Marokkolaista kanaa ja porkkana-kanelipyreetä

by Beachhousekitchen

marokkolaista streetfoodia beach house kitchen

Kun tuo keltainen taivaan mollukka pysytteli niin visusti piilossa pääsiäisen pyhinä, oli pakko kokkailla jotakin iloisen väristä lautaselle ja kaivella maustehyllystä lämmittäviä afrikkalaisia makuja. Maukas marokkolainen appelsiinikana valmistuu siinä ajassa, kun porkkanat kypsyvät, pyreeseen upean makuvivahteen antaa keitinveteen sujautettu kanelitanko.

Pääsiäisenä oli aikaa parillekin maratonille, tässä tapauksessa ei tuolla lenkkipoluilla tapahtuvalle vaan tallennettujen ruokaohjelmien katselulle ja niistä opiskelulle. Uusi kokkituttavuus Yotam Ottolenghi ihastutti Välimeri lautasella-sarjassa ja tulipa sieltä napattua vihreän harissa-tahnan ohje, joka sopi tälle ruoalle varsin mainiosti.

Pienessä ja säästäväisessä taloudessa samaa ruokaa yleensä syödään parikin päivää. Itse noudatan hävikistä herkuksi-linjaa ja ruokaa ei juurikaan mene roskiin. Sen vuoksi ensimmäisen illan gourmet-tyylinen marokkolainen appelsiinikana porkkanapyreellä ja vihreällä harissalla muuttui seuraavana päivänä herkulliseksi jogurtilla höystetyksi street foodiksi tortillaletulla tarjoiltuna.

MAROKKOLAINEN APPELSIINIKANA

4 annosta

4 kananrintafileetä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

2 appelsiinin mehu

1 appelsiini lohkottuna

3 dl kanalientä

1 dl sherryviinietikkaa

1 tl kuivattua minttua

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl jauhettua korianteria

1/2 tl kardemummaa

suolaa makusi mukaan

Mausta kananrintafileet suolalla ja pippurilla. Paista niihin pinta oliiviöljyssä ja nosta sitten lautaselle. Lisää pannulle appelsiinien puristettu mehu, kanaliemi, sherryviinietikka ja mausteet. Anna kiehahtaa ja lisää sitten kananrintafileet kastikkeeseen. Anna hautua porkkanoiden keiton ajan. Lisää appelsiinilohkot. Tarkista maku ja lisää esim. suolaa makusi mukaan.

PORKKANAPYREE

500 g luomuporkkanoita

(luomussa ihan eri maku kuin tavallisissa…)

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

3 dl vettä

1 kanelintanko

1/2 tl muskottipähkinää

suolaa ja mustapippuria

(1 rkl voita)

Kuori ja pilko porkkanat, lohko sipuli ja murskaa kevyesti valkosipulinkynsi. Kuullota vihanneksia öljyssä hetki ja lisää sitten vesi ja suola. Kun porkkanat ovat kypsiä, kaada liika vesi pois, jätä kuitenkin desin verran, pyree saa olla pehmeän juoksevaa. Lisää muskottipähkinä ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Lisää halutessasi nokare voita.

VIHREÄ HARISSA Á LA YOTAM OTTOLENGHI

(tein tästä puolikkaan satsin ja riitti hyvin 4 annokseen)

 2 vihreää chiliä

puska persiljaa

(osan voit korvata korianterilla, itse laitoin 50-50)

1 tl jauhettua kuminaa

1 tl jauhettua korianteria

1/2 tl kardemummaa

1 sitruunan mehu ja hedelmälihat

1/2 tl ruokosokeria

150 ml oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Laita kaikki ainesosat blenderiin ja aja sileäksi.

LISÄKSI TARJOILUUN

maustamatonta jogurttia

korianteria ja persiljasilppua

tortillalettuja

Bon appetit!

Marokkolaista kanaa ja porkkapyree beach house kitchen

Marokkolainen kanakebab beach house kitchen

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Outi 10/04/2015 - 15:04

Nam, eipä tässä viu muuta todeta. Tuon kanan kanssa voisi sopia myös couscous ☆ Hyvää viikonloppua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 11/04/2015 - 08:39

Kiitos, aurinkoa onkin täksi päiväksi luvattu ja kevään lämpimintä päivää…; ) No couscous passaisi oikein hyvin myöskin, sitä käytän aika usein näissä itämaisissa ruoissa lisukkeena! Mukavaa lauantaita!

Vastaa

Kommentoi