Kokkikisa ja pari menestynyttä reseptiä

by Beachhousekitchen

Kitaramies ja kanacurry

Nyt kun muutama kuukausi blogihistoriaa on jo takana, niin on aika esitellä beach house kitchenin apukokki, tekninen nero, lihan ja kalan mestarikäsittelijä, grillikuningas ja tänään pääosakokkaaja, kitaransoittaja ja rokkaaja, mieheni Antti! Hän tarjoilee kitaramiehen kanacurrya, jota parempaa saa hakea.

Paljon uusia mahdollisuuksia on tämän syksyn aikana avautunut, ja yksi kohokohdista oli päästä (meidän perheestä me molemmat!) TOP5-finaaliin Kariniemen järjestämässä Suit sait suikaleista -kokkauskilpailussa. Palkinnoksi saimme mahdollisuuden kokata finaaliannoksemme yhdessä HK Scanin kehitysjohtaja ja keittiömestari, TV:stä tutun Risto Mikkolan sekä HK Scan Finlandin kokki Tero Honkaniemen kanssa. Helsingin Sörnäisessa (Studio Fotonokka) järjestetyssä palkintopäivässä tärkeän osan muodostivat myös mainostoimiston edustajat, joiden kanssa jokainen kilpailija ideoi omasta annoksestansa mahdollisimman herkullisen ja kauniin esillepanon. Upea päivä, josta saimme paljon vinkkejä ja hyödyllisiä ohjeita jatkaa blogin kehittämistä. Nyt vaan digijärkkärimme terminaalivaiheessa kuvien laatu on valitettavasti aika heikko, joten joudumme pärjäilemään puhelinkameran kuvilla. Kariniemen kotisivuilla tulee olemaan hienoa kuvamateriaalia, sitä odotellessa on siis tyydyttävä näihin otoksiin.

KITARAMIEHEN KANACURRY (2 annosta)

1. vaihe: mehevän mausteseoksen valmistus

1 tl fenkolinsiemeniä

1 tl juustokuminaa

1 tl korianterin siemeniä

1 mausteneilikka

(1 tl sarviapilan siemeniä)

ripaus suolaa ja pippuria

2. vaihe: currytahnan valmistus

1 rkl raastettua inkivääriä

1 sipuli silputtuna

2-3 valkosipulia murskattuna

1 chili hienonnettuna

1 pieni prk tomaattipyreetä

1 tl suolaa

öljyä

0,5 dl vettä

2 dl kermaa

1 dl kookosmaitoa

3. vaihe: kanacurry finaaliin

300 g maustamattomia kanasuikaleita

voita

1 kanelitanko

1 rkl limettimehua

1 tl suolaa

1 dl manteleita tai cashewpähkinöitä

korianteria

basmatiriisiä

1. vaihe:  Paahda mausteet kevyesti pannulla ja murskaa ne morttelissa hieman jäähtyneenä hienoksi jauheeksi.

2. vaihe: Kuullota inkivääri, sipulit ja chili miedolla lämmöllä öljyssä, lisää tomaattipyree, suola ja lisää mausteseos pannulle. Lisää vesi, kerma ja kookosmaito ja anna hautua hetken. Kaada seos tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi ja kuohkeaksi currytahnaksi.

3. vaihe: Paista kanasuikaleet toisella paistinpannulla voissa ja tilkassa öljyä ja mausta hieman suolalla.  lisää pannulle ylläolevat VAIHE 1-2 ‘mehevä mausteseos’ ja ‘currytahna’. Lisää kanelitanko. Anna hautua 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi vielä pala voita samettisen kiillon saamiseksi sekä limettimehu ja mantelit/cashewpähkinät, tarkista vielä suola ja ripottele päälle korianteria.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Kastike sopii myös kotijuuston ja jättikatkarapujen kanssa.

Foodstylistit hommissa Aikakauslehtien ruokakuvia ei hetkessä räpsitä painokelpoisiksi: ruoka-annosten stailaus on millintarkkaa touhua ja eri tyylejä/kankaita/astioita testataan niin kauan kuin kokonaisuus näyttää hyvältä. Monen tunnin homma ja koko päivähän siinä meni.

Foodstylistien millin tarkkaa hommaaMantelilastu etsii paikkaansa, apuna taisi olla kokkauspinsetit. Kanacurry sai näyttävyyttä kylmässä vedessä uitetuilla korianterin oksilla (saa hetkessä nuutuneenkin yrtin terhakaksi) ja pitkittäin suikaloiduilla chilin paloilla.

Finalistien annokset

Finalistien annokset: etualalla vasemmalla Kitaramiehen kanacurry, keskellä allekirjoittaneen Lähi-idän hunajainen appelsiini-aprikoosikana, jonka resepti löytyy tästä, vasemmalla ylhäällä Santun kanapasta ja ylhäällä oikealla Thaimaalainen kanapiiras. Kilpailun 5. finalisti ei valitettavasti päässyt paikan päälle valmistamaan omaa annostansa. Näitä myös luonnollisesti maisteltiin mastercheffimäisesti annokset jakaen, menevät kyllä kaikkien reseptit kokeiluun, niin loistavia olivat. Voittajan helpottunut hymy

Jo pelkästään viiden parhaimman joukkoon pääsy, hieno diplomi ja lahjaksi saatu Hackman Matador -Wok-pannu tuntuivat voitolta, ja kun päivän päätteeksi saimme kuulla, että tässä kilpailussa valitaan sittenkin vielä the best of the best, niin HUH.  Voiton olisi todellakin suonut kenelle tahansa, koska niin hyvänmakuisia olivat jokaisen kokin luomukset. Mutta kun se päävoitto sitten kolahti minulle, niin olipas hienompaakin hienompi olo, vaikka pitkä päivä hikikarpaloineen ja sydämentykytyksineen jo tuosta olemuksesta alkoi näkyä. Lahjaksi saatu essu meni heti pesuun, rapatessa näköjään roiskui. Palkinnoksi ykkössijasta sain muhkean LIHA – kaikki lihasta laitumelta lautaselle kirjajärkäleen kokkikirjakokoelmaani. Tätä kelpaa opiskella ja selata kun ei keksi mitä tekisi ruoaksi. Täydellinen päivä ja uusi kokemus!

Jotta päivän siirappiannos täyttyisi, niin sain kunnon motivaatio-tsemppaukset kirjan sivuille signeerattuna. Tästä on hyvä jatkaa tätä uraa!

Signeeraus ja tsemppisanat

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Hirvonen 16/04/2020 - 12:07

Onpas hyviä reseptejä. Voisi viikonloppuna laittaa itsekin kokkitakin niskaan ja tehdä koko perheelle kunnon illallisen. Tuo arikoosi-hunaja-yhdistelmä kuulostaa tosi herkulliselta.

Vastaa
Beachhousekitchen 19/04/2020 - 20:53

Ihana, että löysit blogiini ja kiitos kommentista! Aprikoosi-hunaja kastike on ihan älyttömän monikäyttöinen, sopii myös kalalle : )

Vastaa
Blogin puolivuotissynttäreillä! | Beach house kitchen 03/10/2015 - 20:47

[…] house kitchenin tekninen neuvonantaja, kalastaja ja grillimestari Antti oli myös kisaamassa kitaristin kanacurryllansa. Pitihän se voitto saada kotiin ja se tuli lähi-idän hunajaisella appelsiinikanalla. Kuvassa […]

Vastaa

Kommentoi