Paistettua siikaa kuohkealla parmesaanivaahdolla

by Beachhousekitchen

Onnellista äitienpäivää kaikki Suomen äidit! Tänään hemmotellaan äitejä ja mummoja rapeaksi paistetulla siialla ja unelmaisen pehmeällä parmesaanikermakastikkeella. Uusia perunoita ovat kaupat tarjonneet jo muutaman viikon ajan ja vaikka ulkolaisetkin menevät, niin äitienpäivän kunniaksi herkutellaan ehdottomasti kotimaisilla varhaisperunoilla!

Sain testattavakseni ranskalaisen de Buyer hiiliteräspannun, joka sopii myös induktioliedelle ja huh – nyt on pannussa tehoja! Kun tällaiselle pannulle ennen ensimmäistä paistokertaa tehty rasvanpoltto (aika simppeli tehtävä) oli suoritettu, niin paisto sujui kuin rasvattu… 😀  Pannu on aika raskas, mutta silti helppo käsitellä. Mitä enemmän sillä paistaa ja tekee muutaman rasvanpolton alkuvaiheessa, sitä paremmin sen ominaisuudet kuten tarttumattomuus tulevat esille.

Nyt on kyse ikipannusta, joka paistaa tasaisesti täydellisen pinnan ja värin niin kalalle kuin pihvillekin. Pannu on pinnoittamaton, joten siitä ei irtoa kemikaaleja ja muita haitallisia aineita. Jos kiinnostuit, niin laadukkaita keittiövälineitä maahantuovasta uudesta nettikaupasta pannun saa muutamassa eri koossa ja mallissa aika näpsään hintaan klik paista.fi. Suosittelen lämpimästi.

de Buyer

VOISSA PAISTETTU SIIKA

4 siikafilettä

suolaa

öljyä ja voita paistamiseen

Laita suolatut siikafileet nahkapuoli alaspäin kuumalle, kevyesti öljytylle pannulle. Käännä toisinpäin, lisää voita pannulle. Paista toinen puoli nopeasti kypsäksi.

LISÄKSI

varhaisperunoita

suolaa keitinveteen

timjamia annosten koristeluun

KASTIKE

2 dl kuohukermaa

n. 50 g parmesaania

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

Kuumenna kerma kattilassa. Raasta parmesaani sekaan ja vispaa voimakkaasti. Lisää sitruunamehu ja tarkista suola. Tarjoa heti keitettyjen perunoiden ja paistettujen siikafileiden kanssa.

paista.fi

voissapaistettua siikaa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Heidi 09/05/2015 - 10:38

Itseä ärsyttää kaikki tämän päivän pannut. Teflonia saa käsitellä vain puulla tai muovilastalla, muuten pinta naarmuttuu ja irtoaa teflonia ruokaan. Pannua ei saa paistaa liian kuumalla, muuten alkaa tarttua kiinni. Samoin käy keraamisella pannulla, jonka vaihdoin edellisiin. Aluksi pidin mutta sitten homma alkoi kusta niissäkin ja nyt olen kuullut että niistäkin irtoaa ruokaan jotain?epämääräistä. Homma on vain se että pakko on laittaa liesi täysille kun muuten sen lämpeäminen kestää ikuisuuden, yritän aina muistaa laskea lämpöä heti kun pannu on kuuma, mutta kai sitten vahinko on päässyt jo tapahtumaan. Kiinnostaisi vanhan kunnon valurautaiset pannut, mutta pelkään että keraamisen lieden kanssa vahingoitan liettä. Huhuh, en uskaltanut vielä käydä tuon pannun sivuilla..tulee vielä ostettua mokoma. 😉 Ruoka näyttää muuten herkulliselta. 🙂

Vastaa
admin 09/05/2015 - 12:35

Samat kokemukset pannuista myös täällä! Samoin monta hutiostosta, kun on nimekkään kokin tuotteita tullut kalliillakin hinnalla hankittua.Nämä pannut itse asiassa ovat aika kohtuuhintaisia niihin verrattuina, joten piipahda sivuilla. Itse ainakin voin sanoa että paras pannu mikä meillä keittiössä on koskaan ollut!

Vastaa
Outi 09/05/2015 - 09:39

Kauniin näköinen annos. Näitä sinun ruokiasi katsoessa, välillä harmittaa kun en voi kalaa syödä allergiani takia.
Mukavaa äitienpäivää myös sinne ♡

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 09/05/2015 - 12:30

Tätä kastiketta voisi itse asiassa oikein hyvin soveltaa vaikka kanalle! Oikein kaunista viikonvaihdetta!

Vastaa

Kommentoi