BOLS Academyn opissa ja intohimoisten drinkkien pauloissa Amsterdamissa

by Beachhousekitchen

Pressimatkalla Lucas Bols/Edrington Finlandin* kutsumana

Hollantilainen Lucas Bols valmistaa ja markkinoi maailman tunnetuimpia alkoholibrändejä, joista Bolsin liköörit ovat varmasti tuttuja kaikille cocktaileja rakastaville. Pääsin mukaan bloggaajien matkalle tutustumaan yhteen maailman vanhimmista alkoholitislaamoista sekä osallistumaan intensiivikurssille – tarkoituksena oli oppia drinkkien teon perusteet sekä saada oppia myös juomien stailauksesta ja valokuvauksesta.

Vuodesta 1575 toiminut Lucas Bols on kuuluisa monipuolisesta makumaailmastansa (parhaimmillaan jopa 300 eri makua, nyt valikoimassa 42 erimakuista likööriä), elihän Alankomaat kukoistuksensa aikaa yrityksen perustamisen aikoihin ja maailman johtavana kauppamaana se sai ensimmäisenä kosketuksen mm. eksoottisiin mausteisiin. Juomia myydään tänä päivänä yli 110 maassa ja itselle tuttuja valikoimista olivat entuudestaan Pisang Ambon sekä sinisten enkeleiden Blue Curacao.

Bols academy

Lucas Bols Beach house kitchen

RENNON VAPAAMIELINEN JA SYKKIVÄ AMSTERDAM

Amsterdam antoi kyllä parhaimmat puolensa ja puitteensa muutaman päivän pituiselle makumatkalle. Kaupunki on täynnä arkkitehtuurisesti ja gastronomisesti  ainutlaatuisia, kiinnostavia ja persoonallisia ravintoloita sekä baareja. Viime visiitistä kaupunkiin olikin ehtinyt kulua jo useampi vuosi, mutta muistot kaupungista tuolloin ja ihan koko maasta pysyvät aina erityisen lähellä sydäntäni, sillä vietinhän Etelä-Hollannissa ikimuistoisen vaihto-oppilaslukuvuoden kauppatieteiden opintojeni lomassa. Hollannista ostin tuolloin ensimmäisen vohvelirautani sekä sellaisen sandwich makerin, jolla saa tehtyä umpinaisia kolmioleipiä. Vohveleita tarjoillaan tänäkin päivänä melkeinpä joka kadunkulmassa, makuvariantteja on lukemattomia!

Beach house kitchen Bols Academy

Maaliskuun loppu oli ollut tavallista koleampi ja kevät oli ehkä aavistuksen verran myöhässä, mutta sen saattoi jo aistia ilmassa, vaikka luonto ei ollutkaan vielä täysin herännyt uuteen vuodenaikaan. Tulppaaneista ja kanaaleista tuttu kaupunki yllätti vaihtelevilla säätiloillansa, samalla reissulla leijuimme onnesta auringon keveissä säteissä koneesta ulos tullessamme, mutta heti samana iltana kastuimme likimäriksi rankkasateessa. Sateenvarjo on siis ehdoton MUST!

Bols academy

Suosittelen tutustumaan kaupunkiin kanaaliristeilyltä käsin, pääkanaalit ja kaupunginosat avautuvat ihan eri tavalla ja kokonaiskuva kaupungista hahmottuu selkeämmin. Pyörä on kaupungissa omien jalkojen lisäksi ehdoton menopeli. Takseja en suosittele, sillä yksisuuntaisia katuja on paljon ja samassa ajassa melkeinpä kävelee muutaman kilomerin matkan, tai sitten jouduimme hieman höplään vedetyiksi, sillä kalliiksi tuli parin kilsan kyyti, joka kesti melkein 40 minuuttia. Pyörät ovat vallanneet kaupungin, niitä saa vähän väliä väistellä, onhan niitä enemmän kuin kaupungissa asukkaita ja onpa niille perustettu omia hotelliparkkejakin.

