MEKSIKOLAISTA KANAA JA KORIANTERI-KVINOAA

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia

Kun ulkona vihmoo ja sadetta tulee kaikissa muodoissansa, niin eipä ole hassumpi ajatus suunnata illan ruokailuhetki värikkäiden makujen Meksikoon. Tämä arkiruoka syntyy noin puolessa tunnissa, kun noudatat tarkkaa työjärjestystä. Laadin tämän reseptin yhteen syksyn arkiruokakisoista, joten se on aika minuutilleen mitattu! Menestystä tällä guacamolea, kvinoaa ja korianteria sisältävällä reseptillä on tullut vain kotipiirissä, mutta koska se on niin iloisen värikäs, kevyt ja täynnä vatsaa helliviä makuja, niin sillä voisi tämänkin viikon käynnistää! Suosittelen kokeilemaan ja ihastumaan. Resepti sopii keliaakikoille ja parmesaanijuuston pois jättämällä se on myös maidoton.

MEKSIKOLAISTA KANAA JA KORIANTERI-KVINOAA

( 4 hengelle)

4 broilerin rintafileetä

2 rkl öljyä

1 tl suolaa ja mustapippuria

1 sipuli

1 luomusitruuna

(josta 2 rkl sitruunamehua ja 1 tl raastettua kuorta kanalle)

1 rkl hunajaa

Guacamole

2 avocadoa

1 tl sitruunamehua

1 valkosipulin kynsi

ripaus cayennepippuria, mustapippuria ja suolaa

1 tomaatti

Kvinoa

3 dl kvinoaa

6 dl vettä

ripaus suolaa

Korianteripesto

1 ruukku korianteria

3/4 dl cashew-pähkinöitä

1 valkosipulin kynsi

½ dl öljyä, ripaus suolaa

(½ dl raastettua parmesaania)

  • Ota rintafileet lämpimään ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  • Laita kvinoa kylmään veteen pariksi minuutiksi. Purista sitruuna mehuksi kaikkiin osavaiheisiin ja raasta 1 tl sitruunankuorta valmiiksi.
  • Laita vesi kiehumaan ja lisää huuhdeltu kvinoa. Kypsennä n. 15 minuuttia miedolla lämmöllä kattilan kansi päällä sekoittamatta välillä.
  • Sillä välin kun kvinoa kypsyy, tee guacamole: aja sauvasekoittimella kahden avocadon hedelmälihat, sitruunamehu, valkosipulin kynsi ja mausteet sekaisin. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää guacamoleen.
  • Kuutioi sipuli valmiiksi. Leikkaa kanafileet auki, nuiji hieman ohuemmiksi ja täyte ne guacamolella. Kiinnitä hammastikuilla.
  • Laita paistinpannulle öljyä ja paista fileitä n. 5-6 minuuttia/puoli. Lisää lohkottu sipuli. Loppuvaiheessa lisää pannulle myös sitruunamehu ja hunaja.
  • Aja yrttisilppurissa tai sauvasekoittimella korianteripeston ainekset sekaisin (jätä muutama korianterin lehti koristeeksi).
  • Sekoita korianteripesto ja kvinoa sekaisin. Tarkista maku.
  • Nosta kvinoa ja kanafileet lautasille.
  • Tarjoile annokset esim. oliiviöljyllä, sitruunalohkolla ja silputulla korianterilla viimeisteltynä.

Parasta tuokaa_helposti ja nopeasti

 With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

2 Kommenttia

beachhousekitchen 09/12/2014 - 07:33

Todellakin! Kaikki niin terveellisiä, mutta kuitenkin järisyttävän herkullisia aineksia! Ihanaa päivää sinulle!

Vastaa
Tiia 08/12/2014 - 17:32

Tässä on nyt ihan kaikki lemppariruuan ainekset. Vaikka juuri syön, tuli nälkä. Kiitos tämä lähtee kokeiluun. Nam. <3

Vastaa

Kommentoi