Nyhtökanacalzonet grillissä

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Oi mikä kaunis syyskuun ensimmäinen perjantai-ilta ja viipyilevä aurinko. Illan dinnerisuunnitelma vaihtui lennossa ja kokkauspaikka sisäkeittiöstä ulkokeittiöön. Nyhtökanalla, cheddarjuustolla, punasipulilla ja avokadolla täytetyt calzonet (sisään leivottu pizza) valmistuivat pizzalevyn päällä hiiligrillissä ja voi veljet, miten herkullisia niistä tuli!

Nyhtökana kannattaa tehdä hyväksi testatulla ohjeella, klikkaa tästä, kun aikaa on useita tunteja. Oikotie oivallisiin nautintoihin käy valmisnyhtötuotteiden kautta, joita kaupan hyllyille onkin kiitettävästi tullut viimeisen vuoden sisällä. Sellaista meilläkin tänään käytettiin, kun piti saada suhteellisen nopeassa ajassa pizzacalzonet nälkäisille vatsoille. Näitä muistellaan vielä monta kertaa, makuelämys oli mitä mainioin, varmasti onnistuvat myös uunissa paistettuina. Pizzataikinaan olen rapeuden ja tekstuurin maksimoimiseksi lisännyt nykyään mannaryynejä, tätä kikkaa käyttää mm. Jamie Oliver!

pizza calzone

pizza calzone

calzone

pizza calzone

Ainesosat:

CALZONETAIKINA 4 kpl

4 dl vettä

11 g kuivahiivaa

1 tl hunajaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 dl mannaryynejä

7 -8 dl durum pizzajuhoja

1 tl suolaa

 

TÄYTTEET

500-550 g valmista nyhtökanaa

2 pakettia cheddarsulatejuustoa

1 punasipuli

2 dl juustoraastetta

2 avokadoa

mustapippuria ja oreganoa

Ohje:

Sekoita jauhot ja mannaryynit. Lisää kädenlämpöiseen veteen 1 dl jauhoseosta, johon on sekoitettu kuivahiiva ja lisää veteen myös hunaja. Anna kuplia viiden minuutin ajan. Lisää nesteeseen alustaen koko jauhomäärä, öljy ja lopuksi suola. Anna kohota vähintään tunti. Jaa kohonnut taikina neljään osaan, pyöritä palloiksi ja kaulitse sitten pyöreän muotoisiksi, mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Laita täytteet toiselle puoliskolle ja nosta toinen puoli päälle, kieputa kuvan osoittamalla tavalla reuna kiinni. Käännä ylijäämä osa oikean sisäkulman alle. Paista grillissä ensin toinen puoli tehoista riippuen 3-5 minuuttia ja käännä sitten toisin päin. Anna paistua vielä muutama minuutti. Pilko sipuli ja avokadot ohuiksi siivuiksi. Valmista kana tai käytä valmista nyhtökanavalmistetta. Jaa täytteet neljään osaan ja täytä calzonet. Mausta haluamallasi tavalla.

 pulled chicken calzone

With ♥ from beach house kitchen

 

Lue nämäkin

10 Kommenttia

VEGERUOKA ON TULEVAISUUS! | Beach house kitchen 01/02/2017 - 09:28

[…] ja – aina kun saatavilla eettisesti kasvatettu liha – enpä voisi elää ilman pitkään haudutettua nyhtölihaa, äidin lihapullia tai kesän grilliherkkuja! Olin parikymppisenä useita vuosia syömättä […]

Vastaa
HÄRKIS CALZONE JA MESSULIPPUARVONTA | Beach house kitchen 06/10/2016 - 08:14

[…] härkis calzone oli jotakin niin herkullista, että pakko jakaa resepti täällä. Calzonet tein nyhtökanacalzoneiden taikinareseptillä, niitä tulee neljä. Jos et ole sienien ystävä, niin laita […]

Vastaa
Viltsumari 06/09/2015 - 17:34

voi että näyttää hyvältä! Todella ihania kuvia. Itsekin haaveilen kunnollisesta kamerasta, mutta nyt saa kelvata vielä digikamerani. 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 07/09/2015 - 08:43

Kiitos, tästä tuli uusi lempihemmotteluruoka! Olen ollut ihan tyytyväinen kohtuuhintaiseen minijärkkäriini, helppo ottaa mukaan ja kuvata. Ainahan sitä on haaveita paremmista linsseistä yms. mutta yksi juttu aina kerrallaan. Ihana viikon alkua!

Vastaa
Rommirusina 04/09/2015 - 21:45

Näyttävät ja kuulostavat kyllä älyttömän herkullisilta. Pitkä aika on kulunut siitä, kun olen viimeksi tehnyt calzoneita, tämä oli kyllä hyvä muistutus tästä loistavasta ruoasta, kiitos!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 05/09/2015 - 09:03

Oli onnnistunut setti, pitää itsekin kehua! Ja täytyypä myöntää että ekaa kertaa calzoneita tein, vaikka pizzaa rakastan! Loistavaa viikonloppua!

Vastaa
Outi 04/09/2015 - 20:42

Pakko testaa, niin herkullisen näköistä. En kyllä usko, että noin nätisti saisin reunat käännettyä.
Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 04/09/2015 - 21:12

Kiitos! Reunojen kääntäminen oli itse asiassa aika helppoa, tämä oli ihan eka kerta itsellekin leipoa calzoneita! Ihmettelen miksen ole niitä aiemmin tehnyt…; ) Upeata viikonvaihdetta!

Vastaa
Tiia K 04/09/2015 - 20:21

Oh my pakko olla mielettömän hyvää. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 04/09/2015 - 21:16

Kyllä näistä pieni ähky tuli, mutta kun tekee laadukkaista aineksista ja mukana paljon hyviä rasvoja, niin kyllä yhtenä päivänä viikossa voi tällaisilla herkutella <3

Vastaa

Kommentoi