Kahden kalan herkkupurilaiset

by Beachhousekitchen

Jos veneeseen nousee kalastusreissulla hauki, niin vaikka sen perkaaminen on normikalaa haastavampaa, on se erittäin tervetullut kala! Se kun tietää sitä, että luvassa on meheviä kalahampurilaisia. Tällä kertaa hauki (4,9 kg) tuli paikalliskaupan järjestämässä kilpailussa, jossa piti arvata ko. yksilön paino. Kuinkas sattuikaan osasin arvata lähimmäksi ja yrmyniskasta saimme liki 3 kiloa puhdasta filettä. Oikea ruokabloggarin päiväuni, sillä siitä hauesta on kokeiltu paria eri reseptiä perinteisten haukipullien lisäksi. Superherkullisia hampurilaispihvejä saimme aikaan, kun laitoin taikinaan aamulta jääneet kylmäsavulohen siivut. Tässä siis kahden kalan pihvit, nam!

KALAMUREKETAIKINA

gluteeniton, 10 -12 pihviä

1 kg hauen lihaa

100 g kylmäsavulohta

1 rkl voita

1 sipuli

valkosipulinkynsi

2 dl kermaa tai smetanaa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl kalafondia

1 muna

nippu tilliä

sitruunapippuria

ripaus suolaa

Tarvitset lisäksi

hampurilaissämpylöitä (aika hyvä ohje tässä)

salaattia

majoneesia

punasipulia

korianteria

avocadoa

sitruunaa

mustapippuria

Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Pilko kala pieneksi ja aja sauvasekoittimella melko sileäksi yhdessä jäähdytetyn sipulisilpun ja muiden ainesten kanssa. Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin ja paista ne joko paistinpannulla tai uunissa kypsiksi. Varo ylipaistamista, sillä silloin niistä tulee kumimaisia. Lämmitä hampurilaissämpylät nopeasti parilalla ja täytä purilaiset oman maun mukaan. Avocado ja korianteri  antavat kivaa makutwistiä peruspurilaiseen!

Viiden kilon hauki

Haukihampurilaiset

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/01/2015 - 05:55

Kylmäsavu antoi ihan uuden sävähdyksen, kun olimme jo syöneet tuota haukea aika monella eri tapaa…; ) Vielä täytyy kokeilla, taipuuko hauki fish & chips tyyliin uppopaistettuna kuten tykkään tehdä kuhaa!

Vastaa
suolaajahunajaa 30/01/2015 - 21:02

Hyvä idea laittaa sekaan lohta. Niin hyvää, kun hauki onkin, ei pieni terästys tee pahaa – eikä reilu loraus kermaa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 30/01/2015 - 14:43

Thanks! Hauki on kyllä niin aliarvostettu kala, vaikka siitä saa vaikka mitä herkkuja. Maukasta viikonloppua!

Vastaa
Tiia 30/01/2015 - 11:09

Jestas mikä resepti. Täytyy kyllä sanoa miehelle, että ensi kerralla kun hauen nappaa saa tehdä omin kätösin tätä meikäläiselle. Nami, nami. Kivaa viikonloppua. <3

Vastaa

Kommentoi