Karamellikanaa kaamokseen

by Beachhousekitchen

Paatoksellisesti todeten elämme vuoden pimeintä aikaa, ja parasta lääkettä kaamokseen on mielestäni sopiva suhde hengen ja ruumiin ravintoa sekä liikunnallista iloa. Aasialaisen ruoan silmiä hyväilevät värit, suuta hekumoivat maut ja nuhaistakin nenää avaavat huumaavat tuoksut kyllä saavat hymyn huulille ja mielialan kohti aurinkoa.

Karkkipossua on varmasti aika moni maistanut, nyt luvassa on karamellisoitua kanaa riisiviinillä maustettuna. Riisiviiniä* käytetään aasialaisessa keittiössä ruoan valmistamiseen ja maustamiseen, se lisää ruoan täyteläisyyttä ja korostaa luontevasti sen omaa makua. Karamellisoitu kana syntyy aika nopeasti, tietysti jos laitat kanat marinadiin jo edellisiltana, niin maku on aina syvempi ja täyteläisempi.

*löytyy tavallisista marketeista yleensä sushitarvikkeiden ja muiden aasialaisten mausteiden hyllystä

KARAMELLISOITU KANA

(2 hengelle, gluteeniton, maidoton)

300 g kanan rintafileitä

Marinadi:

1 rkl Mirin-riisiviiniä

1 rkl tummaa soijakastiketta (esim. Ketjap Manis)

1 rkl osterikastiketta

1 rkl maissitärkkelystä

Kastike

2 rkl seesamiöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

2 rkl makeaa soijakastiketta

1 dl palmusokeria

1 1/2 dl Mirin-riisiviiniä

1 dl vettä

(mustapippuria)

viimeistelyyn seesamin siemeniä, chiliä ja korianteria

rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita marinadin ainekset ja lisää pilkotut kananpalat. Anna marinoitua muutama tunti, mielellään yön yli. Lämmitä seesamiöljy paistinpannulla miedolla lämmöllä ja paista siinä silputtu valkosipuli ja inkivääri. Laita syrjään hetkeksi ja paista kananpalat rypsiöljyssä. Lisää soijakastike, palmusokeri, riisiviini, vesi ja valkosipuli-inkivääriseos. Anna hautua n. 20 minuuttia, kunnes kastike on karamellisoitunut. Kastike on erittäin kuumaa sokerin vuoksi, joten varo polttamasta ihoasi.

Ripottele valmiille karamellikanalle paahdettuja seesamin siemeniä, pilkottua chiliä ja korianteria. Tarjoa riisin kera. Kaamos on ainakin hetkeksi selätetty!

Karamellikanaa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Rivo Riitta 04/11/2020 - 04:58

Älä hauduta kanaleikettä kuumassa karamellikastikkeessa tai siitä tulee kuiva kuin beduiinin kyrpä!

Vastaa
Tiia K 01/12/2016 - 11:33

No maistuis kyllä mulle ja aivan henkeäsalpaavat kuvat! Tuli tunne, että kait pitää mennä sushille. <3 Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 02/12/2016 - 07:18

Kiitos. Tämä ruoka todella tuo hymyn huulille : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 01/12/2016 - 10:04

Onpa herkullisen näköistä! Tuohan on loistavaa joulukuun ruokaa.
Ihanaa joulunodotusta!

Vastaa
Beachhousekitchen 02/12/2016 - 07:19

Kiitos samoin sinne, ruoka voi tuoda iloa päivään : )

Vastaa
Kimmo Ollila 01/12/2016 - 08:13

Herkullisen näköistä! Ihanaa joulukuun alkua.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/12/2016 - 07:20

Kiitos samoin sinne…mitä kylmemmäksi ilmat muuttuvat, sitä vahvemmat mausteet : )

Vastaa
Lumo 01/12/2016 - 08:05

Onpa hyvän näköistä -ja aineksetkin löytyvät nykyisin ainakin vähän isompien markettien hyllystä.

Vastaa
Beachhousekitchen 02/12/2016 - 07:20

Tämä on aika helppo tehdä ja aineksetkin löytyvät lähikaupasta : )

Vastaa

Kommentoi