Meillä jouluun kuuluu perinteisten ruokien lisäksi paljon uusia makuja ja kokeiluja. Tänä vuonna kahvitteluun löytyi uusi herkku: valkosuklaakuorrutteiset aprikoosi-hasselpähkinäkuppikakut. Usein kakkuihin käytettävät kuivatut hedelmät marinoidaan alkoholissa, tässä makua antavana nesteenä on käytetty seljankukkamehua. Hyviä kivennäisaineita sisältävä intiaanisokeri tuo lisämakua ja tekee tästä leivonnaisesta astetta terveellisemmän!
KUPPIKAKUT (12 kpl, gluteeniton)
12 kpl kuivattuja aprikooseja
2 rkl seljankukkamehua
2 kananmunaa
2 dl (intiaani)sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
100 g sulatettua voita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl Flora vanillaa (vaniliinikastiketta)
1 tl leivinjauhetta
Pintakostutus: 1 rkl siirappia tai sokeria ja 1 rkl vettä
Kuorrutus: 1,5 dl Flora vanillaa, 200 g tuorejuustoa, 130 g sulatettua Pandan valkoista suklaata
koristeluun haluamiasi rakeita ja esim. granaattiomenan siemeniä
Silppua aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja laita marinoitumaan seljankukkamehuun tunnin ajaksi. Sulata voi ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja hasselpähkinärouhe. Lisää vaniljavispi ja aprikoosimurska mehuineen. Lusikoi seosta 3/4 täyteen muffinssivuokiin ja paista keskitasolla 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kostuta kuppikakkujen pinta siirappi-vesiseoksella. Sulata suklaa. Vatkaa kuorrutetta varten vaniliinikastike vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Pursota kuppikakkuihin reilusti ja koristele haluamillasi koristeilla.
With ♥ from beach house kitchen