Karppiruokaa: aurapurjolohta ja kukkakaalipyreetä

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia

Karppaus voi olla monelle kirosana ja niin menneen kauden lumia, mutta itse tykkään ajoittain tehdä vähähiilihydraattisia ruokia ja aina kun tarvitsee solahtaa iltapukuun, avuksi tulee parin viikon karppaus. Tehokasta, vatsaystävällistä ja turhia hiilihydraatteja välttelevää. Yksi lempiresepteistäni on aurajuustossa haudutettu lohi, jonka esiliinana toimii unelmaisen kuohkea kukkakaalipyree. Suomalaisista homejuustoista ehdoton suosikkini on tavallista Valion Auraa aromikkaampi Aura Gold, mutta tähän voit toki käyttää omaa lemppariasi. Nopea arkiruoka, jonka ei tarvitse häpeillä juhlapöydässäkään, sen verran herkullista tämä on!

LOHI (4 hengelle)

4 lohifileetä

sitruunapippuria

suolaa

KASTIKE

1 iso purjo

125 g Aura Gold-sinihomejuustoa (tai valitsemasi sinihomejuusto)

4 dl kermaa

suolaa ja pippuria

öljyä ja voita paistamiseen

KUKKAKAALIPYREE

800 g luomukukkakaali

1 -1 1/2 dl maitoa tai kermaa

2-4 rkl voita

suolaa

koristeeksi persiljaa ja paahdettua saksanpähkinää

Mausta lohifileet ja laita ne uunivuokaan. Kuullota hyvin pesty ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo öljyn ja voin seoksessa. Mausta pippurilla, lisää kerma ja pilkottu sinihomejuusto. Anna poreilla 10 minuutin ajan.

Pilko kukkakaali mahdollisimman pieneksi muruksi ja laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan. Mitä pienempää, sitä vähemmän aikaa joudut keittämään ja sitä paremmin vitamiinit säilyvät.

Kaada purjo-aurakastike lohien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Aja kukkakaali, kerma ja voi sauvasekoittimella pyreeksi. Tarkista suola. Koristele persiljalla ja saksanpähkinällä.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Mama Gastro 15/11/2014 - 13:23

Hieno ja helppo resepti. Rakastan kukkakaalipyreettä, harmi vaan minun kaksi nirsoa kotona eivät suostu syömän sitä..

Vastaa
admin 15/11/2014 - 18:18

Kiitos! Olin yllättänyt kukkakaalipyreen maukkaudesta…sitä tullaan meillä tekemään usein jatkossakin!

Vastaa

Kommentoi