Lähi-idän hunajaista hedelmäkanaa ja couscosia

by Beachhousekitchen
0 Kommentti


Lähi-idän ruokabuumi näkyy myös meidän keittiössämme: erilaisia mausteita on hankittu ja moni uusi resepti ollut jo kokeilussa. Halusin kehitellä kanareseptin, joka samalla lämmittää niin mieltä kuin kehoakin sekä antaa potkua arkeen ja parisuhteeseen! Syntyi aistikas ja hunajaisen hedelmäinen kanakastike, jonka lisukkeena on maukas couscous. Vaikka ainesosalista on pitkähkö ja siinä on monta tekovaihetta, niin tämä setti valmistuu reilussa puolessa tunnissa. Raikkaita, mutta täyteläisiä makuja, eikä tule ähky. Samalla halusin tuoda väriä pimenevään syksyyn, onhan kohta taas appelsiinisesonki ja appelsiineistahan sitä C-vitamiinia ja pirteyttä saa tulevana pimeänä aikana. Tämä annos saa hyvälle tuulelle ja varmasti yllättää positiivisesti sen oman puolison, eli täydellinen hemmotteluateria vaikka maanantai-iltaan!

LÄHI-IDÄN HUNAJAINEN APPELSIINI-APRIKOOSIKANA (2-3 annosta)

300 g maustamattomia tai hunaja-inkivääri-marinoituja kanasuikaleita

suolaa & pippuria, öljyä paistamiseen

—-

1 sipuli

valkosipulinkynsi

 1 pieni chili

  1. 1 cm pala tuoretta inkivääriä

—–

1 tl fenkolinsiemeniä

1 tl paprikaa

1 tl kanelia

½ tl juustokuminaa

(1/8 tl sahramia)

——

1 appelsiinin kuori raastettuna ja hedelmän mehu

2 rkl hunajaa

1 1/2 dl vettä

1 dl kuivattuja aprikooseja

——

2 rkl mantelilastuja

1 rkl seesaminsiemeniä

puoli punttia persiljaa ja korianteria

——

COUSCOUS

2 dl täysjyväcouscosia

2 dl kanalientä (2 dl vettä + 1 rkl kanafondia)

½ lime raastettuna ja mehu

1 dl korinttirusinoita

puoli punttia korianteria pilkottuna

suolaa & mustapippuria

 Ainekset hedelmäiseen kanaan

  • Aloita ensin couscousin valmistaminen. Kiehauta vesi ja 1 rkl kanafondia. Nosta liedeltä ja lisää kattilaan couscousryynit, limen kuori ja mehu sekä korinttirusinat. Mausta mustapippurilla ja anna tekeytyä 15 minuutin ajan kannellisessa astiassa. Tarkista suola ennen tarjoilua. Jos haluat gluteenittoman version, vaihda couscous kvinoaan.
  • Paista kanafileet öljyssä ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään.
  • Hienonna sipuli, valkosipulin kynsi, chili ja inkivääri ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä noin parin minuutin ajan. Hiero fenkolinsiemeniä morttelissa tai murskaa lusikalla lautasta vasten. Lisää yhdessä muiden mausteiden kanssa pannulle, sekoittele minuutin ajan.
  • Kaada pannulle hunaja, vesi, aprikoosit sekä appelsiinin mehu ja raastettu kuori, sekoittele parin minuutin ajan.
  • Lisää kanasuikaleet ja anna hautua vielä noin 5 minuutin ajan, kunnes kastike on saostunut.
  • Paahda mantelilastut ja seesamin siemenet kuivalla pannulla. Pilko korianteri ja persilja pieneksi silpuksi.
  • Kaada couscous laakeaan tarjoiluvatiin ja nostele appelsiinikana couscousin päälle. Ripottele päälle mantelilastut, seesaminsiemenet, korianteri ja persilja.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi