Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa
Joulunpunainen granaattiomena on nyt sesongissa – miten upean kaunis ja mehukas hedelmä se onkaan! Syvän rubiininpunainen väri johtuu hedelmän sisältämistä suurista antioksidanttimääristä. Runsaasti myös C- ja B-vitamiineja sisältävä hedelmä on oikeaa superruokaa ja piristyspommi tänne kaamoksen keskelle!
Sesongin punainen kaunotar pääsi makupariksi Pirkka Parhaat Benella-kirjolohelle. Ympäristöystävällinen ja EPA- ja DHA-rasvahapot kehon parhaaksi yhdistävä Benella-kirjolohi on D-leikattua, eli se on valmis ruoanlaittoon sellaisenaan ilman ruotojen tai vatsa- ja selkärasvojen poistoa.
Suussa raikkaan rouskuvasti poksahtelevat granaattiomenan siemenet yhdistetään usein makeisiin jälkiruokiin tai leivontaan, mutta ne sopivat myös suolaisiin annoksiin. Moni ehkä suotta pelkää granaattiomenaa, koska siementen irroittaminen voi tuntua haastavalta ja äkkiseltään sotkuiselta, ellei muista muutamaa niksiä. Granaattiomenat kannattaa muuten säilyttää viileässä jääkaapissa.
GRANAATTIOMENAN SIEMENTEN IRROITTAMINEN
- Poista granaattiomenan hattuosa veitsellä noin parin sentin matkalta vähän niin kuin appelsiinia kuorittaessa.
- Granaattiomena rakentuu kuudesta lohkosta. Liuta veistä lohkon valkoista kiinnikeosaa pitkin alaspäin, käy läpi kaikki kuusi osiota.
- Irrottele ja napsuttele irti sormin jokainen lohko ja poista veitsen kärjellä lohkojen valkoiset osat.
- Napsi sormin siemenet irti lohkoista.
ITÄMAINEN LOHI JA GRANAATTIOMENASALSA
Joko uunissa kypsennettävä tai savustettava lohi saa makunsa granaattiomenan mehusta. Itse salsaan tulee korianteria, punasipulia, avokadoa ja tietysti runsaasti granaattiomenansiemeniä! Kauniin näköistä, kevyttä ja niitä aitoja makuja, tämä ei muita lisukkeita tai kastikkeita kaipaa.
Itämainen lohi ja salsa sopisivat hyvin myös joulupöytään tai vaikkapa itsenäisyyspäivän kala-ateriaksi. Pari vuotta sitten pöytään katettiin sinivalkoinen menu, löytyisikö sieltä lisää herkullisia ideoita myös tämän vuoden juhliin?

Ainesosat:
1 kpl (600 g) Pirkka Parhaat Benella-kirjolohifilee
2 rkl granaattiomenan mehua
1 tl suolaa
SALSA
3 avokadoa
2 granaattiomenaa
1 pieni punasipuli
1 puntti korianteria
1 lime
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Poista kirjolohifilee pakkauksesta ja pyyhi se talouspaperilla kuivaksi.
- Käsittele granaattiomena yllä olevan ohjeen mukaan ja poista siemenet. Purista muutamasta siemenestä mehu lohimarinadiin.
- Sekoita granaattiomenan mehuun suola ja sivele sillä kirjolohifilee. Anna suolautua kylmässä ainakin puoli tuntia.
- Kypsennä lohifilee uunissa tai savustuspöntössä (20 minuuttia).
- Valmista salsa: Pilko avokadot ja sipuli lohkoiksi. Lisää limen mehu ja granaattiomenan siemenet. Silppua korianteri ja lisää salsaan.
- Voit jättää pari ruokalusikallista granaattiomenan siemeniä lohen päälle koristeeksi. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa lohen kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
12 Kommenttia
Rakastan granaattiomenaa ja lohta, joten tämä ei voi olla muuta, kuin ihan taivaallista. *pyyhkii kuolaa suupielistä* ♥
Vaikka onkin terveellinen, niin maistuu taivaallisen hyvältä ; )
Granaattiomena on niin herkullista -ja kaunista! Lohen kanssa en ole tainnut sitä vielä tarjotakaan.
On muuten raikas kombo ja ihanan värienergiapläjäys : )
Voispa ottaa tuota lohta nyt ruudun läpi…niin herkullisen näköistä. Täällä kun tuore lohi on niin tyyristä niin tosi harvoin tulee sellaista syötyä.
Muuten,oletko ollut tyytyväinen KitchenAid blenderiisi? Minulla on ollut niin huonoja kokemuksia perus KitchenAid blenderistä (punainen myös) että tuskastuin ja laitoin sen kaappiin, enkä voisi sellaista suositella kenellekään, mutta tuo uudempi ja kauniimpi malli on varmaankin paljon parempi:)
Onneksi meillä on hyviä lohitarjouksia ja kunnonkokoisen fileen voi saada alle kymmenen euron! Olen ollut tyytyväinen Kitchen Aidiin, paras koskaan blenderi tehoiltaan, testi kuitenkin jatkuu ja raportoin lisää pian blogissa!
Eka kerta kun näen muualla kuin jälkkäreissä tai salaatissa granaattiomenaa. Marokossa siemenet kerätään koputtamalla granaattiomenan puolikasta (esim. lusikalla) niin, että siemenpuoli on kämmeneen päin. Siemenet tippuvat helposti. Kaikkea sitä oppiikin anoppilassa 😀
Kopauttaminen onkin se toinen loistava keino siementen irrottamiseen : ) Voi kun pääsisi anoppilasi keittiöön kaikkien herkkujen äärelle!
Ihana lisuke lohelle, varsinkin nyt juhlakauden lohelle. Sopii varmasti todella hyvin rasvaisemmalle lohelle.
Kyllä, jotenkin tasapainottaa lohen rasvaisuutta. Suosittelen kokeilemaan!
Nonni, nyt haluan jouluksi koristella meidän savustetut lohet noin, taivaallisen kaunista katseltavaa. Ihanaa uutta viikkoa Heli <3
Kiitos! Tämä muuten sopisi myös kylmäsavulohelle : )