Saaristoruokaa TV-kokin tahtiin!

by Beachhousekitchen

soppamies

Ennen hieman takakireä televisiokokki, ruokastylisti ja soppamies on löytänyt rennon saaristolaiselämän ja -otteen, josta ammentaa maukasta ja mutkatonta ruokaa! Harri Syrjäsen uusi Saaristoruokaa -keittokirja* on täydellinen mökkituliainen, olipa se mökki sitten järven rannalla tai merellisissä saaristomaisemissa. Juuri julkaistusta kirjasta löytyvät Saaristoruokaa -ohjelman kummankin tuotantokauden reseptit sekä paljon uusia ohjeita.

Kirja herättää helposti kiinnostuksen saaristoelämään, kulttuuriin ja historiaan. Tarinoihin uppoaa ja jää lukemaan lisää samalla kun ihastelee kaunista kuvitusta ja herkullisia reseptejä. Mitä kokkaisin seuraavaksi kesän mökkivieraille? Hiillostettua sillifileetä ja savustetulla ranskankermalla maustettua perunasalaattia ja jälkiruoaksi tyrni-valkosuklaamoussea? Miltä kuulostaisivat kalaburgerit paistettujen etanoiden kera?

Ensimmäiseksi omaan silmään pomppasi vastustamaton savustetulla ankeriaalla ryhditetty perunakeitto. Hommasin muut ainekset jo valmiiksi ja kuvittelin sitten löytäväni itse kokkailupäivänä vakiokalamyymälästä savustettua ankeriasta. No sitä ei löytynyt sitten mistään, joten turvauduin nieriään, jonka savustimme itse. Ja avot mitä herkkua se olikaan. Joten jos ankeriasta ei lähikaupasta löydy niin mikä tahansa savukala passaa oikein hyvin! Loppusilauksen ja sen vau-fektin keitolle tuo voissa paistettu mustajuuri ja pinaatti.

soppamies

PERUNAKEITTOA JA SAVUSTETTUA ANKERIASTA

200 g savustettua ankeriasta (tai mitä tahansa savukalaa)

2 sipulia hienonnettuna

1 kg jauhoisia perunaa

1 rkl öljyä kuullottamiseen

2-3 dl valkoviiniä

3,5 dl kasvislientä

3,5 dl kanalientä

2 dl kermaa

suolaa ja mustapippuria

Kuullota hienonnetut sipulit kattilassa öljyssä, lisää joukkoon kuoritut ja pilkotut perunat ja kuullota vielä hetki.

Lisää joukkoon valkoviini ja keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja jäljellä on noin 1 desilitran verran nestettä. Lisää joukkoon kasvis- ja kanaliemi sekä kerma ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä.

Soseuta perunat sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa mustajuuren ja pinaatin sekä savuankeriaan kanssa.

MUSTAJUURTA JA PINAATTIA

200 g mustajuurta

50 g tuoretta pinaattia

1 sitruunan mehu

1 rkl voita paistamiseen

Pese ja kuori mustajuuret kuorimaveitsellä. Pirskota kuorimisen jälkeen mustajuurten päälle sitruunamehua, jotta ne pysyisivät valkoisina.

Kuumenna pannu, lisää voi ja paista mustajuuret kypsäksi, noin 5-7 minuuttia. Lisää pannuun lopuksi pinaatti ja paista vielä hetki (noin 25 sekuntia).

  • kirja saatu arvostelukappaleena.

saaristoruokaa

perunakeittoa ja savukalaa

soppamies

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

4 Kommenttia

52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 10/06/2015 - 08:32

Harri on ihana! täytyy kyllä saada tuo(kin) keittokirja käsiin 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 10/06/2015 - 13:34

Ja Hartsu kokkailee myös Huomen Suomessa tämän viikkoa heti seiskan pintaan! Hyvän mielen keittokirja, suosittelen!

Vastaa
Outi 09/06/2015 - 18:20

Lupasin nyt miehelle, että viikonloppuna voi tehdä kalaa, kun se raukka taas kuolasi näitä sun kuvia. Mun pitää sitten se kalan valmistus aika istuskella tuolla takapihalla 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 09/06/2015 - 19:57

Rakkaimman takia pitää joskus hieman kärsiä <3

Vastaa

Kommentoi