Unelmaiset Bounty-konvehdit

by Beachhousekitchen

Rakastan kookoksista Bounty-suklaata, enkä taida olla ainoa ♥ Nyt voit tehdä niitä itse, etkä tarvitse kuin muutaman raaka-aineen! Joulusuklaiksi aivan täydellisiä, näitä kun ei ole juurikaan makeutettu ja koostumus on oikein jääsuklainen. Vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton ja vähäsokerinen, ruokalahjaksikin siis aika monelle sopiva, kunhan vaan tykkää kookoksesta!

Ihan kuin olisin jossakin päin maailmaa törmännyt tummasuklaakuorrutteisiin bounteihin, mutta ainakin kotimaan kaupoistamme löytyy ainoastaan maitosuklaisia, ja niiden sisältämä laktoosi hieman rajoittaa näiden suklaiden nauttimista. Voit siis käyttää maitosuklaata tumman suklaan sijaan, jos se sinulle on maultaan mieluisampi ja sopii vatsalle. Itse pidän kovasti täyteläisestä ja vahvasta tummasta suklaasta!

Ripaus suolaa on ehdoton juttu lisätä täytemassaan, samoin joku makeutus. En halunnut lisätä valkoista sokeria, vaan lähdin hakemaan makua aika raa’an kookoksisen makuiseen täytteeseen makusiirapilla. Pienikin määrä riittää, joten kannattaa maistella koko ajan kunnes löytyy sopiva makeus omaan suuhun. Makusiirapeista kokeilin puoleen suolakaramellia ja puoleen konvehdeista vaniljaa, kumpikin maistui oikein hyvältä. Tekisi mieli kehaista, että näistä tuli melkeinpä parempia kuin alkuperäinen Bounty-suklaa.

Itse tehdyt bountyt voi muotoilla patukoiksi, niistä voi pyöritellä palleroita tai sitten käyttää valmiita konvehti/suklaamuotteja. Voitelin silikoniset konvehtimuotit varmuuden vuoksi kookosöljyllä ennen kuin täytin ne kookosmassalla. On tärkeää, että annat konvehtien jähmettyä ja jäätyäkin pakastimessa ainakin parin tunnin ajan ennen kuorruttamista. Irtosivat näppärästi muoteista!

Kun dippaat kookoskonvehdit suklaassa, nosta valmiit yksilöt voi- tai leivinpaperin päälle, älä lautasen, sillä siitä ne on vaikeampi irrottaa. Jos haluat ripotella kookoshiutaleita valmiiden päälle, tee se heti, kun nostat konvehdin suklaasta. Muuten kookoshiutaleet eivät tartu kiinni pintaan.

Näillä ohjeilla pääset aika kivasti samanlaiseen lopputulokseen kuin kuvissa! Säilyvyydestä en valitettavasti osaa sanoa, kun nämä syötiin kolmessa päivässä, mutta ihan varmasti jääkaapissa suljetussa rasiassa säilyvät ainakin reilun viikon tai jopa pari.

Nyt se klassinen kysymys, että maistuisiko sinulle ♥

Bounty suklaa itse tehty

Bounty-konvehdit

Rakastan kookoksista Bounty-suklaata, enkä taida olla ainoa ♥ Nyt voit tehdä niitä itse, etkä tarvitse kuin muutaman raaka-aineen! Joulusuklaiksi aivan täydellisiä, näitä kun… Jälkiruoat Unelmaiset Bounty-konvehdit European Tulosta resepti
Annoksia: 25-30 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TÄYTE

200 g kookoshiutaleita

1 prk (165 ml) kookoskermaa

1/2 tl suolaa

1 -2 tl makusiirappia (esim. Monin Salted caramel tai Vanilla extract) 

KUORRUTE

180 - 200 g tummaa suklaata

Ohje:

  1. Sekoita kookoshiutaleet, kookoskerman paksu osa (säilytä nestekin vielä varmuudeksi), suola ja makusiirappi blenderillä sekaisin.  Maista ja makeuta lisää tarvittaessa.  Jos massa on liian kuivaa, lisää kookoskerman kirkasta nestettä purkista lisää. Jätä 3-4 rkl kookoshiutaleita koristeeksi, jos haluat konvehtien pintaan kookosta.
  2. Voitele vuoat/muotit kookosöljyllä ja nostele kookosmassa muotteihin tai muotoile patukat käsin tai pyörittele ne palloiksi. Nosta pakastimeen ainakin pariksi tunniksi. 
  3. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Dippaa konvehdit lusikan avulla suklaassa ja nosta kuivumaan leivin- tai voipaperin päälle. Ripottele päälle heti koristeiksi tarkoitetut kookoshiutaleet. 
  4. Säilytä viileässä ja suljetussa rasiassa.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia 14/12/2020 - 16:33

Apua rakastan Bountya ylikaiken ja muistan, kun sitä ei saanut Suomesta ja piti pötkylätolkulla raijata ulkomailta ja pyytää muita raijaamaan. <3

Mutta oot vienyt Bountyt ihan uudelle levelille. Instasta jo katsoin, että wow näihin ei montaa raaka-ainetta tarvita. Ihan pakko olisi kokeilla, nämä sun versiot taatusti vie kielen mennessään.

Ihanaa uutta viikkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/12/2020 - 12:13

Kiitos! Todellakaan ei tarvita montaa raaka-ainetta ja lopputulos on aivan superhyvä, eikä niin överisokerisia kuin alkuperäiset!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 13/12/2020 - 21:26

Maistuisi! Välillä himoitsen Boyntya, välillä en. Nyt heräsi taas Bounty- himo!

Vastaa
Beachhousekitchen 20/12/2020 - 12:14

Bounteissa on kyllä jotakin niin koukuttavaa : )

Vastaa
Outi 13/12/2020 - 19:25

Rakastan kookoksen tuoksua ja erityisesti ihonhoitotuotteita, joissa voin tuoksuttaa kookoksen. Sitten siihen syömiseen, ehkä yhden voisin syödä, mutta ei enempää. Joskus 80-luvulla oli muotia käyttää kookosta leivonnassa ja silloin taisin saada äitini leipomusten mukana yliannostuksen kookosta, koska olen vasta uudestaan opetellut kookosjuttujen syömistä 🙂
Suklaasta olisi kyllä vaikea kuitenkin kieltäytyä!
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/12/2020 - 12:14

Kiitos <3 Minäkin tykkään kookoksen tuoksuisesta kosmetiikasta, suihkugeeleistä ja hiustuotteista!

Vastaa

Kommentoi