Ne terveellisemmät kananuggetit ilman käryä!

by Beachhousekitchen

Seuraan varmastikin suurta osaa suomalaisista ruokablogeista ja viikoittain jää mieleen reseptejä, joita on kollegoilta itsekin testattava! Pohjanmaalla vaikuttavan, rehellisen hyvää ja aitoa kotiruokaa suoltavan Voita ja suolaa -blogin kananuggetit, ne terveellisemmät ja nopeat, jäivät kaivertamaan mieltä ja niitähän piti joulunaluskiireissä kokeilla!

Kanapalat menivät marinadiin edellisiltana ja seuraavan illan ruoaksi ne paistuivat – ilman rasvassa kärtsäämistä – ihan uunipellillä. Ja voi mahtavaa, miten herkullisia! Ohjeessa oli mukana myös tuhti auradippi, mutta eivät nämä maukkaat herkkupötkylät sitä kaivanneet. Hellmann’sin majoa, Srirachaa ja makeata chilikastiketta kyytipojaksi, ja kaksi aikuista tyhjensi ISON satsin, sanotaanko yhdeltä istumalta!

Suosittelen kokeilemaan, valmistuvat melkein samassa ajassa kuin kaupasta hakee niitä kumipalloja, joita samalla nimellä kutsutaan. Uskoisin että lapsetkin tykkäisivät, mureita ja niin makua täynnä!

kananuggetit

Kananuggetit

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

4 kpl broilerin rintafileitä

Marinadi:

2 dl Turkkilaista jogurttia

1 valkosipulin kynsi

1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

1 tl soijaa

1 tl limen mehua

1 tl cayennejauhetta

Panerointiin:

1 1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl Pimenton -savupaprikajauhetta

kourallinen tuoretta persiljaa

Bonred -palmuöljyä pinnalle

Ohje:

 Alkuperäisen ohjeen mukaan leikkasin broilerin rintafileet 6 osaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita broilerin palat mukaan. Sekoita niin, että jokainen pala on marinadikylvyssä. Laita astiaan kansi/kelmu päälle ja laita yöksi jääkaappiin. Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. Kaada korppujauhot, suola, pippuri ja savupaprika isolle matalalle lautaselle. Hienonna persilja ja sekoita se mukaan. Nostele palat yksitellen lautaselle ja pyöräytä ne korppujauhoseoksessa. Aseta palat uunipellille ja pirskottele päälle hieman Bonred -palmuöljyä. Vähensin alkuperäistä paistoaikaa 10 minuutilla kun palat kypsyivät kiertoilmauunissa (210 astetta ja 20 minuuttia). Sekoittele ja käännä nuggetteja välillä. Hieman muunneltu resepti sen mukaan mitä omasta kaapista löytyi, alkuperäinen resepti löytyy täältä!  

kananuggetit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia K 17/12/2015 - 19:49

No siis ihan mahtava resepti, korianteria ja valkosipulia ja kaikkea. Arvaa mitä näiden kanssa kävisi, lapset ei saisi yhtään. 😉 Hih. Luulen että joudun näitä testaamaan, jos ei ole kovin työläitä. 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/12/2015 - 08:09

Suosittelen tekemään tuplana, täällä tosiaan kaksi aikuista veteli jo melkoisen satsin itsekseen. Lapsiperheille oivallista perjantairuokaa, aika terveellistä ja niin hitsin hyviä!

Vastaa
Outi 17/12/2015 - 18:33

Nami nami muskis mum, onpas herkullisen näköisiä nugetteja. Poika kurkkasi olan yli ja tokaisi, kyllä mä noita voisin syödä 😀

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/12/2015 - 08:09

Hih…uskoisin että lapsille ja teineille sitä parasta ja terveellisintä pikaruokaa ilman lisäaineita ja rasvaa!

Vastaa
Mika/ Voita ja Suolaa 17/12/2015 - 18:24

Sovitaan, että mä annan aina reseptipohjan ja sä sitten otat niistä täydelliset ruokakuvat 😀
..ja kiitos 🙂
-Mika-

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 18/12/2015 - 08:11

No tämä oli sellainen pikaräpsy, kun oli niin kiire maistamaam niitä herkkuja! Kiitos hyvästä ideasta ja inspiraatiosta!

Vastaa

Kommentoi