SUOMI STREET FOODIA: hapankorppukuhaa ja tillitsatsikia

by Beachhousekitchen

Aika kova väittämä jo otsikossa? Uskallan lohkaista, että nyt on niin rehellisen suomalaista street foodia ja makuja, kun pöytään katetaan hapankorpuilla kuorrutettuja kuhapaloja ja tillillä maustettua tsatsikia.

Kuinka moni on koukussa hapankorppuihin? Niitä markkinoiden tummimpia ja täysjyväisimpiä menee aamupalalla kananmunan tai tonnikalan proteiinirikastamina sekä iltapäivisin välipalana chilituorejuuston ja kurkkuviipaleiden kanssa. Eikä usein tarvitse kuin voin tai margariinin ja huomaa syöneensä useamman kuin viisi. Aivan liian addiktoivia!

Kun olen siivonnut ja tyhjentänyt pakastinta viimeisiä mustikoita varten, niin samalla on myös aarteita löytynyt mm. iso pussi kuhafileitä, jotka pakkasessa jo 3 kk olleina eivät ihan parhaimpia pelkästään pannulla paistettuina ole, joten niitä piti hieman maustaa ja jalostaa. Joku voisi kutsua näitä arkisesti kalapuikoiksi, mutta liikoja nöyristelemättä laitetaan koko annos Suomi street food tittelin alle.

Ihan mitään valokuvauksellisimpiahan nämä eivät ole, mutta kun kerron miten rapsakka tuo pinta on ilman uppopaistoa ja seurana raikas tillitsatsikidippi, niin unohtuvat pinnalliset ulkonäköjutut. Kannattaa ehdottomasti kokeilla ja varmasti maistuu koko seurueelle! Nämä eivät juuri muuta lisuketta kaipaa.

street foodia

street foodia

HAPANKORPPUKUORRUTETUT KUHAFILEET JA TILLITSATSIKI

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

KUHAPALAT 4 kuhafileetä 10 hapankorppua sitruunapippuria suolaa 2 kananmunaa

TILLITSATSIKI 4 dl maustamatonta jogurttia (esim. paksu turkkilainen) 1/2 kurkkua 2 rkl kuivattua tilliä 2 rkl sitruunamehua 1 tl sinappia 1/2 tl suolaa

KUHAPALAT OHJE:

  1. Murskaa hapankorput esim. morttelissa.
  2. Leikkaa kuhafileet riippuen koosta 6-8 palaan. Suolaa ja pippuroi palaset.
  3. Vatkaa kananmunat sekaisin ja lisää 1/2 tl suolaa.
  4. Kasta kuhapalaset kanamunassa ja sitten kauttaaltaan hapankorppujauhoissa.
  5. Paista pannulla rapeiksi joko öljyssä tai voissa.

TILLITSATSIKI

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi kuutioiksi, valuta liika vesi pois.
  2. Lisää jogurttiin sitruunamehu, sinappi, tilli ja suola.
  3. Sekoita joukkoon kurkkulohkot ja viimeistele mustapippurilla.
  4. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

      1/2 tl mustapippuria

street foodia

street foodia

street foodia

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Souliina 18/08/2016 - 16:08

Hapankorput on herkkua. Tämäkin ohje on ihana 😀

Vastaa
Sari 16/08/2016 - 19:32

Näyttää super hyviltä! Täydellinen kombo.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2016 - 16:36

Sellainen terveellisempi herkku : ) Ei kaipaa juurikaan muuta…

Vastaa
Outi 16/08/2016 - 19:25

Näyttääpä hyvältä. Sopisikohan tämä hapankorppu jutska myös kanan päälle?
Ihanaa tiistai-iltaa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2016 - 16:37

Mielenkiintoista olisi kokeilla..ehkäpä siihen seokseen pitäisi laittaa yrttejä kuten basilikaa ja kenties aurinkokuivattuja tomaatteja?

Vastaa
Tiina K 16/08/2016 - 18:31

Voi, mikä ihana resepti. Tätäkin on kokeiltava. 🙂 Tattarikorpuilla.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2016 - 16:38

Tähän käyvät kyllä tattarikorputkin : ) Voisi tuoda ihan uutta syvyyttä makuun!

Vastaa
Terhi Kananpoikien Bistro 16/08/2016 - 16:36

Poikkeisin kyllä tälle street food kojulle. 🙂 Tsatsikiin sopii monet mausteet. Itse tein just inkiväärillä raikastettua tsatsikia munakoison seuraksi. Tämä tilli versio on varmasti mitä parhainta kuhan kera. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 17/08/2016 - 16:39

Suomalaiselle kalalle tällainen suomiversio, mutta oih…munakoisoa ja inkivääritsatsikia, kävinkin jo ihastelemassa reseptiäsi!

Vastaa

Kommentoi