SUOLAKARAMELLIPAVLOVA

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

On aika toivottaa SYDÄMELLISEN RAUHAISAA JA ONNELLISTA joulua! Jälkiruokana nautitaan tänä jouluna unelmaisen pehmeitä ja pinnalta rapsahtelevia suolakaramellipavlova leivoksia.  Itse keitetty suolakaramelli taittaa kivasti marengin makeutta ja kun tämän herkullisen leivoksen tarjoaa kirpeiden karpaloiden kanssa, niin makuelämys on miltei täydellinen. Nautitaan joulusta kiireettömästi, lähimmäisiä huomioiden ja aitoja makuja nauttien ♥

suolakarmellipavlova

suolkaramellipavlova

Suolakaramellipavlova

On aika toivottaa SYDÄMELLISEN RAUHAISAA JA ONNELLISTA joulua! Jälkiruokana nautitaan tänä jouluna unelmaisen pehmeitä ja pinnalta rapsahtelevia suolakaramellipavlova leivoksia.  Itse keitetty suolakaramelli taittaa… Jälkiruoat SUOLAKARAMELLIPAVLOVA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

(4 isoa tai 6 pientä leivosta)

PAVLOVAT

4 valkuaista

1 1/2 dl sokeria

1/2 dl tomusokeria

1 tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

1 tl sitruunamehua

40 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

 

SUOLAKARAMELLI

1,5 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

75 g voita

1/2 dl vettä

1/2 tl suolaa merisuolaa pinnalle

LISÄKSI

4 dl kuohukermaa

karpaloita

Ohje:

 Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolessa välissä vatkausta sokerit, perunajauho tai maissitärkkelys sekä sitruunamehu. Jatka vatkausta kunnes seos on sileää. Kääntele lopuksi suklaa joukkoon. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä ja tee marengista neljä tai kuusi kekoa. Paista 110-asteisessa uunissa n. 1 1/2 -2 tuntia. Anna jäähtyä hetki ennen täyttöä.

Suolakaramelli: Sulata sokeri pannulla ja sekoita samalla. Lisää paloiteltu voi, hämmentele miedolla lämmöllä, kunnes seos karamellisoituu. Lisää kerma vähitellen ja lopuksi suola. Lisä tarvittaessa vesi jos liian sakeaa. Anna jäähtyä.

Leivosten kokoaminen: Vatkaa kerma vaahdoksi ja lusikoi sitä valmiiden marenkien päälle. Kaada suolakaramellia leivoksen päälle ja koristele karpaloin.    

suolakaramellipavlova

suolakaramelipavlova

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 24/12/2016 - 14:29

Oi, mitä herkkua! Pavlova on ihanaa. Itse en vain koskaan ole uskaltautunut tekemään.
Jospa joskus 🙂
Herkullista ja ihanaa joulua teidän perheelle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 25/12/2016 - 13:23

Kiitos paljon <3 Ihana joulu on ollut...pavlova on aika helppo tehdä - suosittelen kokeilemaan!

Vastaa
Marina /Dioriina 23/12/2016 - 21:46

Rakastan pavlovaa ja tätä on kyllä pakko kokeiltava. Ihanaa ja herkullista joulua <3

Vastaa
Beachhousekitchen 25/12/2016 - 13:24

Kiitos ja hienoja joulunpyhiä sinnekin <3

Vastaa
Tiia K 23/12/2016 - 09:03

Oh my, enpä ole tehnyt aiemmin, kuin hedelmä-ja marjapavlovia. Vaikuttaa ihanalta. <3 Mukavaa joulua Heli <3

Vastaa
Outi 23/12/2016 - 08:41

Hyvää joulua koko teidän perheelle <3

Vastaa

Kommentoi