Valkosuklaiset aprikoosi-hasselpähkinäkuppikakut

by Beachhousekitchen

 Meillä jouluun kuuluu perinteisten ruokien lisäksi paljon uusia makuja ja kokeiluja. Tänä vuonna kahvitteluun löytyi uusi herkku: valkosuklaakuorrutteiset aprikoosi-hasselpähkinäkuppikakut. Usein kakkuihin käytettävät kuivatut hedelmät marinoidaan alkoholissa, tässä makua antavana nesteenä on käytetty seljankukkamehua. Hyviä kivennäisaineita sisältävä intiaanisokeri tuo lisämakua ja tekee tästä leivonnaisesta astetta terveellisemmän!

KUPPIKAKUT (12 kpl, gluteeniton)

12 kpl kuivattuja aprikooseja

2 rkl seljankukkamehua

2 kananmunaa

2 dl (intiaani)sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)

100 g sulatettua voita

1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1 dl Flora vanillaa (vaniliinikastiketta)

1 tl leivinjauhetta

Pintakostutus: 1 rkl siirappia tai sokeria ja 1 rkl vettä

Kuorrutus: 1,5 dl Flora vanillaa, 200 g tuorejuustoa, 130 g sulatettua Pandan valkoista suklaata

koristeluun haluamiasi rakeita ja esim. granaattiomenan siemeniä

Silppua aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja laita marinoitumaan seljankukkamehuun tunnin ajaksi. Sulata voi ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja hasselpähkinärouhe. Lisää vaniljavispi ja aprikoosimurska mehuineen. Lusikoi seosta 3/4 täyteen muffinssivuokiin ja paista keskitasolla 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kostuta kuppikakkujen pinta siirappi-vesiseoksella. Sulata suklaa. Vatkaa kuorrutetta varten vaniliinikastike vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Pursota kuppikakkuihin reilusti ja koristele haluamillasi koristeilla.

Kuppikakkukuningatar Joulukuppikakut

Langennut enkeli_joulukuppikakut

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi