Kahvissa maistuu nyt prinsessakakku ja kanelipulla – NESPRESSO VERTUO PLUS testissä

by Beachhousekitchen

Yhteistyö Nespresson kanssa

Rakastan laatukahveja, mieluummin kuppi parasta laatua kuin kannullinen laihaa suodatinkahvia. Oma herääminen päivään vaatii kyllä espressopohjaisen kahvin, näin talvella tykkään kuumasta kahvista kauramaidolla, mutta muuten “kuumaverisen” naisen viilentää jääkahvi. Sekin onnistuu napin painalluksella testiin saamallani Nespresso Vertuo Plus – kahvikoneella, johon sain ensikosketuksen Kansallismuseossa järjestetyllä Secret breakfast -lehdistöaamiaisella. Vertuo Plus kun lupaa “kahveja niin pieniin kuppeihin kuin suuriin mukeihinkin kuumana sekä kylmänä.”

Niin meni sydämeni sekaisin aamiaisella tarjottujen Nespresson Variation Nordic -uutuusmakujen vaniljainen prinsessakakku ja kanelikierrepulla – makumailmoista, että yhteistyö oli enemmän kuin mieluinen ja toivottu. Makukahveista olen aina pitänyt, mutta kotona en ole niinkään jaksanut alkaa siirappien kanssa mittailemaan ja ne elämykset ovat saaneet jäädä kahviloihin.

Sain siis testattavaksi tyylikkään Vertuo Plus -koneen yhden naisen toimistoon. Näin komeasti se saapui ja asettui keittiöön.

Vertuo Plus -kahvikoneita saa mustana, valkoisena sekä hopeisena, omaan keittiöön pääsi nyt hopeanvärinen kahvikone. Pakkauksen mukana tulee tyylikäs valikoima (12 kpl) Nespresson kahvikapseleita, josta löytyy monella eri vahvuudella ja kuppikoolla olevaa kahvielämystä.

NESPRESSO VERTUO – MINKÄLAISEEN KAHVIMAKUUN?

 • Vertuo-kahvikoneella valmistuu kahvi jopa viidessä eri kuppikoossa – intensiivisestä espressosta myös suomalaiseen kahvimakuun sopivassa isossa mukikoossa.
 • Jokainen kahvikupillinen valmistuu helposti ja nopeasti, vain yhdellä napin painalluksella. Viivakoodinlukija tunnistaa automaattisesti kahvikoneeseen asetetun kahvikapselin ja valitsee jokaiselle kahville parhaimmat valmistusasetukset, kuten kahvin kuppikoon.
 • Jopa 7000 kierrosta minuutissa pyörivän teknologian avulla kahvin aromit suodattuvat kuppiin täydellisesti, ja kahviin muodostuu täyteläisen paksu crema. Crema on niin iso osa laadukasta kahvielämystä!
 • Vertuo-kahvikoot: Alto (414 ml), Mug (230 ml), Gran Lungo (150 ml), Double Espresso (80 ml) ja Espresso (40 ml).
 • Vertuo-kahvivalikoimaan kuuluu lähes 30 erilaista kahvia sekä vaihtuvia Limited Edition -kahveja.
 • Koko kahvivalikoima löytyy Nespresson nettisivuilta (https://www.nespresso.com/fi/fi/).
 • Kahveja voi tilata verkosta, mobiilisovelluksesta sekä ostaa suoraan keskuskadun Nespresso Boutiquesta.
 • Yhden kapselin hinta on 0,50-0,80 €. minimitilausmäärä 10 kpl.

Itse suosin netin kätevää tilaustapaa, jossa tuotteet tulevat kotiin 1-3 arkipäivän sisällä tai jos haluan nopeammin, noudan ne vaikka itseäni lähimpänä olevasta noutopisteestä, eli Iso Omenan Nespresso Pop-up Boutique – myymälästä. Jos liikut Helsingin keskustassa, kahveihin kannattaa käydä tutustumassa Keskuskadulla (Nespresso Boutique Helsinki Keskuskatu 5).

Omat Nespresso Variations Nordic -kausimakusuosikkini:

 • Vanilla Princess Cake: koostumukseltaan pehmeä ja vahvuudeltaan keskivahva, maussa vaniljaa, marsipaanin makeutta ja vadelmaa yhdistettynä keksimäisiin vivahteisiin.
 • Cinnamon Swirl kanelikierre: pehmeä ja keskivahva, jonka maussa voi aistia keksimäisiä ja pullataikinan kenelimaisia vivahteita.
 • Cloudberry lakka: pohjoisen lakkojen makea ja herkkä hedelmäinen makumaailma.

