Kaikkien aikojen kuhasaalis & reseptivinkkejä

by Beachhousekitchen

Kesän kohokohtia oli elää runsaskalaisen mökin vuokralaisena vajaan viikon verran! Ei siinä tarvinnut ruokavarastoja paljon täydennellä, kun kuhaa tuli aina kun vesille lähti. Onko aidompaa mökkiruokaa kuin uudet perunat ja tuore kala! Voi olisipa joskus oma mökki sellaisen vesistön rannalla, josta riittää kalaa ja saisi elää vaikka kuukauden ilman kaupassa käyntejä, nauttien metsän ja oman kasvimaan antimista.

Kesäinen lounashetki ja illallinen järvinäköalalla. Parasta kesässä 2021.

Parmesaanilla kuorrutettu kuha on sekin herkkua, mutta kesän simppelein ja herkullisin kuha-annos oli ehdottomasti pankojauhoissa pyöräyteyt kuhapalat, jotka paistuivat muutamassa minuutissa valmiiksi muurikkapannulla. Luksusversio kalapuikoista ja ei jäänyt murustakaan jäljelle.

Halsterissa kokonaisena valmistettu kuha säilyttää loistavasti mehevyytensä ja maistuu kylmänäkin ruisleivän päällä.

Paistetut kuhafileet briossisämpylän välissä – ei ole tämän hampurilaisen voittanutta! Paitsi ehkä haukihampurilainen hölskykurkuilla.

Lisää kuhareseptejä löydät linkkien takaa:

Unelmaiset kuhaquenellit

Kuhacurry

Korealainen kuha

Igorin kuha

Tandoori-kookoskuha

Kiitos upea heinäkuu & onnistunut loma. Onneksi on vielä kaunis elokuu edessä ja viikonloppuisin ehtii tehdä vaikka mitä ♥

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Tiia 16/08/2021 - 16:06

Ai että mitä kuvia, kyllä kesä vaan oli ihana tai ei vielä pitäisi sanoa oli, koska tänään paistoi jossain kohden niin ihanasti taas.
Nam mitä herkkuja ja nuo kuhat leivitettynä ja paistettuna, aah.

Ihanaa uutta viikkoa Heli. <3

Vastaa
Jael 07/08/2021 - 09:15

Lapsena ja myöhemminkin kalastaminen kesällå oli mun lempipuuhaa, ja isovanhempien mökillä syötiinkin sitten usein kalasoppaa onkimistani kaloista, jotka eivät olleet niin suuria😁🐟
Voin kuvitella miten mahtavaa on kalastaa tuollaisesta runsaskalaisesta paikasta 💙🐬Ikävä sellaista.. En tunne tarpeeksi Välimeren kaloja, ja muutenkin en asu sellaisessa paikassa missä pääsee helposti vaikka onkimaan. Olen kyllä nähnyt kalastajia Jaffassa meren äärellä juuri pyydystettyjen taskurapujen kanssa, mutta se ei niin ole mun juttu. Kuha on hyvää, ja tulee ihan vesi kielelle noista kalaruuista. Kaunista viikonloppua Heli❤️

Vastaa
Outi 04/08/2021 - 22:00

Kalastaminen oli nuorempana ihan mun lempipuuhaa vaikka saalista en pystynytkään itse syömään. Siinä on jotain taikaa istua veneessä pidellen mato-onkea tai heitellen virveliä.
Herkullisen näköisiä kalaruokia olettekin nauttineet. Ihanaa elokuuta sinulle Heli <3

Vastaa

Kommentoi