Alkujaan tästä currystä piti tulla ihan kasvisversio bataatilla ja parsakaalilla, mutta pakastimesta löytyi pari kuhafileetä, jotka uiskentelivat mukaan mausteiseen kookoskastikkeeseen. Talven ensilumet taisivat jo pitkälti sulaa pois, mutta silti lämmin ja mausteinen kuhacurry voisi maistua tällaisena marraskuisena viikonloppuna!
Bataatista tulee aika paljon tärkkelystä ja se sakeuttaa curryn nestepohjaa, joten suosittelen laittamaan ainakin kaksi purkillista kookosmaitoa. Tämä curry paranee vanhetessaan ja uudelleen lämmittäessä, joten sitä kannattaa tehdä runsas satsi!

Ainesosat:
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 rkl keltaista currytahnaa
n. 3 cm pala inkivääriä
1 pieni bataatti
2 prk kookosmaitoa (á 400 ml)
1 prk tomaattipyreetä (70 g)
1/2 -1 chiliä (halutun tulisuusasteen mukaan)
1 parsakaali
2-3 valkoista kalafileetä (esim. kuha- tai siikafileitä)
1 rkl intiaani- tai kookossokeria
korianteria ja limen mehua
Lisäksi riisiä ja naanleipää
Ohje:
- Silppua sipulit, murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri.
- Kuullota sipulit öljyssä, lisää currytahna sekä inkivääri.
- Pilko bataatti mahdollisimman pieniksi lohkoiksi ja laita ne pannulle sipulien kanssa.
- Lisää kookosmaito ja tomaattipyree. Anna porista miedolla lämmöllä n. 10-12 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi sokeri, chili, parsakaali ja pienemmiksi pilkotut kalafileet.
- Anna kypsyä n. 8-10 minuutin ajan. Tarkista vielä kypsyysasteet.
- Pirskottele päälle 1/2 limen mehu, tarjoa korianterin ja riisin kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Curryt on niin mun suosikkeja:) Ja tuossa curryssäsi onkin lemppariaineksiani,kuten parsakaali ja bataatti:) Mukavaa viikonloppua Heli ihanainen-
Kiitos ja mahtavaa alkuviikkoa sinne kauas! Kävinpä ihailemassa sinun spagettikurpitsacurryasi, ihan älyttömän herkullisen näköistä : )
Curryt on niin mieleen ja yhtä hyvin voi juurikin olla kasviksista tehty. Näyttää todella hyvältä. 🙂 Mukavaa viikonloppua Heli <3
Kiitos! Juu, olisi ollut hyvää ilman kalaakin! Seuraavaksi sama setti katkaravuilla ja lohella : )
Todella herkullisen näköistä!
Tämä on herkkua, söin sitä kolme päivää ja paremmaksi muuttui ‘vanhetessaan’…; )
Herkullisen näköistä ja kuuloista.
Itse yleensä aina vähennän kookosmaidon määrää reseptissä ja korvaan sen jollain muulla nesteellä. Vähästä määrästäkin tulee makua ja etenkin pitää ajatella miehen korkeaa kolesterolia.
Tämä on sellaista lämmittävää talviruokaa! Käytin ennen 50/50 kookoskermaa ja -maitoa, nyt lähinnä kookosmaitoa!