Japanilainen ravintola Beniya on nyt Mashiro

by Beachhousekitchen

Mashiro japanilainen ravintola Helsingissä

Tapasin nauravaisen vaalean naisen eräässä yritystapahtumassa muutama viikko sitten ja kuinka ollakaan, puhe kääntyi heti ruokaan. Mutustellessamme kuivahkoa lounasravintolan brunssia, nieleskelin, kun kuuntelin mukavan uuden lounasseurani, Annikan, kertomusta siitä minkälaisia japanilaisia annoksia hänen miehensä loihtii heidän juuri ostamassaan ravintolassa Vallilassa. Käyntikortit vaihdettuamme ja kotiin häthätää ennätettyäni, olinkin jo saanut kutsun* tulla maistelemaan heidän ruokiansa silloin vielä Beniya nimellä tunnettuun ravintolaan. Nyt paikka on kokenut uusien omistajiensa myötä nimenmuutoksen.

Uudelta nimeltään Mashiro (siis entinen Beniya) on Helsingin Mäkelänkadulla sijaitseva japanilaista ruokaa tyylikkäästi tarjoileva, pienehkö (14 asiakaspaikkaa) ja tasokas, mutta kuitenkin kohtuuhintainen ravintola. Tunnelma, eli yhdistelmä vanhan kaupunginosan charmia, loistavaa ruokaa ja tuoksuja sekä newyorkilaista fiilistä, on silti sama nimenvaihdoksesta huolimatta.

Jos luulee, että japanilainen ruoka on yhtä kuin sushi ja vaikka täällä leijuukin ilmassa soija ja inkivääri, niin sushi puuttuu kokonaan tämän japanilaisen ravintolan listalta. Ei hätää ollenkaan, sillä nyt voin sanoa syöneeni yhden TOP3-annoksistani pitkään aikaan, sillä japanilainen ruoka voi olla niin paljon enemmän kuin sushi, vaikka herkkua sekin on! Nämä visuaalisesti viimeisen päälle mietityt annokset hivelevät kaikkia aisteja ja uskallan väittää niiden käännyttävän monta epäileväistä nousevan auringon maan ruoan rakastajaksi.

menu Mashiro

Valitsimme Annikan puolison, keittiöstä vastaavan Simonin, ehdotuksesta lajitelman erilaisia annoksia ruokalistalta. Onneksi olimme jättäneet lauantain lounaan väliin, sillä nämä annokset ovat jätti-isoja! Aloitimme maistamalla Hogushi-lohi majodonia, eli paahdettua lohta, katkarapuja, avokadoa ja riisiä (11€). Annos on erinomainen sellaiselle, joka ei niin välitä raa’asta kalasta. Makuelämyksen kruunasi erittäin maukas soijakastike, joka on ihan eri tavaraa kuin usein yleensä sushien kanssa tuleva soija.

Hogushi-lohi majodon

Mashirossa ei ole vielä A-oikeuksia, joten nautimme suussa sulavan ruoan kanssa virkistävää inkivääriolutta (2,50€).

Ginger beer Mashiro

Yaki shakea, eli kevyesti kaasupolttimella hiillostettua lohta fanittava tykästyy myös seuraavaan nauttimaamme annokseen, eli Toku-Aburidoniin (12€), joka sisälsi taivaallisen makuiseksi liekitettyä lohta, katkarapuja ja riisiä.

Toku-Aburidon Mashiro

Lihan ystävä ilahtuu inkiväärillä ja sakella maustetusta possusta (Possu-nikomidon 11€). Enemmän kalan ystävänä minä säästin vatsaani tämän annoksen kohdalla vaikkakin liha oli erinomaisesti maustettua ja kypsennettyä, sillä jotakin erinomaisen hyvää oli säästetty meille viimeiseksi. Tämä makeahko possuannos on yksi paikan suosikeista ja kuulemma ehdoton takkuisen olon parantaja, jos edellinen ilta on venähtänyt liian pitkäksi.

Possu Nikomidon Mashiro

Lopussa meitä odotti se sanoinkuvaamattoman herkullinen elämys, jonka edessä rakastuin tähän paikkaan lopullisesti ja jonka vuoksi palaan tänne uudestaan. Kyseessä on siis HS Nyt -liitteessäkin suitsutettu lohi-zukedon (9,50€), eli salaisella marinadilla maustettu raaka lohi.  Nautimme sen ilman riisiä, antaen jokaisen suupalan hitaasti sulaa suussa. Lohi oli niin uskomattoman hyvin maustettu ja tuore, että tässä kohtaa suuni kuiski vain namia ja umamia. Makuhurmioissani unohdin ottaa kuvan koko annoksesta. Takaan, että samaa tyylikästä ja silmätkin sulaa – linjaa se noudatteli ylläolevien annosten kanssa.

PLUSSAT

 • Tuoretta, terveellistä ja herkullista
 • Stadin paras hinta-laatusuhde
 • Myös take away, runsaat annokset
 • Suppeahko lista, mutta toisaalta helppo, ottipa minkä tahansa, ei pieleen mene
 • Tunnelmallinen paikka ja sympaattinen omistajapariskunta!
 • Laadukas vihreä tee vain 2,50€ (hinta laskenut kolmesta eurosta)

PARANNELTAVAA/TULOSSA PIAN

 • Kasvisannos puuttuu vielä listasta
 • A-oikeudet vielä puuttuvat, tulossa pian. Tarjottaviksi valikoidaan mm. ranskalaisia luomuviinejä.
 • Ravintolaan tulossa vielä muutama lisäpaikka myöhemmin keväällä/kesällä, joten suurempikin seurue mahtuu silloin syömään
 • Viimeisimmät tiedot ja menu löytyvät täältä: https://www.facebook.com/mashirohelsinki?fref=ts

Sijainti: Mashiro, Mäkelänkatu 22 (Vallila), puhelin 040 6616864.

Aukioloajat: Ma-to 10.30-15, pe 10.30-20, la 12-20

Main

 • yhteistyössä Ravintola Mashiron kanssa

Kiitos Annika ja Simon!

Annika & Simon Mashiro

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Terhi Kananpoikien Bistro 15/03/2015 - 20:55

Houkuttelevan näköisiä annoksia! Tänne täytyy pian päästä. .-)

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 16/03/2015 - 08:23

Terveellistä ja tuoretta hyvänmielen ruokaa, suosittelen lämpimästi.
Tänään on auki ; )…mukavaa viikkoa!

Vastaa
suolaajahunajaa 14/03/2015 - 22:30

Niin kauan kuin muistan, minun piti mennä syömään siihen samassa tilassa olleeseen ravintolaan, mutta aina se unohtui tosipaikan tullen. Nyt otamme itseämme niskasta kiinni ja suuntaamme tuonne. Harmi, ettei ole huomenna auki, muuten olisimme polkaisseet sinne sen siliäntien.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 15/03/2015 - 11:45

Suosittelen kyllä lämpimästi. Ihanaa sunnuntaita!

Vastaa

Kommentoi