Aika kova väittämä jo otsikossa? Uskallan lohkaista, että nyt on niin rehellisen suomalaista street foodia ja makuja, kun pöytään katetaan hapankorpuilla kuorrutettuja kuhapaloja ja tillillä maustettua tsatsikia.
Kuinka moni on koukussa hapankorppuihin? Niitä markkinoiden tummimpia ja täysjyväisimpiä menee aamupalalla kananmunan tai tonnikalan proteiinirikastamina sekä iltapäivisin välipalana chilituorejuuston ja kurkkuviipaleiden kanssa. Eikä usein tarvitse kuin voin tai margariinin ja huomaa syöneensä useamman kuin viisi. Aivan liian addiktoivia!
Kun olen siivonnut ja tyhjentänyt pakastinta viimeisiä mustikoita varten, niin samalla on myös aarteita löytynyt mm. iso pussi kuhafileitä, jotka pakkasessa jo 3 kk olleina eivät ihan parhaimpia pelkästään pannulla paistettuina ole, joten niitä piti hieman maustaa ja jalostaa. Joku voisi kutsua näitä arkisesti kalapuikoiksi, mutta liikoja nöyristelemättä laitetaan koko annos Suomi street food tittelin alle.
Ihan mitään valokuvauksellisimpiahan nämä eivät ole, mutta kun kerron miten rapsakka tuo pinta on ilman uppopaistoa ja seurana raikas tillitsatsikidippi, niin unohtuvat pinnalliset ulkonäköjutut. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja varmasti maistuu koko seurueelle! Nämä eivät juuri muuta lisuketta kaipaa.
KUHAPALAT 4 kuhafileetä 10 hapankorppua sitruunapippuria suolaa 2 kananmunaa TILLITSATSIKI 4 dl maustamatonta jogurttia (esim. paksu turkkilainen) 1/2 kurkkua 2 rkl kuivattua tilliä 2 rkl sitruunamehua 1 tl sinappia 1/2 tl suolaa KUHAPALAT OHJE: TILLITSATSIKI 1/2 tl mustapippuriaOhje:
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
Hapankorput on herkkua. Tämäkin ohje on ihana 😀
Näyttää super hyviltä! Täydellinen kombo.
Sellainen terveellisempi herkku : ) Ei kaipaa juurikaan muuta…
Näyttääpä hyvältä. Sopisikohan tämä hapankorppu jutska myös kanan päälle?
Ihanaa tiistai-iltaa <3
Mielenkiintoista olisi kokeilla..ehkäpä siihen seokseen pitäisi laittaa yrttejä kuten basilikaa ja kenties aurinkokuivattuja tomaatteja?
Voi, mikä ihana resepti. Tätäkin on kokeiltava. 🙂 Tattarikorpuilla.
Tähän käyvät kyllä tattarikorputkin : ) Voisi tuoda ihan uutta syvyyttä makuun!
Poikkeisin kyllä tälle street food kojulle. 🙂 Tsatsikiin sopii monet mausteet. Itse tein just inkiväärillä raikastettua tsatsikia munakoison seuraksi. Tämä tilli versio on varmasti mitä parhainta kuhan kera. 🙂
Suomalaiselle kalalle tällainen suomiversio, mutta oih…munakoisoa ja inkivääritsatsikia, kävinkin jo ihastelemassa reseptiäsi!