ITÄMAINEN LOHI JA GRANAATTIOMENASALSA

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa

Joulunpunainen granaattiomena on nyt sesongissa – miten upean kaunis ja mehukas hedelmä se onkaan! Syvän rubiininpunainen väri johtuu hedelmän sisältämistä suurista antioksidanttimääristä. Runsaasti myös C- ja B-vitamiineja sisältävä hedelmä on oikeaa superruokaa ja piristyspommi tänne kaamoksen keskelle!

Granaattiomena

Sesongin punainen kaunotar pääsi makupariksi Pirkka Parhaat Benella-kirjolohelle. Ympäristöystävällinen ja EPA- ja DHA-rasvahapot kehon parhaaksi yhdistävä Benella-kirjolohi on D-leikattua, eli se on valmis ruoanlaittoon sellaisenaan ilman ruotojen tai vatsa- ja selkärasvojen poistoa.

Pirkka Parhaat itämainen lohi

Suussa raikkaan rouskuvasti poksahtelevat granaattiomenan siemenet yhdistetään usein makeisiin jälkiruokiin tai leivontaan, mutta ne sopivat myös suolaisiin annoksiin. Moni ehkä suotta pelkää granaattiomenaa, koska siementen irroittaminen voi tuntua haastavalta ja äkkiseltään sotkuiselta, ellei muista muutamaa niksiä. Granaattiomenat kannattaa muuten säilyttää viileässä jääkaapissa.

GRANAATTIOMENAN SIEMENTEN IRROITTAMINEN

  1. Poista granaattiomenan hattuosa veitsellä noin parin sentin matkalta vähän niin kuin appelsiinia kuorittaessa.
  2. Granaattiomena rakentuu kuudesta lohkosta. Liuta veistä lohkon valkoista kiinnikeosaa pitkin alaspäin, käy läpi kaikki kuusi osiota.
  3. Irrottele ja napsuttele irti sormin jokainen lohko ja poista veitsen kärjellä lohkojen valkoiset osat.
  4. Napsi sormin siemenet irti lohkoista.

ITÄMAINEN LOHI JA GRANAATTIOMENASALSA

Joko uunissa kypsennettävä tai savustettava lohi saa makunsa granaattiomenan mehusta. Itse salsaan tulee korianteria, punasipulia, avokadoa ja tietysti runsaasti granaattiomenansiemeniä! Kauniin näköistä, kevyttä ja niitä aitoja makuja, tämä ei muita lisukkeita tai kastikkeita kaipaa.

granaattiomena

Itämainen lohi ja salsa sopisivat hyvin myös joulupöytään tai vaikkapa itsenäisyyspäivän kala-ateriaksi. Pari vuotta sitten pöytään katettiin sinivalkoinen menu, löytyisikö sieltä lisää herkullisia ideoita myös tämän vuoden juhliin?

granaattiomena Pirkka Parhaat

ITÄMAINEN LOHI JA SALSA

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa Joulunpunainen granaattiomena on nyt sesongissa – miten upean kaunis ja mehukas hedelmä se onkaan! Syvän rubiininpunainen väri johtuu hedelmän… Kalaruokia ITÄMAINEN LOHI JA GRANAATTIOMENASALSA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 kpl (600 g) Pirkka Parhaat Benella-kirjolohifilee

2 rkl granaattiomenan mehua

1 tl suolaa

 

SALSA

3 avokadoa

2 granaattiomenaa

1 pieni punasipuli

1 puntti korianteria

1 lime

ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Poista kirjolohifilee pakkauksesta ja pyyhi se talouspaperilla kuivaksi.
  2. Käsittele granaattiomena yllä olevan ohjeen mukaan ja poista siemenet. Purista muutamasta siemenestä mehu lohimarinadiin.
  3. Sekoita granaattiomenan mehuun suola ja sivele sillä kirjolohifilee. Anna suolautua kylmässä ainakin puoli tuntia.
  4. Kypsennä lohifilee uunissa tai savustuspöntössä (20 minuuttia).
  5. Valmista salsa: Pilko avokadot ja sipuli lohkoiksi. Lisää limen mehu ja granaattiomenan siemenet. Silppua korianteri ja lisää salsaan.
  6. Voit jättää pari ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä lohen päälle koristeeksi. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa lohen kanssa.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Marika/Ranteita myöjen taikinasa 03/12/2017 - 17:56

Rakastan granaattiomenaa ja lohta, joten tämä ei voi olla muuta, kuin ihan taivaallista. *pyyhkii kuolaa suupielistä* ♥

Vastaa
Beachhousekitchen 05/12/2017 - 15:53

Vaikka onkin terveellinen, niin maistuu taivaallisen hyvältä ; )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 28/11/2017 - 15:40

Granaattiomena on niin herkullista -ja kaunista! Lohen kanssa en ole tainnut sitä vielä tarjotakaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/11/2017 - 08:44

On muuten raikas kombo ja ihanan värienergiapläjäys : )

Vastaa
Jael 27/11/2017 - 20:12

Voispa ottaa tuota lohta nyt ruudun läpi…niin herkullisen näköistä. Täällä kun tuore lohi on niin tyyristä niin tosi harvoin tulee sellaista syötyä.
Muuten,oletko ollut tyytyväinen KitchenAid blenderiisi? Minulla on ollut niin huonoja kokemuksia perus KitchenAid blenderistä (punainen myös) että tuskastuin ja laitoin sen kaappiin, enkä voisi sellaista suositella kenellekään, mutta tuo uudempi ja kauniimpi malli on varmaankin paljon parempi:)

Vastaa
Beachhousekitchen 29/11/2017 - 08:46

Onneksi meillä on hyviä lohitarjouksia ja kunnonkokoisen fileen voi saada alle kymmenen euron! Olen ollut tyytyväinen Kitchen Aidiin, paras koskaan blenderi tehoiltaan, testi kuitenkin jatkuu ja raportoin lisää pian blogissa!

Vastaa
Outi 27/11/2017 - 17:54

Eka kerta kun näen muualla kuin jälkkäreissä tai salaatissa granaattiomenaa. Marokossa siemenet kerätään koputtamalla granaattiomenan puolikasta (esim. lusikalla) niin, että siemenpuoli on kämmeneen päin. Siemenet tippuvat helposti. Kaikkea sitä oppiikin anoppilassa 😀

Vastaa
Beachhousekitchen 29/11/2017 - 08:52

Kopauttaminen onkin se toinen loistava keino siementen irrottamiseen : ) Voi kun pääsisi anoppilasi keittiöön kaikkien herkkujen äärelle!

Vastaa
Sari 27/11/2017 - 17:50

Ihana lisuke lohelle, varsinkin nyt juhlakauden lohelle. Sopii varmasti todella hyvin rasvaisemmalle lohelle.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/11/2017 - 08:53

Kyllä, jotenkin tasapainottaa lohen rasvaisuutta. Suosittelen kokeilemaan!

Vastaa
Tiia K 27/11/2017 - 10:33

Nonni, nyt haluan jouluksi koristella meidän savustetut lohet noin, taivaallisen kaunista katseltavaa. Ihanaa uutta viikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/11/2017 - 08:54

Kiitos! Tämä muuten sopisi myös kylmäsavulohelle : )

Vastaa

Kommentoi