HAUKI ON HOTTIS KALA!

by Beachhousekitchen

Olen vasta ihan viime aikoina oivaltanut, miten monikäyttöinen ja maukas kala hauki on. Meidän suosikkeja ovat hauesta valmistetut murekepihvit ja -pullat. Viimeksi virveliin nappasi keskikokoinen vonkale, josta puhtaita fileitä tuli liki puoli kiloa. Hauen siivoaminen on työläs jobi, josta meillä suoriutuu vain monsieur.

Hävikkiviikolla sopii olla myös nuuka ja meillähän näistä fileistä syödään useampi päivä. Enkä valita, sillä hauki taipuu moneksi: meheviksi pulliksi tomaattiseen kastikkeeseen ja pihveistä tulee…NAM…hampurilaisia!

HAUKIPULLAT  TAI -PIHVIT

n. 500 g hauen lihaa

1 dl kermaa tai smetanaa

1 kevyesti kuullotettu sipuli

1-2 rkl kalafondia

1 rkl  sitruunamehua

1 muna

tilliä

suolaa ja pippuria

——–

Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta melko tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti. Itse en käytä korppujauhoja tai muita jatkeita ollenkaan, massa jähmettyy tarpeeksi pienessä levossa. Voit koepaistaa kalapullan tarkistaaksesi suolan. Paista voissa kauniin ruskeiksi.

Haukipullat paistumassa

Näin nätisti ja sopuisasti kypsyvät pullat ja pihvit samalla pannulla.

Haukipullakastike

Haukipullista saa kätevästi ja nopeasti arkiruoan lämmittämällä ne laadukkaassa tomaattikastikkeessa. Silloin kun on enemmän aikaa, voi keitellä ‘muttisoosit’ itse, mutta arkena on pakko päästä vähän helpommalla. Jos esim. riisiä tai nuudeleita on jäänyt edelliseltä aterialta, duunaa niitä lisäämällä papuja, herneitä tai paistettuja kasviksia. Jos paistat riisin paistinpannulla, heitä mukaan pari munaa. Tee keskelle kuoppa, johon kaadat kaksi suolalla maustettua ja rikki vispattua kananmunaa, anna hyytyä ja sekoittele lopuksi pieneksi hakattuna riisin sekaan. Lisäprotskua ja vihreää tehoa päivään!
Valmis haukihampurilainen

Minä päivänä sinä vietät hampurilaispäivää? Sujautapa vaihteeksi hampurilaissämpylän väliin haukipihvi, yllätyt iloisesti. Chacun à son goût, eli kuten ranskalaiset sen ilmaisevat, makuasioista ei voi kiistellä ja jokaisella makunsa. Mutta hauki on silti parempi hampurilaisessa..; )

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi