Pähkinöistä on moneksi I: Terveelliset KANANUGGETIT

by Beachhousekitchen

Tiesitkö että pähkinät ja siemenet lisättiin jo kaksi vuotta sitten virallisiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin? Silti vain joka kymmenes meistä syö pähkinöitä suositusten mukaiset pari ruokalusikallista/pvä. Eli parantamiseen varaa löytyy! Myönnän itsekin, että alle suositusten jää, vaikka aina joku pähkinäpussi kotoa löytyy. Usein se on pussinpohja, joka on jäänyt esim. kotitekoisen myslin tai aasialaisten ruokien valmistuksesta.

Pähkinöistä on kutenkin moneksi ja lähdin innolla mukaan kehittelemään uusia terveellisiä pähkinäreseptejä jo 100-vuotiaalle kahvi- ja maustetalo Meiralle*.  Tänä päivänä kauppojen pähkinähyllyt pursuavat eri pähkinälaatuja ja sekoituksia. Maapähkinät, hasselpähkinät ja cashewpähkinät ovat tutkimusten mukaan ne suomalaisille tutuimmat pähkinälaadut.

Uusin ihastukseni, eli runsaasti sydäntauteja ehkäiseviä antioksidantteja sekä E-vitamiinia sisältävä pekaanipähkinä sopii hyvin sellaisenaan naposteltavaksi ja omassa koekeittiössä siitä tuli terveellinen kuorrute kananuggeteille.

kananuggetit

Kukapa ei rakastaisi nuggetteja? Niitä rasvassa käristyneitä ja sentin jauhokerroksella olevia vaan ei ole terveellistä syödä kovinkaan usein. Näitä rouskuvan rapeita kanapaloja taas voi syödä hyvällä omallatunnolla, ne sisältävät vain pähkinöiden omaa rasvaa ja ovat luontaisesti gluteenittomia. Houkuttelevan näköiset kanapalat menevät välipalana sellaisenaan tai salaatin kera lounaana.

kananuggetit

Pähkinöistä on itse asiassa aika moneen juttuun, eli niitä voi käyttää monipuolisesti välipaloihin, leivontaan ja ruoan laittoon. Tulevina päivinä tulen julkaisemaan pari muutakin ravitsevaa ja tietysti herkullista pähkinäreseptiä, pysykää kuulolla. Erilaisia pähkinäreseptejä on tulossa myös muilta 40+ bloggaajilta, pähkinät on SE juttu tänä keväänä!

kananuggetit

Pekaanikuorrutetut kananuggetit

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 broilerin rintafileetä

1 valkuainen

1 annospussi pekaanipähkinöitä (70 g)

suolaa

paprikajauhetta

mustapippuria

Ohje:

  1. Leikkaa broilerin fileet pitkittäin kolmeen osaan. Suolaa ja mausta paprikalla ja mustapippurilla.
  2. Vatkaa kananmunan valkuainen kevyesti sekaisin.
  3. Murskaa pekaanipähkinät morttelissa tai silppurissa karkeaksi rouheeksi.
  4. Kasta broilerin fileet valkuaisessa ja sitten pähkinärouheessa.
  5. Levitä nuggetit uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan.

www.beachhousekitchen.fi

 

kananuggetit

Tämä snack on testattu myös kiireisessä vauva-arjessa! Kananuggetit maistuvat erityisen hyviltä jääkaappikylminäkin makean chilikastikkeen kanssa! Hyviä uutisia myös karppaaville ja hiilihydraatteja välttäville: pekaanipähkinät sisältävät ennätyspaljon ravintokuituja, joten vatsa ja suolisto kiittävät nekin!

kananuggetit

kananuggetit

*Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

Lumo 08/03/2016 - 12:46

Hyviä olivat! Tein näitä viikonloppuna, söimme lisäksi kaalisalaattia japanilaistwistisellä pähkinä-misokastikkeella.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 08/03/2016 - 20:58

Odotan niin kovasti mantelivoireseptiäsi! Ja voih – tuo japanilainen pähkinä-misokastike – namskis!
Pähkinöistä saa aikaan vaikka mitä…; )

Vastaa
Pähkinöistä voimaa ja kauneutta: pirteä kevätsalaatti! | Beach house kitchen 07/03/2016 - 18:37

[…] käyttäisi päivittäisessä ruoanlaitossa, mutta nyt päästyäni testailemaan eri makuja mm. kananuggeteihin ja pähkinäiseen leipään, se onkin jo jokapäiväinen […]

Vastaa
Hanna 05/03/2016 - 15:29

Kuulostaa tosi hyvältä! Itse olen ainoastaan kokeillut kananmuna- cornflakes kuorrutetta. Pakko kysyä, miksi ohjeessa on käytetty vain valkuaista, miksi ei koko kananmunaa?

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 05/03/2016 - 20:09

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, pekaanikuorrute toimi myös kuhalla! Voi laittaa myös koko kananmunan. Itselläni oli aiemmista leivonnoista jäänyt valkuaisia, joten hyödynsin ne tähän : ) Herkullista maaliskuuta!

Vastaa
Tiina Varjus 04/03/2016 - 06:18

Voi nam miten hyvän näköisiä ja helppo resepti. Ehdottomasti kokeiluun. Kiitos 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 04/03/2016 - 14:33

Kiitos, tämä on sellaista hyvän olon ruokaa : ) Huomenna pitää taas paistaa uunipellillinen vieraille!

Vastaa
Tiia K 03/03/2016 - 15:06

Nam mikä resepti! Meillä syödään pähkinöitä joka päivä ja nuggettejakin usein eli onpahan osuva resepti. Salaatteihin ym.aina laitetaan pähkinöitä ja meillä syödään salaatteja monta kertaa viikossa. 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/03/2016 - 18:28

Suosittelen kokeilemaan! Ihastuin niin, että tänään kuorrutetaan kuhaa tällä samalla pekaanipähkinämurskalla. Muutenkin sellainen fiilis, että rantakuntoon olisi kesäksi päästävä joten noista valkoisista jauhoista on helppo lähteä vähentämään!

Vastaa
Outi 03/03/2016 - 12:00

Aivan ihanan näköisiä nuggetteja ♡♡♡
Makoisaa päivää Heli ♡

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 03/03/2016 - 18:33

Kiitos. Terveellistä pikaruokaa : )
Vinkki lauantain tv-iltaan!

Vastaa

Kommentoi