Kung-po kanaa ja riisinuudeleita

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

Nyt löytyi täydellisen helppo resepti aasialaiselle nuudeliwokille: kiinalainen kung-po kana riisinuudeleilla, hieman pad thain makuja muistuttava. Inspiraatiota ja kokeilua avitti Liselotte Forslinin Ihana perjantai-keittokirja, jonka alkuperäistä reseptiä olen muokannut omaan makuun sopivaksi. Enemmän kasviksia, chiliä, kastiketta sekä…hmm… suolaa! Kevyehkön aasialaisen kana-annoksen seuraksi sopii argentiinalainen valkoviini, El Bar Argentino Viognier Chardonnay Chevin Blanc (7,90€/0,75 l), jonka hinta-laatusuhde on yllättävä! Kyykkyviini voi olla oikeasti hyvä. Kanasuikaleista saa samettisen pehmeät ja suussa sulavat marinoimalla niitä hetki valkuaisen ja maissitärkkelyksen seoksessa. Tämän lähemmäksi laadukasta aasialaista noutoruokaa et voi enää päästä, niin täydellinen lopputulos on!

KUNG-PO KANANUUDELIT

4 annosta

4 broilerin rintafileetä

2 munanvalkuaista

2 rkl maissitärkkelystä (Maizenaa)

1 1/2 tl suolaa

3 silputtua valkosipulia

n. 2 cm pätkä raastettua inkivääriä

chiliä maun mukaan

Soijaseos

1 tl suolaa

70 g palmusokeria

4 rkl Mirin-riisiviiniä

5 rkl gluteenitonta soijakastiketta

Lisäksi

1 dl maa- tai cashewpähkinöitä

1 pieni porkkana

1 suippopaprika

1 punasipuli

3 tl seesamiöljyä + 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

korianteria ja riisinuudelia (esim. Mama 225 g instant noodles-pikanuudeli)

Sekoita munanvalkuaisiin maissitärkkelys ja vatkaa niin että se liukenee täysin. Suikaloi broilerin rintafileet poikkisyin ohuiksi pitkiksi siivuiksi. Lisää suola ja kanasuikaleet. Marinoi huoneenlämmössä puoli tuntia. Sekoita soijaseoksen aineet. Kuumenna tilkka öljyä ja teelusikallinen seesamiöljyä wokkipannussa ja paista pähkinöitä ahkerasti sekoitellen noin 5 minuuttia kunnes ne alkavat saada väriä. Suolaa kevyesti ja kaada lautaselle.

Suikaloi sipuli ja paprika. Aja mandoliinilla tai suikaloi veitsellä porkkana n. 2-3 mm paksuisiksi suikaleiksi. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä ja kaksi teelusikallista seesamiöljyä pannussa. Paista kanasuikaleita noin 3-4 minuuttia. Lisää paprika, sipuli, inkivääri, valkosipuli ja chili. Paista minuutti ja keitä vesi nuudeleille valmiiksi. Ota kattila hellalta ja kaada nuudelit veteen. Pakkauksen ohjeen mukaan nuudelit pehmentyvät kuumassa vedessä 3 minuutissa, ole tarkka, etteivät mene liian pehmeiksi. Valuta nuudelit kylmän veden alla. Kaada soijaseos wokkipannuun kanojen ja vihannesten sekaan ja anna kaiken kuumentua nopeasti. Lisää valutetut nuudelit ja pähkinät. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Koristele tuoreella korianterilla.

Kung-po kananuudelit

  Yhteistyössä Fondberg Oy

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

Kommentoi