VHH: Teriyakilohi kohtaa kahden kaalin täyteläisen pyreen

by Beachhousekitchen
1 Kommentti

Oma keho on kyllä viisas koje. Silloin kun rautatasot laahaavat liian matalalla, ikään kuin luontaisena korjausliikkeenä on pakko saada mm. maksamakkaraa, pinaattia tai maksalaatikkoa. Juuri nyt keho taas huutaa kaikkea vihreää ja terveellistä! Viimekuisen sokeri- ja höttöhiilareiden ylitankkauksen seurauksena ainakin meidän perheessä vietetään vähäsokerisempaa ja -hiilihydraattisempaa vuoden alkua. Ehdottomuuteen en usko, joten kerran viikossa meillä herkutellaan tammikuussakin. Tällä pidetään se huutava ja herkkuja janoava pikkuminä kurissa.

Rakastuin viime vuonna kukkakaaliin ja siitä tehty pyree syrjäytti perinteisen perunamuusin keittiössämme. Lehtikaali ja varsinkin ne lehtikaalichipsit taas voivat olla niin vuotta 2012, mutta erittäin ravintorikkaana (rauta, kalsium, proteiini) raaka-aineena ovat muodikkaita keittiössämme tänäkin vuonna. Lehtikaali pääsi kukkakaalin kanssa saman kannen alle ja sitruunaisilla lehtikaalichipseillä halusin tuota annokseen tekstuuria ja hapokkuutta. Lohi nyt ei sen kummempaa johdantoa tarvitse, tällä kertaa käytin kelpoa valmiskastiketta teriyakimarinadiin, jolla lohi sai pintaansa kauniin värin ja makuun ripauksen itämaista eksotiikkaa.

TERIYAKILOHI

4 annosta

600 g ruodotonta, laadukasta lohta

1 dl valmista teriyaki-kastiketta

seesaminsiemeniä päälle

Lusikoi teriyaki-kastike lohifileen päälle tasaisesti ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

KUKKAKAALIPYREE

800 g luomukukkakaali

2 dl lehtikaalia

1 valkosipulinkynsi

1 -1 1/2 dl maitoa

2 rkl voita

(2 rkl parmesaania)

1 1/2 tl suolaa

öljyä

Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi ja keitä n. 10-15 minuuttia, kunnes kypsää. Kuullota silputtua lehtikaalia valkosipulinkynnen kanssa öljyssä pannulla hetki. Lisää maito, voi, suola ja parmesaani kukkakaaliseokseen ja aja sauvasekoittimella silkkisen pehmeäksi. Lisää maitoa, jos haluat juoksevampaa. Lisää paistettu lehtikaali ja sekoita tasaiseksi.

LEHTIKAALICHIPSIT

2-3 dl lehtikaalia

2-3 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa ja pippuria

Pese lehtikaalin varret, leikkaa puumainen keskusosa pois ja levittele reunaröpelöiset lehtikaalit paloiteltuna pellille. Pirskottele päälle oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet. Paahda 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voimallista viikonvaihdetta!

Teriyakilohta ja kukkakaalipyreetä
With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

1 Kommentti

JAPANILAINEN KULHO TÄYNNÄ MAKUA - DOUZO MESHIAGARE | Beach house kitchen 31/10/2016 - 15:03

[…] tämän trendivihanneksen ympärillä. Olinhan onnistunut tekemään siitä onnistuneesti vain lehtikaalisipsejä! Nyt Anni Kravin emännöimässä workshopissa maistoin ensimmäistä kertaa ei-puisevaa ja […]

Vastaa

Kommentoi