Tandoori-kookoskuhaa

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Suomalainen ja intialainen keittiö yhdistyy erittäin maukkaasti tandoorikalapullien muodossa. Kalana voi käyttää mitä tahansa suomalaista haukea, kuhaa tai siikaa. Tällä kertaa pulliksi taipui kuha, joka saa rinnalleen täyteläisen kookoskastikkeen. Kalapulliin käytän hyväksi kokemaani kalamurekereseptiäni, jonka maustan aina sen mukaan mistä maasta makua haetaan. Kuhapullia ja kookoskastiketta maustaa garam masala, joka on intialainen aromikkaan maun antava mausteseos, pitäisi löytyä tavallisista ruokakaupoistakin.

Voi kuulostaa hieman talviselta näin mausteinen ja kermainen ruoka huhtikuun lopussa, muttei tuo sää täällä etelässä saa mitenkään kirmailemaan kevättrenssissä ja avokkaissa, toppatakki pitää kaivaa kun tuonne myrskyyn lähtee.  Kuulemani mukaan tänään oli Keski-Suomessa pyryttänyt lunta, mutta uskoisin tämän tandoorikuhan lämmittävän niin kehoa kuin mieltäkin. Mukavaa kevään odotusta!

TANDOORIKUHAPULLAT

n. 500 g kuhafileitä

1 dl kermaa tai smetanaa

1 kevyesti kuullotettu sipuli

1 rkl kalafondia

1 rkl  sitruunamehua

2 tl garam masala -mausteseosta

1 muna

suolaa ja pippuria

voita tai öljyä paistamiseen

Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta melko tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä kylmässä muutama tunti. Itse en käytä korppujauhoja tai muita jatkeita ollenkaan, massa jähmettyy tarpeeksi pienessä levossa. Voit koepaistaa kalapullan tarkistaaksesi suolan. Paista voissa tai öljyssä kauniin ruskeiksi.

TANDOORIKOOKOSKASTIKE

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

1 tl raastettua inkivääriä

1 chili

1 rkl garam masala-mausteseosta

1 tl juustokuminaa eli jeeraa

400 g laadukasta tomaattimurskaa

2 dl kookoskermaa

1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun riisiä, korianteria ja halutessasi maustamatonta jugurttia

Paista silputut sipulit öljyssä miedolla lämmöllä, lisää raastettu inkivääri, pilkottu chili ja mausteet. Anna hautua hetki. Lisää tomaattimurska ja 10 minuutin jälkeen kookoskerma ja sitruunamehu. Lisää kuhapullat ja anna hetki keittyä kokoon. Tarjoile sitten keitetyn riisin kera.

kuhacurry

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Reetta 25/04/2015 - 10:53

Oo ihanaa! Niin usein tulee tehtyä/syötyä kanaa intialaisittain, että tämä on herkullinen resepti jota on pakko tehdä.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 26/04/2015 - 11:09

Vaihtelu virkistää…Kasvisversioon olen laittanut Valion kotijuustoa ja avot, sekin maistuu taivaallisen hyvältä tässä kastikkeessa!

Vastaa
Tiia K 23/04/2015 - 13:26

Ah niin nam, rakastan intialaista ruokaa <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 23/04/2015 - 21:47

Niin hyvää! Ei oikein pystyisi nimeämään omaa suosikkikeittiötä tai -maata, sillä niitä on niin monta! Intialainen kuitenkin taitaa olla siellä TOP-5 joukossa!

Vastaa

Kommentoi