Korealaista kuhaa – GOCHUJANG salaisuutena

by Beachhousekitchen

Kotimainen kala simppelisti voissa paistettuna, onko parempaa!

Voi hyvinkin olla. Korealainen paksu ja tummanpunainen gochujang-chilitahna maustaa kalan kuin kalan ihan ennalta arvaamattoman suloisella ja mehevällä tavalla. Tällä kertaa uunivuokaan pääsi tuore kotimainen kuha.

Käymismenetelmällä valmistettu gochujang-maustetahna tuoksahtaa aika voimakkaalle (vrt. thaimaalainen kalakastike), mutta itse ruoassa sen maku pyöristyy ja tulisuus on suomalaisellekin suulle sopivaa. Maustetahnaa voi lisätä oikeastaan mihin tahansa marinadiin, soppapohjaan tai vaikka majoneesiin, todella monikäyttöinen ja jääkaapissa hyvin säilyvä tuote. Kalan sijaan myös kana tai tofu voisi tykätä reseptin kastikkeesta!

Korealaiselle kuhalle sopii hyvin basmatiriisi lisukkeeksi. Kyllä tällä setillä lennettiin yhden mantereen yli helpostikin! Täydellinen makumatka Koreaan ♥

gochujang

Gochujang kuhaa

Kotimainen kala simppelisti voissa paistettuna, onko parempaa! Voi hyvinkin olla. Korealainen paksu ja tummanpunainen gochujang-chilitahna maustaa kalan kuin kalan ihan ennalta arvaamattoman suloisella… Kalaruokia Korealaista kuhaa – GOCHUJANG salaisuutena European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

500 g kuhafilee (käy myös siika, hauki tai lohi)

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

3 rkl rypsiöljyä/pähkinäöljyä kuullottamiseen

1 (-2) rkl Gochujang -chilitahnaa oman maun mukaan

1/2 dl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

1 tl hunajaa/ruokakidesokeria

mustapippuria

LISÄKSI

seesaminsiemeniä ja kevätsipulia

limen tai sitruunan lohkoja

basmatiriisiä

Ohje:

  1. Silppua sipulit pieniksi kuutioiksi, raasta inkivääri.
  2. Lisää pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä öljyssä.
  3. Lisää gochujang-kastike ja pyörittele sekaisin.
  4. Lisää muut raaka-aineet ja kääntele parin minuutin ajan sekaisin.
  5. Suolaa kuhafilee kevyesti ja laita vuokaan. 
  6. Lusikoi gochujang-kastike kalan päälle ja paista 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen (tarkista kypsyys, älä kuitenkaan ylipaista, kala kypsyy vielä jälkilämmössä).
  7. Ripottele valmiin kalan päälle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia, tarjoa basmatiriisin kanssa. Viimeistele limen tai sitruunan mehulla.

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Tiia 22/03/2021 - 13:50

En ole ikinä tehnyt korealaista, mutta ah vaikuttaa niin herkulliselta ja uskon, että oma mies rakastaisi tätä. Ihanaa uutta viikkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/04/2021 - 10:50

Kiitos! Tämä oli kyllä hyvän mielen aasialaista herkkuruokaa!

Vastaa
Maarit / Sopusointuja_lifestyle 19/03/2021 - 19:42

Kastike, mistä en ole kuullutkaan, mutta varmasti maistuu myös meillä. Pitääpä katsoa kaupasta huomenna!

Vastaa
Beachhousekitchen 04/04/2021 - 10:51

Suosittelen! Aivan ihanaa ruokaa ja lempeän tulinen makumaailma : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 15/03/2021 - 15:49

Gochujang on niin hyvää. Sopii tosiaan moneen, olen lisäillyt sitä milloin mihinkin.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/04/2021 - 10:52

On kyllä monikäyttöinen kastike ja pienikin määrä riittää maustamaan oikeastaan mitä vain!

Vastaa
Outi 14/03/2021 - 12:54

Tuota tahnaa pitääkin ostaa. Rachid sai nyt inspiraation tehdä tänään kalaa, eli kiitos inspiksestä 🙂
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:31

Kiitos <3 Tämä maustetahna sopii myös kanalle ja ihan varmasti kasviksille yms. Suosittelen!

Vastaa
Iina / MouMou 14/03/2021 - 10:16

Tuo tahna kuulostaa täydelliseltä! Pakko etsiä ja testata. 😍🔥

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:32

Ihan mahtavan monikäyttöinen maustetahna, säilyy pitkään ja riittoisalta vaikuttaa!

Vastaa
Riitta 14/03/2021 - 09:18

Ah tää kuulostaa todella hyvältä! Täytyykin käydä Maxin Kalassa ensi viikolla, gochujangia onkin lähes aina kaapissa.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:32

On ihan taivaallista! Herkkua uutta viikkoa!

Vastaa
Minna Vuo-Cho 13/03/2021 - 10:04

Gochujang on aivan ihanaa. Jossain kohtaa tungin sitä aivan joka paikkaan – yleensä kastikkeena, kun meillä on yksi makuaistiltaan kaikkea hiemankin polttavaa vältelevä ruokapöydässä. Nyt on näköjään päässyt jääkaapista loppumaan. Pitääkin laittaa seuraavaan tilauskuormaan taas.
Ehkä tätä voisi tehdä niin, että sekoittaisi ensin kastikkeen inkiväärinkin suhteen miedonpana ja laittaisi kalafileen toiseen päähän ja sitten kaikilla mausteilla toinen puoli 🙂 Näyttää kyllä sen verran hyvältä, että pitää varmaan kokeilla.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:38

Todellakin hyvä idea! Meillä oli 5veelle tehty oma plain kuha fried rice tämän sijaan, joten saatoin leikitellä vahvoilla gochujang-viboilla tässä reseptissä, sitä kun söivät ainoastaan aikuiset : )

Vastaa
Jael 12/03/2021 - 21:09

Nam, kuulostaa tosi hyvältä ❤️Gochujangia on tälläkin hetkellä jääkaapissa, sopii niin moniin ruokiin. Ihanaa viikonloppua Heli

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:39

Kiitos <3 Kasviksiin pitääkin kokeilla seuraavaksi, tykkäisiköhän bataatti chilitahnalisästä ; )

Vastaa

Kommentoi