Lucas Bols beach house kitchen

Jotakin viehättävää noissa kanaaliasunnoissa on. Kelluvia asuntoja on kaupungissa 2 400 ja se on maksimimäärä, uutta ei saa rakentaa tai tuoda kanaaleihin. Siksi hinnat ovat pompanneet taivaisiin, jos asuntomyynti-ilmoituksia katselee.

Lucas Bols beach house kitchen

Amsterdamin talot ovat kapeita sen vuoksi, että aikoinaan taloja verotettiin niiden leveyden perusteella, siksi asukkaat keksivät rakentaa niistä korkeita. Tämä on nähtävissä vielä nykypäivänäkin, tyypillinen hollantilainen koti on vähintään kolmessa kerroksessa ja sinne huonekalut joudutaan tuomaan nosturilla ikkunasta sisään.

Lucas Bols beach house kitchen

BOLS ACADEMYN OPISSA

Opinahjomme Bols Bartending Academy sijaitsee Amsterdamin sydämessä (Paulus Potterstraat 14) ja siellä voi suorittaa eritasoisia ja -kestoisia baarimikkokursseja. Bloggajaryhmämme innostuneisuus oli kyllä korkealla, kun pääsimme innostavien opettajiemme oppiin sekä myös maistelemaan eri drinkkien perusmakuja, Bolsin suosituimpia liköörejä ja uutuuksia. Käytännönläheisessä opetuksessa saimme sellaiset perusteet, että saatoimme luoda ihan omat nimikkodrinkkimme.

Lucas BolsOma suosikkidrinkkini on ehdottomasti piña colada, johon tulee mm. rommia, ananasmehua ja kookosmaitoa. Kun sain maistella Bolsin uutta jogurttilikööriä, tiesin, että se tulee toimimaan pohjana omalle raikkaalle ja vähempi alkoholiselle nimikkodrinkilleni. Taannoinen Thaimaan reissu oli niin mielessä ja kielen päällä, joten kookosta ja ananasta tuli Bolsin liköörien muodossa juomaani.

Rohkean ja intohimoisen Amsterdamin kaupungin anti drinkilleni oli kauniisti laskeutuva, hennon vaaleanpunainen Bolsin passionhedelmälikööri joka antoi väriä muuten valkoiselle juomalle ja sytytti sen intohimon hehkuun. Pinkkiä Amsterdamia & lempeän tropiikin kookoshenkäyksiä – tässä oma nimikkodrinkkini Passionate Piña Colada!

Jos muuten kaipaat tietoa eri drinkeistä, mittasuhteista tai löytää ne toimivimmat boolireseptit, käy tutustumassa Boolit.fi- palveluun, jonka kätevän boolilaskurin avulla juomasekoitukset onnistuvat takuuvarmasti.

Lucas Bols Beach house kitchen

PASSIONATE PIÑA COLADA

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

40 cl Bols Natural Yoghurt likööriä

20 cl Bols Pineapple Chipotle likööriä

20 cl Bols Coconut kookoslikööriä

1 rkl limenmehua

15-20 cl Bols Passionate fruit passionhedelmälikööriä

jäitä

tuoretta minttua, limelohkoja ja passionhedelmää

Ohje:

  1. Mittaa nestemäiset ainesosat shakeriin ja täytä se jäillä.
  2. Sheikkaa juoma sekaisin ja kaada lasiin.
  3. Valuta passionhedelmälikööri lasiin hitaasti.
  4. Koristele drinkki limen- ja passionhedelmän lohkoilla sekä mintulla.

Bols academy beach house kitchen

MIKÄ ON TERENDIKÄSTÄ JUURI NYT?

Saimme myös kuulla trendeistä ja vinkkejä drinkkien tekoon kotona.

