Meillä grillataan vuoden ympäri! No okei, ehkä tammi- ja helmikuu jäivät tänä vuonna väliin, mutta kyllä hiiligrillimme nököttää takapihalla koko talven valmiudessa, oli sää mikä tahansa. Viime viikonloppuna aurinkoinen perjantai-ilta houkutteli kutsumaan kavereita vierailulle ja tämä pirteä salaatti valmistui ex tempore alkupalaksi. Jos sää ei suosi kotipihalla tapahtuvaa ulkoruokintaa tänä viikonloppuna, niin ainakin Helsinki tarjoaa paljon muuta!
Tänä viikonloppuna muuten tapahtuu
Perheet safkaa – tapahtumassa katetaan ravintoloiden pöydät erityisesti lapsiperheille lauantaina 8.4.2017.
Toista kertaa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on muuttaa ruoka- ja ravintolakulttuuria sekä yleisiä asenteita lapsi- ja perheystävällisempään suuntaan. Niin kuin tapahtuman pressitilaisuudessa esiintynyt Vappu Pimiä ilmaisi, “perheystävällistä ravintolakulttuuria tulee luoda yhteisvoimin. Tämänhetkinen asenneilmapiiri näyttäytyy lapsiperheitä kohtaan vielä kielteisenä”. Siksi tämä tapahtuma on tärkeä! Mukana ovat tällä kertaa seuraavat edistykselliset ravintolat: ravintola Aito, Bronda, The Cock, Loiste, Passio, Presto, Ragu, Shelter ja Smyg Helsingistä sekä ravintola Panini Turusta ja ravintola Vista Espoosta. Katso mistä löytyy vielä tilaa ja tule mukaan lapsen kanssa!
What’s cooking Helsinki – ruokakarnevaali kutsuu lauantaina klo 12 alkaen Helsingin Teurastamon Kattilahalliin kaikkia hyvän ruoan ystäviä. Ohjelmassa mm. bloggaajien ruokanäytöksiä ja astiakirpputori. Olen siellä itse myymässä mm. keittiön kaappien aarteita, kannattaa tulla tekemään löytöjä!
Muut mukana olevat kirpputoriemännät ja -blogit: Vanelja, Sateenkaaria ja serpentiiniä, Diagnoosi sisustusmania, Kreetta Järvenpää, Meri-Tuuli Lindström ja Weekday Carnival.
Katso kolmen keittiön ja 15 näytöksen ajat täältä ja tule hakemaan uusia ideoita ja reseptejä!
Helsingin Messukeskuksessa kevätmessuillaan 6. – 9.4.2017! Kevätmessuilla yhdistyvät viidet eri messut: Kevätpuutarha, OmaMökki, Oma Koti, Sisusta! ja Lähiruoka & Luomu. Paljon ideoita vinkkejä ja inspiraatioita omaan kotiin, pihalle, terassille, parvekkeelle ja mökille.

Ainesosat:
broilerin rintafileitä (600 g)
seesaminsiemeniä
vuohenjuustoa
mango
punasipulia
chiliä
eri salaatteja
yrttejä esim. korianteria, basilikaa ja/tai persiljaa
limeä
APPELSIINIMARINADI
1 dl appelsiinimehua
1/2 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1/2 chili
1 rkl raastettua inkivääriä
3 valkosipulinkynttä raastettuna
pitkä rouhaisu mustapippuria
Ohje:
- Sekoita appelsiinimarinadin ainesosat sekaisin ja leikkaa rintafileet 2 tai 3 osaan pitkittäin ja työnnä fileet grillitikkuihin. Anna marinoitua ainakin 20 minuutin ajan.
- Pilko mango lohkoiksi ja silppua/lohko sipuli.
- Pese salaatti ja revi isoon kulhoon.
- Ripottele seesaminsiemeniä kanavartaille, grillaa ne ja kokoa salaatti.
- Koristele yrtein.
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Mango toimii kyllä mainiosti grilliruoan kanssa, jotenkin se hiilen maku ja mangon makeus on vaan ihan täydellinen yhdistelmä. Itse olen monesti tehnyt grilliruokien lisukkeeksi mangosalsaa, mutta tää salaattiversio yhdistäen nämä kaksi samaan on jotenkin kiva idea.
Mango on niin POP! Varmasti tulee ananaksen sijaan grillattua useammankin kerran kevään aikana : )
OOh ihan sairaan hyvää ja mango on mukavan makea, mutta ei liian, kuten vaikka ananas. Iski nälkä, vaikka juuri söin pizzaslicen. 🙂
Mangot ovat kyllä nyt parhaimmillaan ja ihan edullisestikin saa syöntikypsiä muhkuja, kun seuraa tarjouksia : )