Vaikka nimet kuulostavat sokerisilta ja överimakeilta, niin kahvissa se maku on hienostuneen aromikas ja tuoksussa huumaavan herkullinen! Kun valitsee kahvin kanssa mieluummin suolaista kuin makeaa, niin kahvin makeus on juuri sopiva ja taltuttaa mahdollisen (ja myöhemmin iskevän) makean nälän.

Tuli muuten tehtyä pitkästä aikaa näitä monen vuoden takaisin lemppareitani eli lämpimiä leipiä, joihin tulee hyvää maalaisleipää, vuohenjuustoa, tomaattia sekä pestoa. Nyt mukaan siivutin kypsän mehukasta persimonhedelmää, aivan loistava täytetty leipä. Menee myös lounaasta, kun käyttää leivän parilapannulla, paahtaa tomaatteja vähän aikaa uunissa tai sinne lykkää koko komeuden hetkeksi – mehevä leipä täynnä makuja ja täydellinen kahvin kaveriksi.

Kaikki hävikki, oli se vaikka desi juomatta jäänyttä kahvia, kauhistuttaa joten tämä kone mahdollistaa juuri sen yhden kupin teon ja todellakin muutamalla liikkeellä : 1. Täytä vesiastia raikkaalla vedellä. 2. Avaa kahvikoneen kansi painamalla vipua ylöspäin. 3. Aseta kapseli koneeseen. 4. Aseta kuppi kahvisuutimen alle. 5. Paina kahvikoneen On-painiketta. Niin helppoa ja nopeaa – motorisoitu kannen avaus ja sulkutoiminto on vaan niin näppärä käytössä.

Omassa lähipiirissä on myös heitä, jotka pitävät vaaleapaahtoisesta kahvista, joten tällä koneella jokainen saa mieluisensa kahvin. Makuja pystyy yhdistelemään, kunhan kuppi on tarpeeksi iso. Tätä kirjoittaessani tein juuri sellaisen pitkän kahvin, johon tuli Diavolitto Espresso (40 ml) ja kausimaku prinsessakakku Vanilla princess cake (230 ml), eli pohjalle espresso ja sitten prinsessakakkukahvin valutus lasiin mittaan, että jää se pieni maitovara – voin kertoa, että täydellisyyttä hipova kahvielämys!

Kahvista tulee entistäkin täyteläisempi, kun pehmeä crema käännellään kahvin joukkoon lusikalla. Huomasin pitäväni kahvista jopa ilman maitotilkkaa!

Kapseleiden kierrätys

Kaikki Nespresso-kahvikapselit valmistetaan alumiinista, ja ne ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä kahvinpuruineen. Käytetyt kahvikapselit voi viedä ekopisteisiin tai taloyhtiön metallinkeräysastiaan.

Kierrätettävyyden lisäksi alumiini on valittu kapseleiden materiaaliksi, sillä se säilyttää korkealaatuisen kahvin tuoreuden sekä rikkaat ja tarkasti kehitetyt aromit parhaalla mahdollisella tavalla.

LAHJAVINKKI: Nyt saat 100 euron alennuksen Nespresson kahvikoneista, tarjous voimassa 19.1.2020 asti. Ei mikään hullumpi lahjaidea nuo kapselitkaan hänelle, jolta Nespresson kone jo löytyy ja kahvi maistuu♥

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jael 13/12/2019 - 17:29

Aivan ihania makuja kahveissa, ja ihana kone. Tuo prinsessakakkukahvi kuulostaa ihanalta:Nespresso täällä käytti täällä sijaitsevan ruotsalaisen Fika-leipomon prinsessakakkua mainoksessaan,joten pitää mennä katsomaan löytyisikö sitä sieltä. Ihanaa viikonloppua Heli❤☕

Vastaa
Beachhousekitchen 17/12/2019 - 12:36

Kiitos! Suosittelen, aivan ihana makuelämys <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 13/12/2019 - 17:24

Prinsessakakkukahvi oli ihanaa. Pidän myös Nordic almondcake-kausimausta, jota joinkin viimeksi tänä aamuna.

Mukavia kahvihetkiä.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/12/2019 - 12:36

Almond -makua en olekaan maistanut vielä, sitähän on tilattava seuraavalla kerralla!

Vastaa
Outi 12/12/2019 - 19:41

Voi vitsit mitä makuja noissa kahveissa on. Todella tyylikäs myös tuo kahvikone, hopeisena sopii moneen keittiöön.
Heti kyllä alkoi tehdä mieli prinsessakakun makuista kahvia <3
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/12/2019 - 12:37

Eikö olekin tyylikäs, täällä ylpeä kahvilaitteen omistaja myhäilee kainosti <3

Vastaa

Kommentoi