Unelmaiset kuhaquenellit ja nokkos-pinaattimuhennos

by Beachhousekitchen

Muutama viikko sitten Lumomatkailun järjestämällä Länsi-Uudenmaan ruokaretkellä sain maistaa niin taivaallisia kalapyöryköitä, että niistä oli tehtävä oma versio! Näihin voi käyttää oikeastaan mitä tahansa vaaleata kalaa, joko haukea, ahventa, kuhaa, siikaa tai niiden sekoitusta. Pinaatti-nokkosmuhennos sopii oivasti yhteen uusien perunoiden ja kuhaquenellien kera. Sanoisinpa että aika täydellistä juhannusruokaa!

KUHAQUENELLIT

gluteeniton, 4 annosta

n. 500 g ruodottomia kuhafileitä

1 kuullotettu keltasipuli

1 rkl voita

1 dl kuohukermaa

1 rkl valkoviinietikkaa

1/2 tl valkopippuria

1 rkl kalafondia

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa ja mustapippuria

1 valkuainen

Kuullota sipuli voissa, anna jäähtyä. Pilko kuha pieneksi palasiksi. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Sekoita korkeassa kulhossa muut ainekset ja lisää kuhapalat. Aja sauvasekoittimella sileäksi ja kääntele vatkattu valkuainen varovasti taikinaan. Laita kylmään tekeytymään vähintään tunnin ajaksi.

Muotoile taikinasta lusikan ja kämmenen avulla soikeita pullia ja keitä ne muutama kerrallaan suolatussa vedessä n. 8-10 minuuttia kunnes kypsiä.

PINAATTI-NOKKOSMUHENNOS

1 sipuli

valkosipulinkynsi

öljyä

1 l tuoretta pinaattia ja nokkosta

2 dl kermaa

1/4 tl muskottipähkinää

mustapippuria ja ripaus suolaa

Kuullota pieniksi pilkotut sipulit pehmeiksi pienessä tilkassa öljyä. Lisää pinaatin ja nokkosten lehdet. Kääntele paistosta parin minuutin ajan ja lisää sitten kerma ja mausteet. Anna keittyä kokoon n. 10 minuutin ajan.

Tarjoa kuhaquenellit ja pinaatti-nokkosmuhennos keitettyjen perunoiden kanssa.

kuhakalaquenellit

kuhaquenellit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Outi 15/06/2015 - 21:35

Herkullisen näköisiä annoksia jälleen kerran <3
Mukavaa alkanutta viikkoa.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 16/06/2015 - 06:30

Kiitos samoin! Ruoan ulkonäkö on puoliksi se nautinto : )

Vastaa
Rommirusina 15/06/2015 - 17:34

Onpa hyvän näköisiä! Juuri tuossa mietin, että mitä kalaruokaa tekisin juhannuksena, tästähän tämä vastaus löytyikin.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 15/06/2015 - 19:53

Kiitos! Tästä tulee kesän suosikki ainakin meillä. Aiemmin paistoin kalapullat pannulla, toki niihin tuli kaunis pinta mutta samalla niistä tuli hieman kovia. Keittämällä koostumuksesta tulee unelmaisen kevyt! Ihanaa juhannusta <3

Vastaa

Kommentoi