Matala-alkoholiset tai alkoholittomat drinkit ovat olleet nousussa viime vuosina ja terveellisyys onkin tervetullut trendi. Drinkeissä käytetään entistä enemmän aitoja makuja, marjoja, hedelmiä, yrttejä sekä luonnon tarjoamia villejä kasveja. Hämmästyttävän oudot makuyhdistelmät kuten esimerkiksi valkosipuli-suklaa-kahvi näkyvät jo drinkkilistoilla, ruokamaailmasta voi siis hakea inspiraatiota omiin juomasekoituksiin.

Vähäsokerisuudesta puhuminen makeiden liköörien yhteydessä voi kuulostaa hieman hassulta, mutta kuluttajien toive on ollut saada myös niitä ei niin makeita liköörejä valikoimiin. Itse ainakin innostun heti, kun puhutaan juomista, jotka sisältävät vähemmän sokeria. Bolsin megasuosittu uutuus, eli jogurttipohjainen likööri on yksi vähäsokerisimmista liköörien valikoimissa ja siitä tuli ihan ykkössuosikkini.

Hävikkiin on myös alettu kiinnittämään huomiota juomien maailmassa. Limeä kuluu melkoisesti drinkkejä valmistettaessa, mutta tiesitkö että niistä jätteeksi jäävistä kuorista voi keittää vaikkapa makusiirappia?

Kotona saa ja pitää leikitellä drinkkilaseilla ja tarjoilla drinkki näyttävästi.

Amsterdam beach house kitchen

Jos haluat kerroksellisen cocktailin, niin kaada se makein likööri ensimmäisenä lasiin ja vähäsokerisin alkoholi viimeiseksi. Näin kerroksellinen efekti näyttäytyy kauniina. Jogurttilikööriä hitaasti lasiin valuttamalla saa aika hauskan drinkin aikaan.

Bols Academy

Hollantilaisen taitelija Rembrandtin juhlavuodeksi suunniteltu drinkki alla, jossa taiteilija on ikuistettu riisipaperiin, joka asetetaan juoman päälle. Tämä voisi olla valloittava idea (omalla naamalla) näyttäviin synttäreihin?

Bols academy

Amsterdamista löytyy cocktailbaareja (esim. Lion Noir, Reguliersdwarsstraat 28), jossa hollantilaista giniä eli geneveriä saa lampusta tarjoiltuna.

Bols academy beach house kitchen

Näitä hauskoja lampunmuotoisia drinkkilaseja on myynnissä Bolsin omassa myymälässä, joka sijaitsee Bols Academyn yhteydessä. Joka päivä klo 13 jälkeen tänne voi ostaa lipun, jolla saa esittelykierroksen sekä cocktailin. Suosittelen visiittiä Bolsille Van Goghin museon tai kansallismuseo Rijksin käyntien jälkeen, ne kaikki sijaitsevat sopivasti melkeinpä vierekkäin.

Bols liquers

Matkalla söimme ehkäpä yllätyksellisintä ja herkullisinta ruokaa aikoihin, makuelämykset saivat äänekkään naisporukan niin hiljaiseksi, että on pakko jakaa kaupungin kuumimmat ravintolavinkit omassa postauksessansa. Sillä välin kannattaa käydä lukemassa reissusta myös seuralaisten blogeista sekä ihailemassa instagram-tileiltä reissun kuvasaldoa!

Mukana matkassa olivat seuraavat blogit, kiitos seurastanne ♥ Suurkiitos kaikesta & loistavista järjestelyistä myös isäntä-emäntäparillemme Chrisille & Christalle ♥

Coco Sweet dreams

Hellan ja viinilasin välissä

Lainahöyhenissä

Liemessä

Peggyn pieni punainen keittiö

Viimeistä murua myöten

Lucas BolsEdrington valmistaa maailman rakastetuimpia skotlantilaisia viskejä, joista tunnetuimpia ovat The Macallan, The Famous Grouse, Highland Park, Cutty Sark ja The Glenrothes. Tuotevalikoimaa täydentävät Karibianmeren alueen johtava premium-rommi Brugal ja Snow Leopard Vodka. Näiden tuotemerkkien lisäksi Edrington Nordics edustaa useita palkittuja tuotemerkkejä, esimerkiksi Jim Beam, Laphroaig, Bowmore, Sourz, Bols, Galliano ja Piper-Heidsieck Champagne. Edringtonin pääosakas on The Robertson Trust, joka käyttää voitto-osuutensa elämänlaadun parantamiseen sekä ihmisten ja yhteisöjen mahdollisuuksien edistämiseen ympäri maailmaa. 

