Raparperi-mansikkajäätelöä ja pastakoneen voittaja

by Beachhousekitchen

mansikoita

Lahjomaton random.org arpoi numeron 1, ja sehän sopii näin blogin 1-vuotissyntymäpäivänä…Voittajaksi tuli siis ensimmäisen kommentin kirjoittanut Marjo L. ONNEA! Pääset pian pastan tekoon, kone on loistava apu keittiössä! Kiitos kaikille osallistuneille & upeaa kesää!

Kesäkuussa tuli tehtyä oman pihan raparpereista raparperi-mansikkahilloketta, jolla maustoin tavallisen vaniljaisen jäätelön. Jäätelö unohtui kuitenkin pakastimeen muutamaksi viikoksi ja kylläpä se maistui hyvältä ja viilentävältä viikonlopun lämmössä, nam!

RAPARPERI-MANSIKKAHILLO

 2-3 dl raparperia

2 rkl vettä

3 dl mansikkaa

2 dl hillosokeria

Pilko raparperit ja laita kattilaan veden kansaa, kuumenna. Lisää mansikat ja hillosokeri, anna keittyä hilloksi n. 15 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

VANILJAJÄÄTELÖ

2 dl kuohukermaa

1/2 vaniljatanko

2 kananmunaa

1 dl intiaanisokeria

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerman sekaan. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita seokset keskenään ja laita jäätelökoneeseen. Kun massa on liki valmista, sekoita raparperi-mansikkahilloa haluamasi määrä raidoiksi jäätelöön. Anna pakastua.

raparperi

minttu

ice cream

maketa herkut

mansikka

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Outi 06/07/2015 - 09:22

Voi mitä herkkuja olet loihtinut.
Oikein paljon onnea arvonnan voittajalle.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 06/07/2015 - 10:33

Jäätelöä ja tuoreita marjoja, niistä on maistuva kesä tehty! Onnea voittajalle, pastakonetta en itse vaihtaisi enää pois, loistakapine : )

Vastaa

Kommentoi