Alkuvuoden pakastimen ja kuivakaappien tyhjennyksen saldona tässä erittäin koukuttava ja herkullinen illanistujaisten tai brunssien hetkessä hupeneva piiras. Kalajalosteita kuten näitä savumuikkuja tulee aina ostettua messuilta ja markkinoilta maistiaisten innoittamana, mutta sitten kotona ne jäävät sinne kaappien perukoille. Lehtitaikinalevyjä löytyy ainakin joulun ja juhlapyhien jäljiltä pakastimesta ja niistähän syntyy oiva piiraspohja. Nyt saivat savumuikut arvoisensa pedin, tämä piiras on testin arvoinen! Voit tehdä lehtitaikinalevyistä viisi pienempää piirasta tai koko pellin kokoisen yhdistämällä palaset.
Näiden suomimakujen ääreltä liukenen kohta lentokentälle ja kohti häikäisevän kirkkaita vesiä, koralliriuttoja ja suloisen makeita ja tulisia ruokaelämyksiä! Seuraa instagramista ja instastoriesin kautta makumatkaani Thaimaassa – blogiin tulossa reissuraporttia ja reseptiikkaa mm. pääsiäistä ajatellen.
P.S. Muutama menovinkki! Käy ihmeessä osallistumassa Raikastamon luomumehuarvontaan, aikaa vielä perjantaihin 16.3.2018 asti. Ruokaboksin voit tilata puoleen hintaan 23.3.2018 saakka blogini tarjoamalla koodilla, käypä tutustumassa – nyt saa pikkurahalla helpotusta arjen ruokahaasteisiin!

Ainesosat:
500 g voi- tai lehtitaikinalevyjä
1 muna voiteluun
300 g savumuikkuja (säilyke)
120 g smetanaa
150 g emmentaljuustoraastetta
ripaus mustapippuria
tilliä
Ohje:
1. Ota taikinalevyt sulamaan hyvissä ajoin.
2. Sekoita kulhossa smetana ja juustoraaste.
3. Voitele levyt kanamunalla ja jaa niille smetana-juustomassa.
4. Jaa savumuikut piiraiden päälle ja paista uunissa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan.
With ♥ from beach house kitchen
3 Kommenttia
Hyvältä näyttää tällaiset piirakat. Heti tuli mieleen, että minähän voisin tehdä vastaavat suolaisesta naudanlihaleikkeleestä.
Ihanaa matkaa teille, pitäkää hauskaa ja nauttikaa lämmöstä <3
Ihanaa lomamatkaa!
Ihanaa lomaa ja paljon ruokainspistä Thaimaasta❤