranani myös te ihanat 40+ poppoolaiset!

Vastaa
annu 02/02/2016 - 15:47

Bloggaaminen on kyllä hauskaa – sitä kautta oppii paljon ja pääsee uusiin tialinteisiin!
Kummatkin raaka-herkut kuuluvat omaan “ruokavalioon”. Ne sopivat mainiosti tällaiselle vaihtelun haluiselle ihmiselle variaatiomahdollisuuksiensa puolesta. 🙂
Ja beibi on kyllä söpö <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 19:54

Niin samaa mieltä : )

Raakasuklaan valmistuksessa minulla oli liki puolen vuoden tauko, mutta ai taivas että maistui nyt hyvältä! Beibi on kyllä söpö suurimman osan vuorokautta ja osaa olla myös aika ränttätänttä, jos ei ihan heti ole ruokaa tarjolla…

Vastaa
Sari 02/02/2016 - 14:21

Ai sinä siellä Riikan luona olit! Te ootte kyllä hyvä parivaljakko ja tuloksia odotellen 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 19:56

Jeeee – minäpä minä! Onpas pieni maailma, blogilandiassa kaikki näyttävät tuntevan toisensa : ) Riikka on aika mahtava tyyppi, meillä kyllä synkkasi hyvin. Olemme innosta piukeina, että pääsemme esittelemään pian tuotoksiamme!

Vastaa
Outi 02/02/2016 - 13:22

Kuulostaa kivalta nuo uudet tuulet. Ihana vauveli <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 19:58

Vauvis on kyllä hauska ihana! Toivottavasti pian pääsette arvioimaan ja äänestämään suosikkianne tässä uudessa projektissa!

Vastaa
Lumo 02/02/2016 - 12:13

Bloggaaminen on tuonut kyllä paljon kivoja tilanteita ja uusia ihmisiä elämään, blogitilaisuuksien parasta antia onkin usein juuri “lajikumppaneiden” tapaaminen.

Ja tuorepuuro… se on saanut pysyvän paikan ruokavaliostani. Tänään puolukkapuuroa, seuraavaksi kiivipuuroa, sen mukaan mitä hedelmiä tai marjoja sattuu olemaan käsillä.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 20:01

Ihan sana tuo lajikumppani! Ilman bloggaamista tuskin olisi monetkaan meistä toisiaan löytäneet : )
Ihalin sitä pina colada puuroasi blogissasi Ja todellakin, näihin puuroihin voi laittaa mitä vain mausteeksi, minulla vakiona tuo mantelimaito, jota rakastan!

Vastaa
Marina 02/02/2016 - 11:01

Blogi on tuonut kyllä uskomattomia kokemuksia ja mahtavia ihmisiä, kuten sinä, elämääni mukaan <3
Suositteletko ennemmin normihiutaleita vai pikakaurahiutaleita noihin raakapuuroihin? Itse en ole vielä "uskaltanut" hehhe, kokeilla mutta tarkoitus kuitenkin olisi 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/02/2016 - 20:04

Aivan mahtavaa löytää myös sinut & kauniin blogisi!

Mä olen käyttänyt luomu normikaurahiutaleita näihin, en ole siis testannut miten pikahiutaleet käyttäytyvät! Olettaisin että varsin ok!
Uskalla ihmeessä kokeilla, on tosi herkkua…mitä ei välttämättä heti uskoisi!

Vastaa

Kommentoi