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

Jael 14/04/2018 - 15:22

Aivan ihana matka teillä, mahtavat kuvat ja hetket:) Amsterdamiin tuli ihan ikävä tästä,asuinhan siellä jonkun aikaa, ja siellä asui eksäni kun tapasimme.
Bolsin liköörit ovat tosi hyviä; tulivat tutuiksi aikoinaan myös kun olin jonkun aikaa hotellin baarissa töissä.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/04/2018 - 08:31

Amsterdam on upea kaupunki, siellä olisi nähtävää monelle reissulle : )

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 11/04/2018 - 21:06

Niin huikea matka, ihania makuja ja mahtavaa matkaseuraa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2018 - 07:21

Tästä matkasta sai niin paljon uutta inspiraatioita omaan elämään, vappuna meillä tarjoillaan jogurttidrinkkejä ja Amsterdamiin uusintamatkaa kovasti suunnitellaan : )

Vastaa
Tiia Koivusalo 10/04/2018 - 20:30

Sanoin kuvaamattoman hieno reissu teillä ollut. Rakastan Amsterdamia ja käytiin muutaman vuotena kolmena vuotena peräkkäin siellä, kun aina oli vaan pakko päästä Amsterdamin letkeään tunnelmaan. Mielettömiä drinksuja, wow.

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2018 - 07:22

Minä olin unohtanut upean rennon ja värikkään Amsterdamin, mutta meillähän on reilun parin tunnin päässä mitä upein minilomakohde ; ) Drinksuja toivottavasi osaan tehdä minäkin jatkossa näiden oppien jälkeen!

Vastaa
Outi 10/04/2018 - 20:30

Amsterdam on ihana kaupunki, rakastan noita taloja <3 Muistan yhden kuvan pyöräparkista, jonka isäni oli ottanut. Ajateltiin, että miten ihmeessä kukaan löytää sieltä omaa pyöräänsä, koska niitä oli siellä useampi tuhat 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2018 - 07:23

Nuo talot ja kanaalit, voi että silmä lepäsi niissäkin : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 10/04/2018 - 16:28

Oijoi, näyttääpä ihanalta. Instasta jo seurailin – vaikutti mahtavalta matkalta! Amsterdam on aina upea, säässä kuin säässä.

Kivoja vinkkejä, jugurttilikööri kuulostaa kiinnostavalta. Harmi, että synttärit menivät jo, olisin voinut tarjoilla omalla kuvalla cocktaileja!

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2018 - 07:27

Jogurtti on uusi hitti, sitä testaillaan tänä kesänä : )

Vastaa
Sari 10/04/2018 - 14:52

Onpa superherkullisen näköinen ja kuuloinen nimikkodrinkki.

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2018 - 07:28

Tämä on kyllä niin omannäköinen ja – makuinen kuin vaan osaa olla : )

Vastaa
peggy 10/04/2018 - 14:48

Aivan ihanasti sait vangittua matkan tunnelman. Tuli ihan ikävä Amsterdamia, vohveleita, Lucas Bolsin likööreitä, uutta makumaailmaa ja ihan kaikkea.

Kiitos mahtavasta seurasta <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/04/2018 - 07:29

Oli upea matka, suurelta osalta onnistui myös upean seuralaisjoukon ansioista : )
Nyt on saatu oppia ja inspiraatiota pitkälle kevääseen, ihanaa!

Vastaa

Kommentoi