Sitä parempi soppa II -kirja: helpot ja nopeat ideat vappuun!

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

sitä parempi soppa

Tosin ei ainoastaan ohjeita vappuun, vaan vuoden valoisimmasta ajasta ideansa ja reseptinsä ammentava juuri ilmestynyt Sitä parempi soppa II -ruokakirja sopii täydellisesti kevään, kesän ja syksyn satoa hyödyntävään kokkailuun ja leivontaan.  Ruokatoimittaja, -kuvaaja ja -stailisti sekä Jotain maukasta – blogia emännöivä Mari Moilanen pyöräytti toisen keittokirjansa ennätysajassa. Ennen kun suitsutus esikoisteoksen ympärillä ehti laantua, niin jo somekanavat täyttyivät mitä upeimmista tulevan kirjan kuvavihjauksista ja tietysti ilman reseptejä.  Kirjahan sieltä näytti olevan tulossa. Jos kvinoa oli ensimmäisen kirjan lempilapsi, nyt iskee makeanhermoon muodikas raakaruokatrendi ja hortoilun hedelmät kuten villiyrtit ja itsekerätyt sienet ja marjat!

Sain kutsun Sitä parempi soppa II – Puoli kuuta nokkosesta, perunasta ei päivääkään -teoksen julkistustilaisuuteen ja lahjaksi saamani kirjan innoittamana oli tehdä heti kokeilla paria reseptiä vappupöytään. Alla kuvaa kirjajulkkareiden juhlapöydästä, josta oli pakko kokeilla ihan jokaista lajia. Omaksi suosikiksi nousi tietenkin suklaaraakakakku, jonka resepti löytyy kirjasta. Paikan valaistus hieman rajoitti kuvien laatua, mutta koska tarjoilu oli 10+, niin sisältö ratkaisee tällä kertaa. Kuvassa myös upea valkosuklainen kerroskakku, joka tuli kirjaan kuulemma ihan viime sekunneilla, koska Mari oli nähnyt unta juuri tällaisesta kakusta ja kirjaanhan sen piti päätyä. Uni on enne…

suklaaraakakku

Rakastan juustojen kanssa tarjoiltavia hillokkeita ja julkistustilaisuudessa ihastuin monipuolisen juustovalikoiman kanssa tarjottuun mansikka-chiahillokkeeseen. Kaivelin pakastinta ja löytyihän sieltä vielä mansikkasurvosta, joka keittyi hilloksi alla olevan ohjeen mukaan. Hilloke säilyy jääkaapissa viikon tai kaksi.

Vappua on pienellä lasilla juhlajuomaa juhlistettava ja koska jääkaapista löytyi myös tequilapullon jämä, kaatui se persikkamargaritaan, jonka ohje kirjasta löytyy ja tässä se myös tulee.

PERSIKKAMARGARITA

1 kg persikoita

3/4 dl tequilaa

2 tl sitruunahappoa

3 rkl ruokosokeria

2 dl jäämurskaa

Mittaa kaikki ainekset jäitä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi seokseksi. Lisää jäät ja sekoita juomaa tehosekoittimessa vielä hetki. Jäät saavat jäädä rouheiksi. Näin juoma pysyy viileänä eikä vetisty.

(Huom! Käytin itse säilykepersikoita ja laitoin ne vähäksi aikaa pakastimeen. Jäämurskaa en käyttänyt siis ollenkaan)

persikkamargarita

KEITETTY CHIA-HILLO

1 l pakastemansikoita

4-5 rkl chiansiemeniä

2 dl ruokosokeria

Soseuta puolet mansikoista tehosekoittimessa ja pilko loput palat pieniksi paloiksi. Mittaa ruokosokeri ja mansikat sekä mansikkasose kattilaan. Anna kiehua 10 minuutin ajan. Lisää chiansiemenet ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Purkita huolellisesti puhdistettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä.

juusto

Sitä parempi soppa II -keittokirja on hyvin lukijaystävällinen, sen sisällysluettelo on jaoteltu raaka-aineittain ja reseptit ovat loogisesti eteneviä ja helppo toteuttaa. Kirjassa on myös vinkkejä tarpeellisista keittiövälineistä ja mm. villiyrttien keräämisestä ja marjojen säilömisestä. Kauniit ja inspiroivat kuvat vievät lapsuuden maisemiin, makuihin, tuoksuihin ja tunnelmiin.

Täältä menevät kokeiluun suklaaraakakakun lisäksi ainakin bataattivohvelit, avokado-limettipiiras, kuusenkerkkäsiirappi, nokkos-pekonirisotto, raparperimarenki ja cantaloupekeitto. Hyvän olon keittokirjasta löytää ideoita omaan kokkaamiseen niin aloittelija kuin jo enemmänkin keittiössä häärännyt – vahva suositus esimerkiksi äitienpäivän paljon iloa tuovaksi lahjaksi!

 With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

vuocho 01/05/2015 - 11:37

Noita chia-hillokkeita pitää ehdottomasti kokeilla. Niin, ja tuo suklaaraakakakku oli minulle ensimmäinen raakakakku, joka maistui oikeasti hyvälle… sitä on nyt meillä vappupöydässä 🙂
Herkullisen näköisiä juustoja teillä pöydässä…

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 02/05/2015 - 11:33

Minulla oli vuosi sitten raakakakkuinnostus, mutta ei niistä tullut noin hyviä kuin Marilla oli : ) Se suklainen oli kuin unelma! Mukavaa lauantaita!

Vastaa
Outi 29/04/2015 - 17:18

Mun niin pitäis opetta syömään noita hienompia juustoja. Tuo pähkinäinen torttu näyttää aivan ihanalta.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 29/04/2015 - 21:31

Yksi elämä, ja sen takia kannattaa joka päivä edes maistaa jotakin uutta…Suomalaiselta juustoportilta löytyy aika kivoja ja erikoisempiakin juustoja. Mäntsälästä ja Pohjanmaalla Jalasjärveltä löytyvät heidän huoltoaseman yhteyteen tehdyt maistutuspisteet (oikeasti siellä voi vetää juustolärvit!) joista voi löytyä se hieman hienompi juusto. Tämä mansikka-chiahilloke sopi yhteen täydellisesti heidän gruyere-juuston kanssa!

Vastaa

Kommentoi