Helsingin Bulevardilta löytyy ystävällinen Makki Makki -ravintola, joka tarjoaa korealaista ruokaa. Kävin lounasaikaan maistelemassa kehuttua bibimbapia, joka on nyt varsin trendikästä sekoitettavaa kulhoruokaa.
Chicken Dol-Sot Bibimbap oli annokseni nimi. Kanaa ja vihanneksia kuumassa pannussa. Pöydässä oli kolmenlaista eri kastiketta (mm. Gochujangia), joita kaikkia piti tietysti maistaa. Idea on sekoittaa puikoilla kaikki kupin ainekset sekaisin. Oikein hyvää!
Pannu oli todella kuuma ja taisin tikutella koko annoksen viimeisine riisineen ja kimcheineen suuhuni, niin hyvää se oli!
Kulhoruoka on nyt aika IN, on salaattia, keittoa ja onpa somessa näkynyt myös herkullisia sushikulhoja! Omasta kulhosta, eli bowlista löytyy useimmiten lohta, avokadoa ja korianteria. Tähän versioon tulee valkoisen riisin sijaan kokonaisia ohrasuurimoita. Olin varmaan vuosi sitten sellaisen paketin ostanut, mutta vasta nyt meni testiin. On muuten hyvä käydä aika ajoin keittiön kaapistot läpi ja tsekata nuo päivämäärät. Tällä viikolla ainakin meillä syödään hävikin estoruokaa, eli tulossa mm. paellaa, nuudelihässäköitä ja pari piirakkaa, jotta voi hyödyntää nuo kaappeihin hamstratut tuotteet parasta ennen.
Aivan valtavan hyvä lisuke muuten nuo esikypsennetyt ohrasuurimot, paljon kuitua ja rakennetta, kokeilkaapas vaikka lomalla ihan grilliruoankin lisukkeena! Keitin sen verran ison satsin, että sitä syötiin myös kylmänä salaatissa. Kun kuskuksen tai kvinoan syöntiin kaipaa vahtoehtoja, niin tässä se on. Myös risottoihin, laatikkoruokiin ja puuroihin sopivat rouskuvat ja erittäin maukkaat ohrasuurimot ovat valkoista riisiä parempi vaihtoehto.
Lohen maustoin teriyakimaisella marinadilla ja itse en kaivanut mitään sen kummempia kastikkeita kulholle. Loraus laadukasta oliiviöljyä ja muutama puristus sitruunaa voisivat kutenkin kruunata annoksen!
Marinadi: OHJE:Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
10 Kommenttia
Korealainen ruoka on ihan järistyttävän hyvää. Pitäisi varmaan perehtyä siihen oikein paremmin ja alkaa kokkailemaan sitä syksyn viileisiin ilmoihin tai sitten alkaa kokkailemaan heti kesän viiileisiin ilmoihin. Istuskelen täällä mökillä villasukat jalassa ja vettä sataa kaatamalla 🙂
Ihastuin kyllä korealaisiin bibimbapeihin! Ihanan mausteista ja totta, nyt kaipaisi jotakin lämmittävää, kun aika viileästi alkanut heinäkuu.
Ihana mökkikesää sateista huolimatta, uskotaan että elokuussa ainakin on lämmintä!
Nam:) Kulhoruoka on tosi pop täälläkin, kun nyt avattiin uusi havailijaistyyppinen poke-paikka, ja ramen-paikoissakin ruoka tulee kulhossa. Hassu nimi paikalla, ja varmasti hyvää😄
Havaijialainen poke kuulostaa kyllä niin NAM!
Ihana ohje! Varmasti kokeilen!
Ja Makki Makkin bibimbap on TOSI hyvää!
Sushikulhoista en ole maistanut muita, kun Katajanokalla sijaitsevan uuden Holidayn kulhoa ja Aah, menen varmasti sinne uudestaan saman kulhon perään!
Holidayn kulho on vielä maistamatta, ehkä kesälomalla : ) Makki Makki on kyllä suositeltava lounaspaikka!
Näyttää oikein herkulliselta tuo annos.
Ihanaa tiistaita!
Kiitos! Mitenkäköhän kaikki maistuu nyt paremmalta kulhosta nautittuna…; )
Ihan uusi juttu minulle, mutta maistuisi kyllä, näyttää meinaan todella herkulliselta. Kivaa päivää <3
Kiitos : ) Suosittelen kokeilemaan! Se oikea sushikulho wasabineen ja soijineen täytyy joku päivä tehdä!