Tiesitkö että pähkinät ja siemenet lisättiin jo kaksi vuotta sitten virallisiin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin? Silti vain joka kymmenes meistä syö pähkinöitä suositusten mukaiset pari ruokalusikallista/pvä. Eli parantamiseen varaa löytyy! Myönnän itsekin, että alle suositusten jää, vaikka aina joku pähkinäpussi kotoa löytyy. Usein se on pussinpohja, joka on jäänyt esim. kotitekoisen myslin tai aasialaisten ruokien valmistuksesta.
Pähkinöistä on kutenkin moneksi ja lähdin innolla mukaan kehittelemään uusia terveellisiä pähkinäreseptejä jo 100-vuotiaalle kahvi- ja maustetalo Meiralle*. Tänä päivänä kauppojen pähkinähyllyt pursuavat eri pähkinälaatuja ja sekoituksia. Maapähkinät, hasselpähkinät ja cashewpähkinät ovat tutkimusten mukaan ne suomalaisille tutuimmat pähkinälaadut.
Uusin ihastukseni, eli runsaasti sydäntauteja ehkäiseviä antioksidantteja sekä E-vitamiinia sisältävä pekaanipähkinä sopii hyvin sellaisenaan naposteltavaksi ja omassa koekeittiössä siitä tuli terveellinen kuorrute kananuggeteille.
Kukapa ei rakastaisi nuggetteja? Niitä rasvassa käristyneitä ja sentin jauhokerroksella olevia vaan ei ole terveellistä syödä kovinkaan usein. Näitä rouskuvan rapeita kanapaloja taas voi syödä hyvällä omallatunnolla, ne sisältävät vain pähkinöiden omaa rasvaa ja ovat luontaisesti gluteenittomia. Houkuttelevan näköiset kanapalat menevät välipalana sellaisenaan tai salaatin kera lounaana.
Pähkinöistä on itse asiassa aika moneen juttuun, eli niitä voi käyttää monipuolisesti välipaloihin, leivontaan ja ruoan laittoon. Tulevina päivinä tulen julkaisemaan pari muutakin ravitsevaa ja tietysti herkullista pähkinäreseptiä, pysykää kuulolla. Erilaisia pähkinäreseptejä on tulossa myös muilta 40+ bloggaajilta, pähkinät on SE juttu tänä keväänä!
2 broilerin rintafileetä 1 valkuainen 1 annospussi pekaanipähkinöitä (70 g) suolaa paprikajauhetta mustapippuria www.beachhousekitchen.fi Ainesosat:
Ohje:
Tämä snack on testattu myös kiireisessä vauva-arjessa! Kananuggetit maistuvat erityisen hyviltä jääkaappikylminäkin makean chilikastikkeen kanssa! Hyviä uutisia myös karppaaville ja hiilihydraatteja välttäville: pekaanipähkinät sisältävät ennätyspaljon ravintokuituja, joten vatsa ja suolisto kiittävät nekin!
*Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Hyviä olivat! Tein näitä viikonloppuna, söimme lisäksi kaalisalaattia japanilaistwistisellä pähkinä-misokastikkeella.
Odotan niin kovasti mantelivoireseptiäsi! Ja voih – tuo japanilainen pähkinä-misokastike – namskis!
Pähkinöistä saa aikaan vaikka mitä…; )
[…] käyttäisi päivittäisessä ruoanlaitossa, mutta nyt päästyäni testailemaan eri makuja mm. kananuggeteihin ja pähkinäiseen leipään, se onkin jo jokapäiväinen […]
Kuulostaa tosi hyvältä! Itse olen ainoastaan kokeillut kananmuna- cornflakes kuorrutetta. Pakko kysyä, miksi ohjeessa on käytetty vain valkuaista, miksi ei koko kananmunaa?
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, pekaanikuorrute toimi myös kuhalla! Voi laittaa myös koko kananmunan. Itselläni oli aiemmista leivonnoista jäänyt valkuaisia, joten hyödynsin ne tähän : ) Herkullista maaliskuuta!
Voi nam miten hyvän näköisiä ja helppo resepti. Ehdottomasti kokeiluun. Kiitos 🙂
Kiitos, tämä on sellaista hyvän olon ruokaa : ) Huomenna pitää taas paistaa uunipellillinen vieraille!
Nam mikä resepti! Meillä syödään pähkinöitä joka päivä ja nuggettejakin usein eli onpahan osuva resepti. Salaatteihin ym.aina laitetaan pähkinöitä ja meillä syödään salaatteja monta kertaa viikossa. 🙂
Suosittelen kokeilemaan! Ihastuin niin, että tänään kuorrutetaan kuhaa tällä samalla pekaanipähkinämurskalla. Muutenkin sellainen fiilis, että rantakuntoon olisi kesäksi päästävä joten noista valkoisista jauhoista on helppo lähteä vähentämään!
Aivan ihanan näköisiä nuggetteja ♡♡♡
Makoisaa päivää Heli ♡
Kiitos. Terveellistä pikaruokaa : )
Vinkki lauantain tv-iltaan!